Skip to main content

Revista presei media - 3 iunie

 

Publicitate

elena-udrea-evz-26Răspuns de ministru! Elena Udrea a spus că nu este treabă jurnaliştilor să facă aprecieri în legătură cu activitatea pe care o desfăşoară într-o instituţie de stat, după ce Oana Stancu, realizator de emisiuni la Realitatea TV, a întrebat-o ce competenţe avea când a acceptat să conducă Ministerul Dezvoltării şi Turismului, scrie DailyBusiness.ro.

"Aveam competenţe mult mai mari decât aveţi dvs. pentru emisiunea pe care o faceţi. Nu este treaba dumneavoastră să faceţi aprecieri asupra activităţii mele de ministru. Este o activitate publică pe care oricine o poate evalua. Nu trebuie să o evaluaţi dvs. la această emisiune. Sincer, nu mă interesează punctul dvs. de vedere", a spus Udrea la Realitatea TV. (Foto: EVZ)


Udrea către ziarişti: "Nu este treaba dvs. să apreciaţi activitatea mea de ministru"

Moderatoarea TV Gabriela Vrânceanu Firea şi deputatul Cristian Boureanu şi-au căutat marţi scuze pe „sticlă“, după ce luni s-au certat în direct, scrie Adevărul. La o zi după ce s-au bălăcărit în direct la „Ştirea zilei“, moderatoarea TV şi deputatul PDL au încercat să îşi justifice atitudinea, tot la televizor. Marţi seară, cei doi „scandalagii" au ieşit în faţa telespectatorilor să se disculpe. Fiecare s-a considerat victimă. Firea a spus, la Antena 3, că Boureanu a defăimat-o insinuând că este amanta lui Tăriceanu, iar Boureanu a declarat la B1 TV, la „Naşul", că este acuzat pe nedrept că ar face afaceri cu statul. Despre acest subiect a scris şi Evenimentul Zilei.

În cadrul unui interviu acordat pentru realitatea.net, moderatoarea emisiunii "Ştirea zilei" de la Antena 3, Gabriela Vrânceanu-Firea a spus că regretă că n-a refuzat din start propunerea biroului de presă al PDL şi l-a acceptat pe Cristian Boureanu în emisiune, cu toate că "el nu poate răspunde, aşa cum ar face-o un ministru sau un secretar de stat de la ministerele economice de ce se taie salariile şi pensiile în România". La întrebarea cum de s-a ajuns la acuzaţiile lansate în emisiune, Gabriela Vrânceanu-Firea a subliniat că nu este nici “prietena”, nici “amanta” lui Tăriceanu, scrie realitatea.net.
Gabi Firea: După emisiune, dl. Boureanu a continuat să susţină, pe sms-ul producătoarei mele, că mi-a făcut bine defăimându-mă

Costin Radu, managing partner IQads şi Smark, părăseşte divizia de online a grupului Realitatea-Caţavencu şi lansează o nouă companie în grupul Leo Burnett. Noua agenţie se va numi Geek şi va avea operaţiuni în zona digitală, a confirmat pentru Wall-Street Costin Radu. Grupul Leo Burnett mai are în prezent două agenţii de interactive, ileo şi Digital Star. Costin Radu a menţionat că, cel mai probabil, va ceda participaţia pe care o deţine în cadrul IQads către F5, divizia de online a grupului Realitatea-Caţavencu.
Costin Radu pleacă de la IQads şi lansează o agenţie în grupul Leo Burnett

Dezbaterea proiectului legii privind funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi a Societăţii Române de Televiziune a fost amânată, miercuri, timpul alocat lucrărilor plenului Senatului fiind epuizat, anunţă HotNews, care citează Agerpres. Plenul Senatului a respins cu 47 de voturi pentru, 44 împotrivă şi 7 abţineri şi propunerea de retrimitere a proiectului de lege la comisia de specialitate, formulată de doi membri ai Comisiei de cultură din Senat - Lia Olguta Vasilescu (PSD+PC) şi Mircea Diaconu (PNL).
Dezbaterea legii privind SRR şi SRTV, amânată de plenul Senatului

Dan Bittman a demisionat din funcţia de consilier pe care o deţinea la Ministerul de Finanţe, motivând că a vrut să contracareze părerile celor care credeau că mănâncă "din banii ţărişoarei şi ai poporului", scrie Wal-Street.ro, care citează NewsIn. "A fost iniţiativa mea gândindu-mă că ministerul trebuie oricum restructurat. Mi-am dat demisia împreună cu alţi trei colegi. Am vrut să contracarez părerile celor care susţin că prin funcţia mea acolo mănânc din banii ţărişoarei şi ai poporului, deşi eu mi-am donat salariul luna de luna în scopuri caritabile", a menţionat pentru NewsIn Dan Bittman.
Bittman şi-a dat demisia de la Finanţe

Federaţia Europeană a Jurnaliştilor (European Federation of Journalists, EFJ), cere guvernului român să retragă imediat proiectul de lege privind radioul public şi să efectueze o revizuire completă a conţinutului sau, după consultarea societăţii civile şi a mass-media profesioniste, notează HotNews şi Money.ro.

''Aceasta lege, dacă va fi adoptată, va creşte interferenţele politice în radioul şi televiziunea publice, în timp ce va slăbi vocea jurnaliştilor profesionişti şi a grupurilor societăţii civile", a declarat Aidan White, secretarul general al EFJ, într-un comunicat de presă remis de Federaţia Romană a Jurnaliştilor MediaSind (FRJ).

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Liviu Iordache Liviu Iordache
    Daca Oana Stancu inseamna presa romana, daca va asumati aceasta nenorocire, sa va fie de bine!
  • laurentiu laurentiu
    bravo bitman, lasa ca iti sta mai bine independent :)
  • paul S paul S
    Competentele doamnei Udrea se vad in chiar in poza. Eu o admir foarte mult. Sincer!

Trimite un comentariu

sus