Skip to main content

O parte din angajaţii Adevărul au fost "dezlegaţi de glie": Clauza de fidelitate, desfiinţată chiar de cel care a impus-o

 

Răzvan Corneţeanu, cel care a introdus clauza de fidelitate în contractul de muncă de la Adevărul este şi cel care îi “dezleagă de glie” pe foştii angajaţi. Practic, fără această clauză, oamenii pot pleca fără să plătească despăgubiri.

Publicitate

Cum sunt „dezlegaţi de glie” angajaţii, dacă Răzvan Corneţeanu nu mai este şef la Adevărul Holding? Şi, mai ales, de ce?

Din informaţiile paginademedia.ro, personalul de la resurse umane a modificat contractele care aveau această clauză şi, în aceste zile le-a dat spre semnare mai multor angajaţi importanţi. Interesant este însă că actele de modificare sunt antedatate, din perioada în care Răzvan Corneţeanu era încă director la Adevărul Holding.

Clauza de fidelitate este anexă la contractul de muncă şi are o valabilitate de doi ani. Angajatul care pleacă înainte de expirarea termenului, trebuie să plătească o sumă de bani.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • madalin madalin
    Pe www.presacaoprada.blogspot.com , un material despre "Adevarul" de dinainte de Patriciu. Darie Novaceanu despre Cristian Tudor Popescu. Lectura placuta!
  • amintiri din presa de ziare amintiri din presa de ziare
    Isi aduce cineva aminte cum a plecat Tolontan si tot GSP-ul de la Ringier, din cauza lui Cornete?
    Deci, in concluzie, Cornete e personaj pozitiv sau negativ?
  • aristide aristide
    Mai ce viteji apar acum dupa razboi. Daca a dat afara toti prostii si incompetentii voi cum oare ati scapat? Pentru ce a gresit a platit si plateste dar sa iesi pe bloguri anonim si sa devii brusc dizidend si apoi si mai mult, sa-i lauzi pe astia noi e descalificant.
    Mai "Ionut", mai "cineva"la ce caractere tari sunteti e o chestiune de timp pana sa va mazileasca astia.lasati-l voi pe Cornete ca e istorie si ocupati-va de ce aveti maine de facut si cum sa ascundeti ce (nu) faceti.
    Sa fitzi iubiti, bai baieti...
  • Cineva Cineva
    La cat de urat s-a comportat Corneteanu cu angajatii si chiar cu prietenii lui adusi pe salarii mari n-o sa-l urmeze nimeni! Jurnalistii or sa fuga cat ii tin picioarele cand or sa afle ca marele "jurnalist"(pentru ca de multe ori le dicta ce sa scrie) a ajuns din nou mare sef. Halal!
  • Ionut Ionut
    Dnii Patriciu si Imre ar trebui sa desfiinteze clauza asta stupida, unica in presa, nascuta doar de mintea bolnava a lui Corneteanu. Ar fi o decizie buna si apreciata si ar castiga increderea si simpatia si mai multor colegi. Asa cum a fost apreciata deschiderea patronului de a da drumul scrisorii penibile a lui Cornete pe intranetul companiei sau de a-l lasa pe marele Ciocazanu sa il balacareasca in propriul ziar. S-au facut singuri de ras, dupa principiul "uite cine vorbeste"!
    De asemenea, ar trebui luate la puricat cele doua zuze de la HR, Oana Barbu si Ana Maria Carstea, din cauza carora au fost dati afara f multi angajati. Cum dadea ordin Cornete sa se mai puna o bazaconie prin contracte, ele executau imediat. Oare ele si Carmina Dumitrescu de la Juridic chiar nu-s vinovate pentru ca firma s-a facut de cacao, primind amenzi cu nemiluita de la ITM si fiind mascarita de sindicate? Iar cine avea o opinie era dat in primire imediat catre marele autocrat. Urma izolarea la o masa goala, unde stateau ca prostii pana le trecea preavizul toti cei dati afara, umiliti in fata colegilor carora le era interzis sa-i bage in seama. Asta ar fi meritat si Cornete sa pateasca si la fel toata gasca lui de demisionari. Mogulul s-a comportat mai mult decat decent cu ei...
  • MartorOchiular MartorOchiular
    Bai martor, contractul nu se face cu un sef sau altul, ci cu o companie conform politicilor acelei companii. Dacă s-a intamplat cum zice Petrisor aici, nu se numeşte doar neprofesionalism, ci abuz de funcţie.
  • martor martor
    Pai si nu e corect?
    Ctr de fidelitate a fost facut catre o echipa de conducere.
    Ea nu mai e. Noua echipa face altele. Daaca vrea si cu cine vrea.
    Avand in vedere principiul a fiecare echipa de conducere isi alege oamenii era chiar incorect ca oameni pe care acestia nu vroiau sa-i tina in companie sa fie tinuti prin ctr de fidelitate.
    In orice caz, pe masura ce se conving ca unul si altul sunt in regula ei pot semna noi ctr de fidelitate.
  • Insider Insider
    Rezulta ca e clar faptul ca R Cornete are o destinatie precisa. Varianta Ringier capata contur.

Trimite un comentariu

sus