Skip to main content

EXCLUSIV: Ziaristul care a dat-o afară pe Udrea de la Cotroceni se face freelancer

 

Mihai Munteanu, şeful investigaţiilor de la Evenimentul zilei, devine freelancer, dar va continua să scrie, printre altele, la cotidianul deţinut de Bobby Păunescu. Jurnalistul are deja stabilite contracte şi cu alte publicaţii.

Publicitate

Munteanu (30 de ani) este jurnalistul care, în urmă cu cinci ani, a publicat o serie de articole care arătau legăturile de afaceri ale soţului Elenei Udrea, Dorin Cocoş. Urmare a dezvăluirilor din EVZ, Elena Udrea şi-a dat demisia din poziţia de consilier al preşedintelui Traian Băsescu. Articolele punctau legăturile lui Dorin Cocoş cu afacerile Grupului de la Golden Blitz, Petrache – Bittner.

Decizia lui Munteanu vine la o săptămână după ce Dan Bucura, jurnalist de investigaţii, a fost adus la EVZ ca senior editor. Este vreo legătură cu venirea lui Bucura?

Mihai Munteanu, pentru paginademedia.ro:

“Absolut niciuna. Nu îl cunosc şi, din câte am înţeles, el este angajat la Vox News, la EVZ este doar colaborator. Evenimentul zilei rămâne, pentru mine, una dintre cele mai importante platforme media din ţară”.

Articole semnate de Munteanu vor apărea şi în alte titluri, printre care, potrivit informaţiilor paginademedia.ro, România liberă. Mihai Munteanu nu a comentat informaţia.

O altă serie de articole ale lui Mihai Munteanu au apărut, în urmă cu doi ani, sub genericul Cupola. Serialul Cupola a fost întrerupt în urmă cu doi ani, dar este posibil să fie continuat.

ISTORIC: În 2008, Evenimentul zilei a început publicarea serialului de investigaţii Cupola. Seria de articole îşi propunea să dezvăluie evoluţia în afaceri a foştilor ofiţeri de spionaj, ajunşi businessmani în perioada postdecembristă. Serialul a fost însă oprit, după ce un om de afaceri a ameninţat că îşi va retrage publicitatea pentru produsele sale din toate publicaţiile Ringier. Motivaţia oficială a Ringier: materialele trebuie verificate atent şi de avocaţii Ringier. Serialul însă nu a continuat.

Mihai Munteanu nu a comentat episodul Cupola de acum doi ani. “Important este că acest serial va continua”, a declarat el, fără a da alte detalii.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • tudor tudor
    A dat-o fara de la Cotroceni si a ajuns Ministru. Si unul foarte un si implicat. Un ziar cu noroc. :))
  • Mafalda Mafalda
    Eu nu pot sa nu remarc felul in care amicul de la Auschwitz, pitit dupa un pseudonim, mimeaza intentia onorabila, strecurind grijile sale de-a lungul unui discurs care, la rindul sau, mimeaza coerenta. Chestiunea il preocupa de cel putin sase luni, as spune, avind in vedere ca am mai vazut acest mesaj cu ceva vreme in urma, scris aproape identic, dar pe alt blog. Pare ca i s-a raspuns o data, dar strecoara indoieli, falsificand argumente rezonabile: ca doar nu credeti ca-i asta adevarul... Curajosii anonimi ar trebui sa capete identitate in cazul in care grija principala este cea enuntata. As paria ca fiecare intrebare si-ar putea gasi raspunsul. Dar prietenul de la Auschwitz nu intreaba, ba chiar pare ca in sinea lui spera ca explicatiile sa fie tenebroase. Ce te faci daca se dovedeste ca Mihai Munteanu e un ziarist inteligent, integru, care, pe deasupra, n-a pierdut niciun proces? Cum iti mai explici propriul esec? Serios, mai bine incearca varianta real onorabila si intreaba-l direct de unde are masina!
  • Fost detinut la Auschwitz Holding Fost detinut la Auschwitz Holding
    Nu pot sa nu observ modul caldut in care relatezi despre Mihai Munteanu. Baiatul asta, editor la o sectie de ziar generalist, conduce un Infiniti. Greu de spus ca o mostenire este suficienta pentru a-ti achizitiona asa ceva. Nu mai vorbim de intretinerea masinii. Doi, unul dintre motivele pentru care s-a oprit serialul Cupola este pierderea unor procese cu cei incriminati. Deciziile pot fi gasite pe site-ul tribunalului. Iar trei, probabil a fost fortat sa plece, nu e decizia lui. probabil a suparat ciraci din preajma lui Paunescu.

Trimite un comentariu

sus