Skip to main content

Mircea Badea, miting la CNA: Am venit lângă voi ca să mă auziţi mai bine decât la televizor

 

Am venit lângă voi ca să mă auziţi mai bine decât la televizor”, a spus Mircea Badea, în deschiderea mitingului de azi de la CNA.

Publicitate

Până într-o mie de oameni s-au adunat în Piaţa Constituţiei, aproape de sediul CNA, pentru a se alătura protestului iniţiat de Mircea Badea şi Victor Ciutacu împotriva limitării libertăţii de exprimare. Printre altele, realizatorii Antenei 3 au acuzat Consiliul Naţional al Audiovizualului că este o instituţie politizată.

Manifestaţia intitulată “Protest anti abuz” a început la ora 14.00 cu mesajul lui Mircea Badea:

"Am venit să manifestam pentru că sute de amenzi ale CNA, pe care le considerăm nefondate, se pot însuma într-un abuz ale instituţiei statului asupra dreptului la libera exprimare, pe care o are orice cetăţean dintr-o ţară democratică. Pentru noi, dreptul la liberă exprimare este foarte important.".

Victor Ciutacu a ţinut să precizeze că protestul nu este unul de factură politică.

"Nu vreau ca acest miting să fie politic. Noi nu ne-am întrunit aici să îl dăm jos pe Băsescu", a spus Ciutacu.

La începutul manifestaţiei, Mircea Badea i-a invitat pe cei prezenţi să strige numele membrilor CNA: Narcisa Iorga, Gelu Trandafir, Ioan Onisei şi Dan Grigore.

“Haideţi să începem să strigăm numele membrilor CNA, fără să îi înjurăm în vreun fel”.

[flashvideo filename=video/narcisai.flv /]

Narcisa Iorga şi Dan Grigore au fost cei mai uiduiţi membri CNA. La un moment dat, o protestatară a spus “Dan Grigore e un pianist foarte bun, nu ştiu de ce s-a băgat în treaba asta”.

Mircea Badea a venit pregătit, aşa cum a anunţat şi în câteva ediţii ale emisiunii În gura presei, cu o listă de lozinci pe care le-a rostit la megafon.

Mulţimea adunată în Piaţa Constituţiei a scandat lozinci precum: "Jos cenzura!", "Libertate!", "Noi nu vrem abuzuri", "Ieşi afară, javră ordinară", „Am ieşit în stradă să vă spunem că sunteţi nimeni pe stradă”, „Libertate, noi vrem să trăim în libertate!”, “Suntem oameni liberi şi ne strigăm libertatea pentru că nu ne este frică”, “Sunteţi plătiţi din banii noştri”, “Ruşine, ruşine să vă fie!”, “Sunteţi dictatori!”, “Vom scăpa de voi”, “Asta este ţara noastră nu este moşia voastră”, “Păcat de sângele vărsat”.

În mulţime s-au auzit şi scandări de tipul “Jos Băsescu”. “Nu vreau să se transforme acest protest în ceva ce nu ne-am dorit să fie”, a replicat Badea.

De asemenea, cei prezenţi au afişat pancarte, pe care erau scrise texte precum "CNA ciocu' mic", "Nu doamnă, ce nu înţelegeţi/ Legea e regulă de drept", "Revoluţia Libertăţii de Exprimare", "Ţara noastră nu-i moşia voastră", “CNA la munca câmpului, nu cu fundu’ pe scaun”, “Dan Grigore dă nişte lecţii de pian, nu ne fura banii!
În mulţime s-au putut vedea şi câteva steaguri ale României. Pe unul dintre ele scria "... şi ţării mele minimă dreptate", text ce făcea referire la versurile ultimei poezii a lui Adrian Păunescu.
Printre protestatari s-au mai numărat Victor Socaciu, Mihai Gâdea (Directorul Antena3), Radu Tudor, Emil Hosu şi Florin Chilian.

Protestul lui Badea şi Ciutacu s-a încheiat cu cântec

Mitingul a fost iniţiat după ce Consiliul Naţional al Audiovizualului a amendat, în şedinţa din 28 octombrie, postul Antena3 pentru “limbajul injurios” folosit de Mircea Badea şi Victor Ciutacu în emisiunea Sinteza zilei, din 14 septembrie.

Protestul s-a încheiat în jurul orei 16.00, aşa cum era prevăzut şi în acordul semnat de Mircea Badea cu Primăria Municipiului Bucureşti. La final, cei prezenţi i-au aplaudat pe iniţiatorii protestului şi au cântat "Şi-altă dată, şi-altă dată/ O s-o facem şi mai şi mai lată".

[flashvideo filename=video/joscenzura.flv /]

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • cora cora
    Cum dracu nu este libertatea expresiei? nu in fiecare seara instiga la ura,injura,si scot aberatii ,le curga balele cand improasca cu venin ! macar daca ar mai schimba placa, dar deja devin plictisitori
  • andrei andrei
    Slugile bolnave spun ca Dragnea a adus la protest pensionari de la Alexandria cu autocarele!

    http://www.gicacontra.eu/badea-si-ciutacu-ataca-cu-pensionarii-lui-dragnea/
  • Liviu Iordache Liviu Iordache
    Stie cineva de ce au mitingit baietii astia? Ca vad ca toti scriu de libertatea de nu stiu ce! Pai au protestat impotriva unor amenzi. Punct! De acum, daca primiti o amenda faceti miting! Cit despre libertatea de exprimare, unuia care spune cu subiect si predicat ca uraste un om, face, asadar, elogiul urii pe un post national, acelasi post care face topurile ejacularilor provocate de o ziarista, Ioana Popescu, e disponibila, daca asta nu-i libertinism, forma paranoica a libertatii atunci care e?
  • eu ( al doilea) eu ( al doilea)
    Ieri am protestat să nu ne spună CNA-ul, ai cărui membri sunt desemnaţi POLITIC, pe BANII NOŞTRI, ce să vorbim şi ce nu. Pentru că în decembrie 1989 s-a murit pentru asta.

    Ciutacu are un blog,pe BANII LUI, care este ca o casă. Şi în casa lui poate sau nu să "primească" pe unul sau pe altul. ca şi mine, ca şi tine. Că nici eu nu primesc în casa mea pe unul care mă jigneşte din start. Sau, pur şi simplu, pot în casa mea să nu primesc pe cineva că nu-mi place mie de faţa lui. Sau invers.
  • Horea Horea
    Pentru "A".
    Sunt de acord si cu CONCLUZIA ta!
    Poate, umanist fiind, n-ai inteles-o suficient si pe a mea . E una (concluzia) matematica.
  • Adriana Adriana
    Pe blogul lui ciutacu am pus doar o intrebare:A fost si pastorul gadea ?Ma intreb de ce l-au sters ?Pentru ce au manifestat ieri ?
  • eu ( al doilea) eu ( al doilea)
    Sunt unii care cred că se simt foarte satisfăcuţi că au votat negativ un comentariu al unui participant la protest. Unii dintre ei o fac, probabil, pentru bani. Dacă asta vă face fericiţi, be my guest!
    Câtă dreptate are Nox!
  • A A
    Horea, din cauza unei logici strambe, a unor concluzii primitive, fara nuante, suntem unde suntem, adica foarte jos.
  • eu ( al doilea) eu ( al doilea)
    Câtă răutate zace în voi! Eu am venit cu maşina din Brăila, şi mai ştiu cel puţin o maşină de la noi. Tot autoturismul personal. O maşină de Constanţa a parcat lângă noi, plină cu tineri care au mers spre CNA, în faţa noastră. O doamnă a venit din străinătate, după cum mi-a spus personal. Un elev de liceu se răţoia frustrat la un părinte, la telefon, care părinte probabil nu ştia că el avea de gând să meargă în Piaţa Constituţiei şi îi spunea să vină acasă. Tânărul nu voia. Avea şi cărţile cu el, evident.
    Dacă aş fi avut firmă de transport, adunam fără să clipesc 20 de persoane doritoare să vină şi care nu şi-au permis deplasarea.

    Nu-mi stăteau nici mie rău în buzunar cei 150 de lei pe motorină. Aşa că să nu-mi spuneţi mie de PSD, PC, PNL, marea Opoziţie, care nu cred că au făcut tot ce se poate pentru a ne scăpa de viermii portocalii care vor să ne fure şi ultimul leu pe care îl avem în buzunar!

    P.S. Nu vă faceţi că aţi uitat că Mişcarea contra Statului, de anul trecut din Tineretului, a avut loc DUMINICĂ, şi nu într-o zi lucrătoare, în care nu toţi cei care ar fi vrut să vină au putut să se învoiască!
  • relu matriteru relu matriteru
    Pai Badea crede ca mai aduna vreodata 5000 de oameni pentru orice idee de cartier i se nazare lui? Fara Bruma langa el? El se si gandea ca blocheaza circulatia de cate lume o sa vina de o sa scrie NY Times despre el...sau Der Spiegel :D 2 maimutoi care se cred lideri de opinie, formatori de opinie pentru autistii care simt nevoia de indrumare in viata, sa ajunga eventual ca ei. Ciutacu le multumeste pe blogu lui asa:

    "Mulţumesc public tuturor care au simţit nevoia"

    si e redactor de ziar si nu e la prima jignire a limbii romane. Astia sunt profesionistii si oamenii de la care ai ce invata, nu Plesu, CTP, Hurezeanu. Pe ei 2 trebuie sa-i urmati, de la ei aveti ce invata, ei va vor arata calea, drumul, ei va vor arata cum sa evoluati spiritual si sa treceti, vorba colegului Oreste, la un nou nivel energetic, "mai superior" decat cel actual :D
  • Liviu Iordache Liviu Iordache
    Vaz ca va certati pe 500 sau 1.000! Pai n-a zis revolutionarul Badea ca vin de la 5.000 in sus? Oricum, vreo 300 erau, dovedit, din Alexandria, veniti cu autocarele, jurnalul national a publicat chiar autocarele, ca sa vedeti ce minte are ciutacu! Penibil, o saptamina de anunturi de cite o ora in fiecare seara si a trebuit sa aduca oameni de la partid!
  • Nox Nox
    octombrie 25, 2009 de Nox | Editare
    [...]iar atunci cand mancarea se va da din nou pe cartele, cand saci de bani vor arde pentru cateva grade in plus in casa, ei vor zice: noi am tras semnalul de alarma, voi ati ales sa fiti nepasatori, sa va complaceti in viata voastra lipsita de un sens anume si sa lasati pe altii sa gandeasca in locul vostru. Schimbarea va veni ca o avalansa peste cei care nu sunt pregatiti sa-i faca fata. Vom deveni scalvii unui sistem iar dreptul la libertate cu care se naste fiecare om va fi anulat.[...]
    Legat de postul de mai sus, eu sunt din Iasi, am 25 de ani si habar nu am de agenda politica a PSD sau PC sau alte P-uri, habar nu am cine e Voiculescu si ce face el ...eu doar reactionez la ce se intampla in tara asta, iar citatul de mai sus e scris de mine acum un an si o luna.
  • mircea mircea
    ce ma distreaza sustinatorii alora doi maimutoi sugatori de la securistul voiculescu :)). bai, ma bucur enorm ca astia sunt electoratul psd+/-pc :)). si abia astept sa vina partidele voastre la putere din nou (cum au mai fost si pe vremea dictaturii nastase), ca sa-i vad pe gadisto-ciutaco-badisti ce shpagat cu limba mai fac intre fesele lui voiculescu si cele ale lui nastase sau ale ciutanului lui :))
  • Nox Nox
    Au fost putini pentru ca romanii nu isi cunosc drepturile, habar nu au ce e aia "libertate" sau "democratie". Sa comentezi ca "se vede ca multi romani se plictisesc in bucuresti" e o remarca rautacioasa si puerila. Pai normal ca se plictisesc, stau ca oile si ingurgiteaza ce vad ei labe1, si aici ma refer la cei care puteau, dar nu au venit la acest protest. Intr-un stat democrat, atunci cand un om este atat de disperat si abuzat incat sa iasa in strada si sa protesteze, orice om intreg la minte trebuie sa il sustina, fie el Badea sau altcineva.
  • boga boga
    Bai, Obaie. Esti penibil. Eu am fost la protest. Daca acolo au fost sub 1000 de oameni, atunci tu esti cel mai prost din curtea scolii. Au fost mult peste 1000.
    Dar chiar daca ar fi fost ei doi, tot insemna ca mai exista cel putin doi oameni ce striga pentru libertate.
    Daca ceilalti nu au curaj sau nu ii intereseaza vor vedea in curand cat de important este un astfel de protest. Cand comunistii au inceput sa ingradeasca dreptul la libera exprimare, nimeni nu a protestat si usor usor s-a ajuns la TVR only si 2 ore pe zi de program.

    Ce usor uitam si cum se repeta istoria...
    Pffff , "cretinii" aia de au murit la revolutie, ce dracului au cautat in fata la CC in '89? Au murit ca niste "dobitioci" pentru ca niste retarzi cu fantasme de individualitati sa mictioneze pe sacrificiul lor.
    Atat.

Trimite un comentariu

sus