Skip to main content

REVOLTĂTOR: Autoarea falsului interviu cu Mădălina Manole va fi repusă în funcţie!

 

Marina Bădulescu, autoarea falsului interviu cu Mădălina Manole va fi repusă în funcţie zilele următoare. Potrivit informaţiilor paginademedia.ro, după două luni de suspendare, Marina Bădulescu va fi din nou redactor şef al agenţiei de presă Agerpres.

Publicitate

Reamintim că paginademedia.ro a descoperit (AICI) că materialul prezentat de Agerpres drept ultimul interviu acordat de Mădălina Manole era un colaj de declaraţii mai vechi şi de citate de pe blogul artistei. De ce va fi repusă în funcţie, în continuare:

În urma dezvăluirii paginademedia.ro, o Comisie de disciplină a decis în iulie suspendarea Marinei Bădulescu, responsabilă de făcătura jurnalistică. Ea a rămas însă angajată la Agerpres. De ce doar suspendare din funcţie? Pentru că, au explicat membrii comisiei, “Codul muncii prevede pedepse graduale” şi că „gradul de gravitate al faptelor Marinei Bădulescu nu este atât de ridicat, astfel încât să presupună desfacerea disciplinară a contractului de muncă”. Conform Codului Muncii însă, suspendarea din funcţie se face pentru o perioadă de cel mult 60 de zile.

Codul muncii, articolul 264:

"Sancţiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul în cazul în care salariatul săvârşeşte o abatere disciplinară sunt: retrogradarea din funcţie, cu acordarea salariului corespunzător funcţiei în care s-a dispus retrogradarea, pentru o durată ce nu poate depăşi 60 de zile"

PUŢIN ISTORIC:

Cu o zi înainte de moartea Mădălinei Manole, agenţia Agerpres a publicat un material în care erau compilate declaraţii mai vechi ale artistei şi citate de pe blogul ei. Colajul a fost făcut de Marina Bădulescu, redactor şef al agenţiei de presă. A doua zi, materialul a fost reluat drept “ultimul interviu acordat Agerpres, cu doar o zi înaintea morţii sale”.

Reluăm povestea falsului interviu:

Sunt o artistă implinită, o mamă şi o femeie fericită”. Declaraţiile au fost preluate de toate posturile de televiziune şi de către ziare drept ultimele cuvinte pentru presă. Sursa: Agenţia Naţională de Presă Agerpres. O declaraţia este extrem de importantă, întrucât a fost publicată de toată presa cu câteva ore înainte de decesul artistei. Fals!

Cum au stat lucrurile?

Marţi, 13 iulie

Mădălina Manole împlineşte, miercuri, 43 de ani. Agerpres se pregăteşte. “Facem un interviu cu Mădălina Manole”, se decide în redacţie. Sarcina cade pe ziaristul Petronius Craiu. O zi întreagă reporterul încearcă să dea de artistă. Eşec. “Nu mi-a răspuns la telefon", se justifică Toni în faţa şefilor.

Redactorul-şef Marina Bădulescu găseşte o soluţie salvatoare uluitoare! Băgăm articole de pe blogul ei, declaraţii mai vechi şi-i dăm drumul ! Chiar ea este cea care face operaţia.

Textul apare pe Agerpres. Mădălina Manole declară tot felul de lucruri. Niciuna dintre declaraţii nu fusese luată marţi!

Miercuri, 14 iulie

Mădălina Manole se stinge la locuinţa ei din Otopeni. Agerpres se laudă că "Mădălina Manole a acordat Agerpres ultimul interviu, cu doar o zi înaintea morţii sale".

Redacţia Agerpres e în fierbere şi încearcă să acopere gafa monumentală. După-amiază, se găseşte soluţia: materialul cu declaraţii este modificat. Dispare referirea la "ultimul interviu", iar Mădălina Manole "a declarat", pur şi simplu, fără să ştim când.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • Cristian Cristian
  Prietene Petrisor, nu te mai mira atat. Aceasta doamna Badulescu are protectie la nivel politic. Da-i si tu un telefon si intreab-o cu ce sotie de mare politician (da' mare de tot) a fost colega in facultate si cine a dat telefoane si a facut presiuni ca sa nu fie ea data afara.
 • BlogdeProst BlogdeProst
  Eu ma mir ca n-a fost promovata don'soara... Pe premisa ca any publicity is good publicity...
 • sorin sorin
  Cu ocazia asta, eu nu mai am incredere in Agerpres...Pana si astia au inceput sa umble cu falsuri sau in presa sunt cele mai multe falsuri...Halal jurnalism...
 • meteor meteor
  O rectificare : in Agerpres nu exista functia de redactor sef de agentie ; Marina Badulescu este redactorul sef al departamentului de stiri centrale.
  Ca sa se evite prevederile din Codul muncii, ar trebui restructurata organigrama institutiei ...ori la ora actuala
  directorii agentiei stau cu ochii ca pe butelie ca sa-si pastreze functiile...
 • sad sad
  asa e in romania
 • Liviu Iordache Liviu Iordache
  Daca tot reincalzim ciorba asta sleita, sa amintim ca Mediafax a dat-o in aceeasi zi pe Madalina Manole intr-o balta de singe, chestie trecuta cu vederea! Ceea ce inseamna ca scapam greu de cuiele pe care ni le batem singuri in cap. Sau poate avem interes! Sa fie protejata greseala mult mai grava a Mediafax pentru ca are presedintia Clubului roman de presa, care ne foloseste si noua?
 • mario mario
  n-ati inteles nimic, daca va mai mirati. daca o dadea pe aia afara sau o demitea din functia de redactor sef, ar fi trebuit ca si directorii aia mari sa pateasca ceva asemanator, pentru ca au fost mai multi implicati in facatura. asa ca s-a ajuns la acest compromis, doua luni pe burta si dupa aia uita lumea. simplu
 • paul S paul S
  Petrisor, doamna asta-i mic copil!

  Era unu' la Capital, mitoman patologic.

  Pe unde mergeam si aduceam vorba de Capital, toti incepeau sa injure revista din cauza jegosului.
  De la Danone am aflat ca inventase asta un interviu cu GM-ul!!!
  Erau oamenii innebuniti.

  Redactorul-sef il aprecia insa enorm.
  Si nimeni nu intelegea de ce.

  Intreaba-l pe Petre Barbu si, de fapt, pe oricine dintre fostii tai colegi si o sa iti zica despre cine e vorba.

  Si uite ca a ajuns sa faca pe manageru'.

  Deci, cu cat esti mai misel, cu atat mai bine.
  Eu zic sa scoti de pe site ad-ul ala "cu primesti ce are Obaba" si sa inventezi un interviu in exclusivitate cu Obama, despre media din Romania!

  Nu te-ai gandit la asta!

  Sa vezi atunci trafic pe Pagina de Media!
  Si te si pune Vantu sa-i conduci tot on-line-ul, cat va fi la bine-meritata odihna!
 • elena elena
  foarte tare.....profesionalism, deontologie, jurnalism de calitate, ce sa mai..Traiasca Rompres!

Trimite un comentariu

sus