Skip to main content

Bursa vedetelor: Cinci vedete au plecat de la Realitatea şi alte cinci au mers la TVR

 

TVR a avut de câştigat în 2010 la capitolul vedete. Pe fondul crizei economice, al instabilităţii de la posturile private, dar şi al tensiunilor la nivel editorial de la canalele comerciale, mai multe vedete au ales Televiziunea publică. Cinci nume au migrat din privat în TVR, unde Mircea Radu a revenit pe sticlă.

Publicitate

La polul opus, Realitatea TV a fost văduvită de vedete. Nume sonore, ca Robert Turcescu şi Răzvan Dumitrescu s-au despărţit de postul lui Sorin Ovidiu Vîntu.

Paginademedia.ro a făcut un scurt bilanţ: câte vedete au pierdut/câştigat posturile TV?

  • Dacă Realitatea TV a pierdut, într-un singur an, cinci vedete, la cealaltă extremă, TVR a fost ca un magnet pentru oamenii de televiziune. Robert Turcescu, Răzvan Dumitrescu, Liana Alexandru (Pătraş), Cosmin Prelipceanu şi Melania Medeleanu sunt prezentatorii care şi-au luat la revedere de la postul de televiziune al lui Sorin Ovidiu Vîntu.
  • În schimb, Televiziunea Română i-a readus în atenţia telespectatorilor pe Mircea Radu, Adelin Petrişor şi Viorel Gaiţă. Tot sub aripa protectoare a televiziunii publice au mai venit de la Antena 3 şi Realitatea TV realizatorii Moise Guran (la TVR2) şi Liviu Mihaiu.

Antenele încheie anul cu două vedete în minus

  • De la Antenele lui Dan Voiculescu au plecat Mădălin Ionescu (Antena1 –Acces direct) şi Moise Guran (Antena3 –Bizbazar). Postul generalist Antena1 s-a despărţit şi de Lucian Mândruţă, care a ajuns la Antena2, şi Alessandra Stoicescu care s-a mutat la canalul de ştiri al grupului Intact.

PrimaTV, Kanal D, Pro TV şi B1 TV s-au despărţit de câte o vedetă

  • Pro TV a renunţat la Gabi Jugaru (care prezenta Jugaru Şukaru)
  • De la Kanal D a plecat Dana Războiu (prezentator ştiri)
  • Adrian Bucur (prezentator ştiri) a părăsit PrimaTV
  • B1TV şi-a luat rămas bun de la Radu Moraru, realizatorul emisiunii Naşul.
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Horea Horea
    Pentru ce o platesti?
    Pentru ca e o INSTITUTIE PUBLICA.E ca si cum ai spune: de ce sunt platiti pompierii, de exemplu, din bani publici (deci si ai tai) pentru ca tu n-ai nevoie de ei.Te aprinzi si te stingi singura (sau singur?) de cate ori ai chef.
  • Mary Mary
    Vedetele (sau nu ) au plecat spre slujbe (mult) mai bine plătite. Și unde poți fi mai bine plătit în vremuri de criză dacă ai la dispoziție un post de televiziune? La televiziunea națională. Ca să nu mai vorbim de faptul că multe dintre vedete rămăseseră de mult fără audiență. Robert Turcescu, Gabi Jugaru, Mircea Radu, etc. Așa că nu prea sunt pierderi la capitolul audiență pentru televiziunile de unde au plecat.Rămâne de văzut pentru ce mai plătim Televiziunea Română.
  • PAH PAH
    Mihaiu nu mai are nicio emisiune la TVR. MAi mult, s-a intors cu pastila ecologista la RTV.
  • gicu gicu
    ba o sa platesti .sunt oameni carora le place.
  • giuliano deep giuliano deep
    Ca platitor de taxe RTV ,eu as fi de parere sa se faca un sondaj .Sa fim intrebati ce dorim sa vedem la tv si ce sa ascultam la radio .Inclusiv ,sa ne intrebe despre persoanele angajate .Oricum cheltuie foarte mult .EU ,NU MAI VREAU SA PLATESC TAXE RTV , PENTRU ALMASAN ,MARCIUC ,MIHAIU ,GAITZA....
  • marcel marcel
    n-ai gasit o denumire mai buna si le-ai spus vedete?
  • mad79 mad79
    Carmen Avram nu a plecat de la Protv la Antena1?raspuns BA DA!
    Moise Guran a ramas acelasi profesionist ca la A3,inca acum imi place mai mult chiar,pentru ca nu mai are deloc cine sa-i sopteasca in casca sau cine sa iii intrerupa emisiunea!!!
    Ce remarc eu ,ca un biet consumator de media,este ca TVR-ul s-a miscat foarte bine pe piata,desi a scazut la capitolul sportiv,prin pierderea Formulei1 si a campionatului de Rugby a celor 6 natiuni!!!!
  • Moromete Moromete
    Aiurea Turcescu - vedeta sau nume sonor ! N-ati vazut ca nici in zilele sale cele mai bune nu facea rating ( cum a aparut si in Pagina de media ) mai mult de 1 - 1,5% si asta datorita slugarniciei sale mascate ( prost ) cind fata de o Putere,cind fata de alta ! Si,dupa ultimele date degringolada continua si la B1 Tv unde ratingul sau nu depaseste o,5-o,6% !
  • doru doru
    pe cuvitul tau de pionier,utecist,tinar social-democrat ?
  • claudiu claudiu
    Cosmin Cernat n-a plecat tot anul asta de la Kanal D la TVR?
  • Dragos Dragos
    Vedetele care au venit la tvr1 si tvr2 si aici ma refer la Mircea Radu si Moise Guran sa recunoastem sunt cam iesite din forma. Mircea Radu de-abia la tvr1 realizezi ca este mai putin sexy decat era la Antena 1, acum cu greu iti vine sa crezi ca este detinatorul a mai multor premii TV MANIA pt cel mai sexy star. Moise Guran este lipsit de verva, placerea de-a comenta stirile economice, se teme sa nu atinga probleme spinoase care sa-i aduca injurii de la Basescu si sa fie dat afara pe te miri ce chichite. In ce-l priveste pe Turcescu, cred ca a fost platit la Realitatea cu mai mult decat merita
  • Madalin Ciortea Madalin Ciortea
    Robert Turcescu nu este un nume sonor pentru o parte importanta dintre telespectatori, in special pentru cei care sesizeaza culorile in care evolueaza pe postul de fundas basist (aleatorie potrivire plonastica).
    Răzvan Dumitrescu este cu adevarat o mare pierdere, cea mai inseamnata, pentru Realitatea TV.

Trimite un comentariu

sus