Skip to main content

Adrian Halpert la HotNews: Nu poţi comanda articole jurnaliştilor aşa cum comanzi cârnăciori la cârciumă

 

Nu poţi comanda articole jurnaliştilor aşa cum comanzi cârnăciori la cârciumă.”, a explicat metaforic Adrian Halpert motivul pentru care a plecat de la Adevărul, într-o discuţie purtată, astăzi, cu cititorii HotNews.

Publicitate

La începutul aceste săptămâni, Adrian Halpert şi-a dat demisia din funcţia de director editorial al Adevărul Holding.

Întrebat dacă Dinu Patriciu, patronul trustului de presă Adevărul Holding, i-a spus clar ce articole să intre în ziar, Halpert a răspuns:

Indicaţii, nu. Sugestii, da. Discuţii, încercări de convingere. În ultimul timp însă tonul s-a înăsprit.

Alte idei desprinse din discuţia purtată de Adrian Halpert cu cititorii HotNews.ro:

  • "Este un mister pentru mine felul în care Peter L. Imre a ajuns să conducă un business de presă. I-am spus asta şi domnului Patriciu şi i-am mai spus că, spre binele investiţiilor sale şi al planurilor sale, să se gândească mai bine la oamenii cărora la acordă încrederea. Pe de altă parte, nu puteţi pune declinul în cârca acestui om (Peter Imre, director general Adevărul Holding -n.r.). Nu uitaţi de criză, nu uitaţi de restrângerea pieţei, atât în vânzări cât şi în publicitate. Problema e că prin deciziile tale manageriale să nu amplifici efectele crizei.”
  • "M-aş simţi mult mai confortabil cu un trust de presă care îşi asumă public o linie politică, îşi motivează alegerea şi o susţine. Presa americană face deseori acest lucru. În schimb, atunci când faci pe mironosiţa, dar eşti angajat trup şi suflet alături de o parte politică nu e în regulă. Vrei, pur şi simplu, să-ţi păcăleşti cititorii, consumatorii. Mai bine le spui clar: domnilor, noi îl susţinem pe cutare; vă convine, citiţi-ne, nu vă convine, mergeţi la alţii.”
  • "€œÎn ansamblu, presa din România este, categoric, LIBERĂ şi vă serveşte interesele de a afla adevărul. Trebuie doar să ştiţi de unde să-l culegeţi.”

Despre neimplicarea ziarului Adevărul în campania politică din 2009:

  • "În 2009, noi, conducerea editorială a trustului ne-am asumat şi am anunţat public o strategie de neimplicare totală în politică. Unii ne-au acuzat că suntem autişti. Ei bine, am făcut atunci un lucru bun, pentru a proteja brandurile Adevărul Holding şi pentru a ne feri tocmai de genul de presiuni la care va referiţi."

La întrebarea dacă a meritat să plece de la trustul elveţian Ringier, unde nu avea parte de presiuni editoriale, la Adevărul Holding, Halpert a răspuns:

  • “Pentru trei ani şi jumătate, da, a meritat şi sunt mandru de ceea ce am construit acolo împreună cu colegii mei. În ultimele şapte luni, am început să mă îndoiesc de decizia din 2006, dar asta e viaţa, mergem înainte.”

De ce crede că Dinu Patriciu "nu a reacţionat încă la strategiile păguboase" adoptate de Peter Imre?

  • ”E firesc atunci când ţi-ai ales un manager să-i acorzi încredere deplină şi libertate de acţiune măcar pentru o perioadă. Totuşi, trebuie să-ţi mai laşi şi alţi senzori discreţi în companie şi să nu crezi orbeşte în mesajele venite unidirecţional, de la un singur om sau de la un singur grup care gândeşte şi acţionează la fel.”

Ce crede Adrian Halpert despre direcţia în care merge proiectul Adevărul TV?

  • “Nu ştiu. E o direcţie foarte proaspătă în Adevărul Holding. Mi-e greu să cred că un post generalist, aşa cum e descris Adevărul TV în licenţa acordată de CNA, are şanse prea mari în lupta cu gigantul PRO TV, care domină piaţa, şi cu urmăritorul său, Antena 1. Cred că mai multe şanse de creştere pot avea televiziunile de nişă sau o combinaţie TV-online. Dar nu sunt un specialist în televiziune, ca să mă pot pronunţa în cunoştinţă de cauză. ”

Citeşte integral răspunsurile, pe HotNews.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • angel angel
    @damned ce spui tu aici sunt prostii. cele mai citite articole de pe site nu arata ca ele sunt si cele mai bune, ori ca toate articolele sunt in nota asta, sau ca aia e directia site-ului (ziarului). intotdeauna astfel de stiri au o audienta mai mare. dar trebuie sa te pricepi macar un pic la presa ca sa realizezi asta. un site insa nu poate eluda si astfel de stiri, pentru ca ele fac parte din viata. e treaba publicului ce alege sa citeasca. e treaba publicului cat de cult e sau vrea sa fie. dupa cum bine stii, la tvr cultural se uita tare putini. la fel, dilema are multi fani pe FB, dar tare putini cititori si cumparatori. asta spune ceva despre tara asta...ca ne place sau nu. astia suntem. si nu e de vina halpert pentru asta. mai mult, daca ai sti intr-adevar cum stau lucrurile, ai sti ca de site se ocupa dragoteasca si nu halpert. Iar ea asta vrea: "sange pe pereti". asta spune de cand a venit: "ca poporul vrea sa vada sange pe pereti". cat despre SNA, al carui ultim val e iulie 2009-2010, si nu iunie 2010, cum scrii tu, mai bine l-ai intreba pe Imre de ce i-a multumit lui corneteanu pentru performanta asta. daca el a recunoscut asta in public, nu inteleg de ce te incapatanezi tu sa contesti meritele vechii echipe. stai cu ochii pe SNA aprilie 2010-2011. abia ala e primul val al lui Imre. atunci sa te vedem daca mai ai curaj sa te bati cu pumnii in piept. cat despre paine... nu aia care au muncit pentru painea aia sunt de blamat, ci astia care incearca s-o fure. pe toate caile...
  • vintu vintu
    bre, omule damned
    vezi ca articolele alea de top, sunt in competenta doamnei dragostescu si a lui 'brechiniuz'-chelemen
    care au dat indicatii clare, precise si accentuate despre cum se editeaza, scrie si poosteaza niuzurile pe site
    'codul' lui grigore - ala care ii invata pe oameni cum sa scrie numeralele, cum sa faca acordul, care e cantitatea corecta de 'i' in cuvinte sau pe unde se pun virgulele - e demult uitat
    acuma, se vrea UPDATE SOK (sic!)

    hai, va pupa tata, si pe tine iubita, si pe tine batrine chelemen... (melania iti transmite salutari, de la tigari)
  • damned damned
    Cam aste sunt performantele dl. Halpert la conducerea Adevarul din postura de director editorial. A reusit cu succes sa transforme un ziar quality in tabloid .... habar nu am de ce a trebuit sa se intample acest lucru, cat timp ai in portofoliu si ziarul Click! dar perfect plauzibil atunci cand angajezi la conducerea unui ziar quality o persoana care a condus un ziar tabloid, Libertatea.

    .............

    Top cele mai citite articole pe site-ul adevarul ...

    1. Fetele şi mâna dreaptă a lui Tămârjan rup tacerea
    2. Misterioasa sinucidere a unui fost manager de la LOreal ...
    3. EXCLUSIV Iubirile lui Adrian Păunescu: țLolitaț poetului a avut o moarte tragica
    4. UPDATE ŞOC Decanul Baroului de Avocaţi ...arestat preventiv pentru faptede corupti
    5. Adrian Copilul Minciună
    6. Cum a scăpat o orădeancă din bordelul Babylon din Viena si de violul managerului Diva Models
    7. „Fata din flori“ a lui Păunescu luptă ...
    8. Cozma divorţează!
    9. Andrei Păunescu îi scrie tatălui: "Ai avut ...
    10. VIDEO Chinezii au făcut un hotel de 15 ...

    ps ... Ziarul Adevarul ..a ramas acelasi ziar ..ziarul cu carte ... si este inadmisibil sa spui ca vanzarile scad din cauza managementului .... acele vanzari ..care nu au crescut niciodata pe masura investitiilor, in zilele cand ziarul nu apare cu insert.
    ...la distrugerea presei au contribuit cu varf si indesat toti asa zisii ziaristi deontologi ... care au dus la decredibilizarea presei;
    ... cineva spunea ca performantele presei se masoara in audienta, o afirmatie corecta si care il contrazice pe dl. Halpert (un ipocrit) ..cand spune ca din aprilie, totul merge in jos (la ultimele 2 valuri de audienta SNA, aprilie 2010 si iunie 2010, au consolidat pozitia de leader de piata a celor doua branduri Click! si Adevarul);
    .. sunt multe de spus despre ....e greu sa rezumi in cateva cuvinte tot ce s-a intamplat in ultimele luni in presa scrisa .... un singur lucru ii sfatuiesc pe toti aceia care ii impartasesc ideile dl-lui Halpert .... niciodata sa nu arunce cu noroi intr-un loc de unde au mancat o paine, mai mult sau mai putin AMARA!!!
  • sconcsparfumat sconcsparfumat
    da. intrebarea e cat de stupid e patriciu sau ce interese atat de mari sunt in joc ca sa nu realizeze incompetenta crasa a lui shrek si a astora adusi de el. stiu ce pr are imre in el, cum invarte el vorbele mestesugite si ca se pricepe la invartit cifre dar..pana cand? ah se scufunda iar patricu ori e prost ori se preface
  • touretul touretul
    Se comandau articole? Asta-i tot? Pai nu mi se pare mare scofala, atata timp cat articolele comandate respecta deontologia profesionala. Adica sunt despre fapte reale, cu surse, cu intrebarea partilor implicate. Mie poate sa-mi comande oricine, orice articol. Adica, ce sa-mi comande? Vino cu o informatie suculenta ca o târtită de mata despre ce vrea muschiul tau, si-ti trag un articol ca la comanda. Mai grav e cand se comanda oprirea unui articol. Adica vin eu cu o informatie suculenta si tu, dupa modelul consacrat, imi spui ca sunt prost, si nu stiu ce vorbesc, cand, in realitate, tu esti slab si aservit.
  • difuzorul difuzorul
    Doamne, cum va rabda pamantul de atata inteligenta? Mai publicitarule, pai sigur ca Halpert si-a bagat nasul in ziar, ca aia era treaba lui de director editorial. Directorul general are alta treaba, tata. Vezi cumsunt organizate trusturile de presa. Hai scoal' si du-te de te culca.
  • publicitarul publicitarul
    "Nu poți comanda articole jurnaliștilor așa cum comanzi cârnăciori la cârciumă" hai nu mai spune? vrei sa spui ca t, ca director editorial, nu ti-ai bagat niciodata nasul in ce sa apara in ziar?! aaaaaaaaaaa, te-a dreanjat lucrul asta numai cind altcineva ti-a facut tie acelasi lucru, ti-a dat ordine... dar era seful tau, nu era normal? vezi cum se-ntoarce roata? de acord,imre e o nulitate, sa vedem cit mai rezista la AH, sau, mai corect, cit il mai suporta patriciu. depinde cit de mare e interesul la melescanu. si daca merita sa piarda milioane de euro cu imre doar ca sa-l gidile pe melescanu... va dati seama ce interese sunt in joc?
  • Madalin Ciortea Madalin Ciortea
    Apropo de ce zice nenea asta. Are dreptate, ca sa comanzi articole jurnalistice iti trebuie anumite idei de inserat in textul curvalnic si directii de urmat.
    Un punct comun ar fi carnea de porc.

Trimite un comentariu

sus