Skip to main content

Revista presei media - 26 aprilie

 

Publicitate

Jurnalul Naţional, acuzat de plagiat. Cotidianul Jurnalul Naţional este acuzat de ziarista Emilia Şercan că i-a plagiat o anchetă pe care o publicase pe Blogul de Investigaţii, în care prezenta afacerile ministrului Apărării, Gabriel Oprea. Ancheta „Gabriel Oprea, afaceri cu fraţii Creştin şi Dorin Cocoşdespre afacerile trecute şi prezente ale noilor miniştri” a fost publicată pe blogul Emiliei Şercan în 22 februarie 2010. "Sub titlul 'Oprea, ministru Apărării Intereselor Personale', cotidianul Jurnalul Naţional a plagiat integral ancheta mea", afirmă Emilia Şercan, notează HotNews şi Adevărul.

Articolul plagiat, spune Emilia Şercan, a fost publicat "sub semnătura 'pseudonimului lor de serviciu', Gabi Golea, un nume inventat şi folosit de redacţia Jurnalul Naţional de ani de zile atunci când nu vrea să-şi asume prin identitatea unui ziarist anumite articole'".

adrian-sarbu-29Central European Media Enterprises (CME), care deţine în România posturile din reţeaua Pro, are un buget de 300-400 mil. dolari pe care ar putea să-l aloce achiziţiilor de noi staţii TV în regiunea Europei Centrale şi de Est, informează Wall-Street, care citează Broadbandtvnews.com. Adrian Sârbu, CEO-ul grupului CME, a declarat că în cazul în care “există vreo oportunitate în a achiziţiona un activ profitabil luăm în considerare acest lucru." Există afaceri de vânzare, este doar o chestiune de pret”, spune Sârbu.
CME are un buget de 300-400 mil. dolari pentru noi achiziţii

Romanian Security Team (RST) a atacat site-ul cancan.ro, din cauza unor poze cu Catrinel Menghia, pe care cancan le-a luat de pe rst şi le-a publicat ca exclusivitate. "Vă bateţi joc de cultura întregului popor român, ridicând nulităţi ordinare la rang de vedete", au scris haiducii Internetului pe site-ul tabloidului, potrivit Realitatea.net, care citează piticu.ro. După ce administratorii site-ului au refăcut designul paginii web, hackerii au revenit, solicitând încă o dată trecerea sursei la pozele cu Catrinel Menghia: "Credeţi a s-a terminat? Ţeapă, ne-am întors!"
Hackerii au atacat site-ul Cancan de două ori într-o zi

dana-razboiu1Dana Războiu, prezentatoarea principalului jurnal de ştiri al Kanal D, va părăsi postul de televiziune la care lucrează încă de la lansarea acestuia pe piaţa românească, în 2007. Ştirista a confirmat, pentru Mediafax, că va părăsi postul de televiziune Kanal D, deoarece vrea să se mute în curând din România într-o altă ţară care să aibă un sistem de sănătate mai bun pentru copii.

"Vreau să plec din ţară. Mai stau până termină Victor, copilul cel mare, şcoala şi plec cât de curând. Am nevoie de un sistem de sănătate mai bun pentru copii. Am trei variante, Viena, Elveţia sau Monte Carlo, şi am la dispoziţie două luni să mă decid", a spus Dana Războiu.
Dana Războiu pleacă de la postul de televiziune Kanal D

New media începe să devină un instrument indispensabil pentru industria de televiziune. Aceasta a fost concluzia ediţiei de anul acesta al MIPTV Cannes, unde s-a mai discutat şi despre faptul că pirateria ar putea fi de fapt un aliat al producătorilor de conţinut, scrie Money.ro.

Audienţa “Bad Girls Club” a crescut cu 60% atunci când telespectatorii au început să interacţioneze cu show-ul prin Twitter”, spune Dragoş Gurăroşie, business director Metropotam Group, care a participat la ediţia de anul acesta a MIPTV Cannes, într-un interviu luat de Dragoş Stanca pe blogul lui, “iar jocul dezvoltat de cei de la Starz pentru The Crazies” a avut peste 250.000 de download-uri.”
Fără Twitter şi Facebook televiziunea îşi ia adio de la audienţă

De astăzi, echipa de la GSP TV are un nou membru, Dorina Novac. Pe lângă ştiri, Dorina va prezenta şi „Evenimentele zilei”, jurnalul de la ora 21.00, relatează Evenimentul Zilei. După ce a lucrat timp de doi ani în mai multe domenii din presă, gălăţeanca de 26 de ani a ales ştirile sportive la un post TV de profil. Dorina Novac s-a mutat la postul de sport din Băneasa după plecarea Ancăi Rusu la Observatorul Antenei 1.
Ştirile sportive au un nou chip

120 de specialişti din România, Republica Moldova, Grecia şi Germania au participat vineri şi sâmbătă la lucrările celui de-al III-lea Congres naţional de istorie a presei, organizat la Piteşti, de Universitatea "Constantin Brancoveanu” şi Asociaţia Romană de Istorie a Presei. Tema acestei ediţii a fost "Presa locală şi regională, în context european", scrie HotNews. Detalii despre participanţi, intervenţiile acestora, programul pe secţiuni şi cărţile ce vor fi lansate - aici.
Memoria jurnalismului românesc, omagiată în acest week-end la Piteşti

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus