Skip to main content

15 noiembrie: PSD vrea să scoată plata abonamentului TVR

 

PSD va iniţia o lege prin care să fie abrogată obligativitatea plăţii abonamentului la televiziunea publică, întrucât aceasta a devenit "televiziunea Guvernului şi Preşedinţiei", scrie Mediafax, care îl citează pe Victor Ponta.

Publicitate

"Din păcate, Televiziunea Română nu mai este o televiziune a românilor, ci a Guvernului şi a Preşedinţiei. Este profund incorect ca orice cetăţean care plăteşte o taxă societăţii de cablu (...) să fie obligat să plătească din buzunarul propriu pentru un post care, din păcate, nu face altceva decât să facă propagandă Guvernuilui şi Preşedinţiei", a spus el. Societatea Română de Televiziune (SRTv) consideră că "renunţarea la taxa TV ar face nesustenabilă misiunea Televiziunii Publice de a educa şi informa opinia publică într-un mod echidistant şi neobedient faţă de vreo putere din stat", a declarat pentru Mediafax Biroul de Presă al TVR. Despre acelaşi subiect au mai scris HotNews şi Adevărul.

Preocuparea guvernului pentru amploarea muncii la negru sau "nedeclarate" s-a transpus într-o strategie naţională, scrie Capital. După ce a identificat formele de manifestare a muncii la negru, cauzele, sectoarele economice şi categoriile de persoane cele mai expuse fenomenului, documentul a dat şi soluţii: organizarea de mese rotunde, campanii de informare, emisiuni TV şi radio, pagină web de informare, contact permanent cu mass-media.


Guvernul vrea să combată munca la negru cu emisiuni TV şi mese rotunde

Televiziunea Română va încheia un parteneriat cadru cu televiziunea publică din Angola (TPA), acesta având ca obiect schimbul de materiale documentare, scrie Evenimentul Zilei. TVR se află în parteneriat, de mai mult timp, şi cu alte ţări, cum ar fi Franţa, Marea Britanie, Vietnam sau Congo.

Este vorba de un pateneriat cadru între două televiziuni publice, aşa cum TVR are cu foarte multe alte televiziuni publice din lume - din Ungaria, Franţa ori Marea Britanie, până în Benin ori Congo. Sunt parteneriate de cooperare, nu comerciale, în care se discută şi se stabilesc, de principiu, direcţiile de cooperare”, după cum declară oficialii TVR.
TVR va încheia un parteneriat cu televiziunea publică din Angola

Daily Mail riscă un proces ce ar putea fi demarat de procuratura spaniolă după ce cotidianul britanic a publicat fotografii ale unor copii de zece şi, respectiv, treisprezece ani, de naţionalitate română, deveniţi părinţi scrie Medifax, care citează site-ului theolivepress.com. Sursa citată precizează că The Daily Mail ar putea fi acţionat în judecată de către procurorul general al Spaniei pentru publicarea unor fotografii a mamei, care este minoră. Daily Mail a publicat o serie de fotografii cu fetiţa care la numai 10 ani a ajuns mamă, cu tatăl copilului, care are 13 ani, precum şi cu micuţul care s-a născut în urmă cu mai puţin de o lună.
DailyMail riscă un proces din cauza pozelor cu românca de zece ani care a născut

Centrul Naţional al Cinematografiei a acordat finanţări în valoare de circa 500.000 lei (100.000 euro) pentru promovarea internă şi externă a filmelor care poartă semnătura regizorilor români, scrie DailyBusiness.ro. Banii se împart între zece pelicule, printre care şi "Nuntă în Basarabia", "Eu când vreau să fluier, fluier" (foto) - filmul lui Florin Şerban care reprezintă România la Oscar, "Websitestory" sau "Principii de viaţă". Cele mai consintente finanţări au fost acordate producţiilor "Eu când vreau să fluier, fluier" şi "Umilinţă", fiecare încasând de la CNC câte 20.000 euro.
100.000 euro, bani de la stat pentru promovarea filmelor româneşti

Cea mai mare reţea de socializare pe internet, Facebook, a achiziţionat domeniul Fb.com şi urmează să dezvolte o platformă de e-mail, notează Evenimentul Zilei şi Gândul. Informaţia că siteul de socializare Facebook urmează să lanseze şi servicii de e-mail vine cu două zile înaintea unei conferinţe anunţate de platforma online a lui Mark Zuckerberg.

Coca-Cola, gigantul din industria băuturilor răcoritoare, şi-a anunat oficial sprijinul Jocurilor Paralimpice 2012 din Londra, în calitate de sponsor, scrie DailyBusines.ro, care citează presa internaţională. Coca-Cola, care este un partener tradiţional al Jocurilor Olimpice, a dorit să îşi asocieze brandul şi cu Olimpiada persoanelor cu dizabilităţi, pentru a "promova sportul pentru toţi", susţin oficialii companiei.
Coca-Cola, sponsor oficial al Jocurilor Paralimpice 2012

După ce a fost cumpărată de către un miliardar nonagenar cu numai 1 dolar, legendara revistă americană Newsweek urmează să fuzioneze cu website-ul Daily Beast, într-un joint venture ce se va numi Newsweek Daily Beast Company, a declarat Wall-Street.ro, care citează wsj.com.
Newsweek fuzionează cu website-ul Daily Beast

Mindshare, agenţia de media controlată de grupul de comunicare WPP, a câştigat serviciile globale de media plannig&buying ale operatorului aerian Lufthansa, estimate la peste 82 milioane euro, scri DailyBusiness.ro, care citează presa internaţională. Mindshare, care a lucrat în ultimii 10 ani pentru germanii de la Lufthansa, a trebuit să-şi apere clientul în licitaţie, în faţa agenţiilor Cărat şi United Media.
Mindshare "pune mână" pe 82 mil. euro, contul global Lufthansa

Foto: România liberă

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • hmpsd hmpsd
    PSD e atat de priceput incat nici nu stie diferenta dintre 'abonament' si 'taxa'. Draga domnule Ponta, care dai numai dume in ultima perioada, ceea ce spui dumneata se numeste 'taxa', nu 'abonament'.
  • Horea Horea
    "PSD vrea sa scoata plata abonamentului la TVR"
    Acum s-au trezit? Pe vremea adormitului de Sassu (psd-istul nostru), de ce nu s-au gandit la asa ceva?
    Perversiune PSD-ista!

Trimite un comentariu

sus