Skip to main content

Sorin Ovidiu Vîntu, vedeta presei de azi: doar Cancan și ziarele sportive nu l-au pus pe prima pagină

 

Arestarea lui Sorin Ovidiu Vîntu este subiectul zilei în presa cotidiană de azi. În afară de tabloidul Cancan și de ziarele sportive, toate cotidienele au scris despre Vîntu pe prima pagină. Și cu â din a, și cu î din i.

Publicitate

Ce abordări au ales, în continuare:

Foto: Liviu Adăscăliţei, Mediafax Foto

România liberă scrie că operațiunea de probare a legăturii dintre Nicolae Popa și Sorin Ovidiu Vîntu a început în urmă cu trei ani. În această perioadă, Popa a fost permanent monitorizat. Două pagini întregi sunt dedicate subiectului Vîntu. Titlul: Cum a căzut Vîntu în capcana procurorilor.

Piciorul beteag l-a scăpat pe Vîntu de pușcărie, scrie Click pe două pagini de interior. La prima pagină, însă, Click merge pe un titlu neutru: Vîntu, băgat în arestul din Rahova. Dacă Vîntu va fi trimis în pușcărie, scrie Click, cel mai tare va suferi Grațiela, fosta componentă a formației Amadeus. Click amintește și de amorul lui Dan Andronic cu fosta soție a lui Vîntu.

Dacă pentru Click Vîntu este Creierul FNI, pentru Libertatea este tătucul FNI. Alături de tătuc, o pune pe prima pagină şi pe mama FNI, Ioana Maria Vlas: Ei, lasă că se descurcă el..., spune "mama". Vîntu, dat în gât de locotenenții lui? Se întreabă tabloidul pe prima pagină.

Jurnalul național publică cel mai tendențios dintre articolele de azi: Regimul cătușelor. “Șeful regimului cătușelor e incapabil să priceapă un lucru elementar: arestările nu țin de foame, iar cătușele nu plătesc facturi”, scrie ziarul. Arestarea lui este “apogeul unui lung șir de execuții politico penale ale puterii portocalii”.

Evenimentul zilei numără banii trimiși de Vîntu fugarului Nicolae Popa: SOV a decontat sute de mii de dolari, prețul tăcerii lui Popa. Dosarul FNI ar putea renaște cu Vîntu pe post de inculpat, notează EVZ. Într-un portret al lui Vîntu, EVZ reia câteva declarații ale acestuia:

"Bucurați-vă și rugați-vă lui Dumnezeu să nu fiu eu președintele României."
"Urăsc bețivii și proștii. Un tip care are capacitatea de a urî așa cum îi urăsc eu pe bețivi și pe proști, n-are voie să ajungă să aibă puterea unui președinte."

Cancan nu a pus pe prima pagină subiectul Vîntu, însă a remarcat în interior, doar că: Sorin Ovidiu Vîntu a plecat de la Parchet sprijinit de Polițiști. La o minimă documentare ar fi aflat că problemele de sănătate ale lui SOV sunt mult mai vechi.

Ziarul Financiar trece în revistă, documentat, traseul lui Vîntu, într-un articol semnat de directorul editorial al ziarului Cristian Hostiuc. Articolul punctează câteva dintre numele de notorietate care au lucrat cu Vîntu în proiectele financiare:

Vlad Soare (acum membru în comisia de supraveghere a pensiilor private)
Daniel Dăianu (fost ministru de finanțe)
Nicolae Văcăroiu
Florin Georgescu (acum viceguvernator al BNR)
Gheorghe Fulga (fost director SIE)
George Mucibabici (acum președinte Delloite România)

După prima copertă savuroasă, cu Stan și Bran, pe coperta a doua Adevărul iese cu Vîntu. Ziarul remarcă, în interior, că ”Oamenii Realității își apără patronul” și detaliază “Dedesubturile reținerii lui Sorin Ovidiu Vîntu.

Prima pagină de astăzi (cu sprijinul agenţiei de monitorizare Media Image)

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu