Sensibil la “un pacient care visează că scoate păstrăvi pe fund”, Pro Cinema a rupt filmul “Cu Nașu’ la psihiatru” exact la țanc, ca să ofere un remediu pentru cei cu probleme reale de tranzit intestinal. Un exemplu de publicitate contextuală pe TV.
Secvență din filmul “Cu Nașul la psihiatru” (Pro Cinema): “Tatăl meu are un pacient care visează că scoate păstrăvi pe fund”, spune fiul psihiatrului care îl tratează pe mafiotul jucat de Robert de Niro. Filmul se întrerupe imediat și intră un spot izolat pentru …Dulcolax.
Iată secvența, cu ajutorul agenției de monitorizare AlfaCont.
Este întâmplătoare ruperea?
Spoturile izolate au cu un potențial de audiență mult mai ridicat decât o reclamă obișnuită. De ce? Reclama întrerupe emisiunea (de obicei într-un moment de vârf) și este difuzată singură. Ca atare, prețul plătit de advertiseri este mai mare decât pentru o reclamă dintr-un calup. Zoe Vasilescu, director de vânzări Pro TV SA spune că plasarea spoturilor nu este întâmplătoare.
Zoe Vasilescu, director vânzări Pro TV SA:
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro“Noi urmărim, în general, momentul în care întrerupem aceste spoturi.”
Apropo, cum era chestia aia cu intreruptul emisiunilor cu un numar de momente publicitare pe ora? Era un regulament, ceva, ca nu mai stiu? Chestiile astea nu-l incalca?