Skip to main content

Au curs amenzile pentru Iurie Darie şi Anca Pandrea goi la TV

 

Posturile de televiziune ProTV (amendă 20.000 de lei), Antena1 (20.000), Kanal D (5.000), Antena2 (somaţie) şi OTV (somaţie) au fost sancţionate de CNA pentru încalcarea legislaţie audiovizuale privind protecţia minorilor prin prezentarea subiectului Iurie Darie - Anca Pandrea care au pozat în ipostaze provocatoare pentru ziarul Naţional.

Publicitate

“Într-o ţară în care bătrâneţea este o condamnare la moarte, atunci când vedem că nişte bătrânei îşi trăiesc viata, eu cred ca e de premiat nu de amendat”, a declarat Cristina Trepcea, unul dintre membrii CNA care s-a opus acestor sancţiuni.

Despre emisiunile în care s-a tratat subiectul pozelor nud cu Anca Pandrea şi Iurie Darie

Pro Tv a tratat subiectul cu temă sexuală în emisiunea Happy Hour, difuzată pe 12 octombrie, începând cu ora 17:43, fără a avea vreun simbol de avertizare. În emisiunea moderată de Cătălin Măruţă fotografiile celor doi actori au fost blurate. Iurie Darie şi Anca Pandrea au fost prezenţi în platoul emisiunii şi au discutat deschis cu moderatorul Happy Hour despre gestul lor. Cătălin Măruţă le-a solicitat invitaţilor săi detalii în legătură cu şedinţa foto şi i-a întrebat dacă ar fi de acord să joace în filme pentru adulţi şi dacă o să joace în spectacole de teatru cu scene nud. Subiectul a fost reluat în emisiunea din 13 octombrie, în care a fost invitată doar Anca Pandrea.

Cum s-a apărat ProTV-ul?

Adriana Păpureanu, reprezentanta Pro TV, a spus în şedinţa CNA de săptămâna trecută (când a fost discutat iniţial acest caz) că orice subiect poate fi discutat – „e vorba doar de modul de abordare”. Replica Consiliului au făcut referire la ora de difuzare a emisiunii, invocând protecţia minorilor.

Cum a tratat Antena1 acest subiect?

Antena 1 a abordat acest subiect în cadrul emisiunii Acces Direct (în intervalul 17:00-19:00), în ediţiile din 11, 13 şi 15 octombrie. Cazul celor doi actori a fost prezentat şi în ediţiile Observator din 11 şi 15 octombrie, de la ora 19:00. Şi în acest caz imaginile cu Iurie Darie şi Anca Pandrea au fost blurate. În emisiunea din 15 octombrie, regizorul Ducu Darie a intrat în legătură directă, prin telefon, pentru a-şi prezenta punctul de vedere faţă de situaţia în care a fost pus tatăl său.

OTV a primit doar somaţie pentru că nu a prezentat imaginile nud

OTV este singurul post de televiziune care nu a arătat imaginile cu tentă sexuală. Subiectul a fost tratat în matinalul Zori de zi, din 12 octombrie, într-o formulă inedită. „Pentru a compensa” lipsa imaginilor, unul dintre cei doi moderatori, Claudiu Bogdan, a apărut cu pantalonii în vine, rămânând în boxeri. În emisiunea de la OTV a fost invitat fotograful Fane Jeg, cel care a făcut controversatele fotografii cu actorii Anca Pandrea şi Iurie Darie.

Sursa foto: Pro TV

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Carmen Maria Andronache Carmen Maria Andronache
    Multumesc, am corectat!
  • Paula Rusu Paula Rusu
    Se impune o corectura urgenta in primul paragraf unde scrie "cuplul Iurie darie -Anca Parghel". Din nefericire Anca Parghel a plecat dintre noi de multa vreme si nu cred ca Anca Pandrea e fericita de inlocuiriea chiar si textuala.
    :)

Trimite un comentariu

sus