Skip to main content

REZULTATE CONCURS: Care este cea mai utilă meserie murdară?

 

Al doilea concurs de meserii murdare şi-a desemnat câştigătorii. Aproape 400 de cititori au răspuns la întrebarea Care este cea mai utilă meserie murdară?

Publicitate

Reprezentanţii Discovery Channel, post care difuzează seria Meserii Murdare (cu Mike Rowe) au ales “cele mai utile meserii murdare”.

Câştigătorii:

Puteţi citi toate răspunsurile, AICI.

Ipod: Ghinda Tatiana

"Cel care curata locul unei crime/sinucideri are cea mai murdara meserie, caci are de spalat sange si altele pe care nu vreau sa le insir. Dar si persoanele care lucreaza la pompe funebre si la morga."

Rucsac Discovery: luciand

"cum spune si bancul:

Iese maistrul mandru pe marginea canalului candva plin ochi cu rahat, se sterge cu dosul palmei pe obraji si frunte, se scutura, il bate parinteste pe umar pe ucenic si-i spune:

Baiete, asculta aici la mine. Sa pui mana sa-nveti meserie ca alfel toata viata o sa cari numai la trusa aia de scule!

deci trag concluzia ca cea mai utila meserie murdara este cea de maistru vidanjor, dupa ce ca mai cureti canalul de rahat ii mai inveti si pe altii sa iti fure painea de la gura"

Memory stick Discovery: George

"Cred ca cea mai murdara meserie este cea a unui angajat / voluntar care are sarcina de a curata depunerile de petrol de pe tarmurile afectate de deversarile de petrol.

Foarte murdara, te si marcheaza cand vezi animalele neputincioase prinse in stratul gros de petrol. Murdara? Da! Utila? Foarte! Daca nu se iau masuri imediate de curatare, poluarea afecteaza timp de multi ani flora si fauna de pe tarmul dar si din apa in care a avut loc deversarea de petrol.

Prin curatare nu numai ca ajutam animalele, dar si oamenii care se bazau pe fauna din apa (pesti, scoici) pe care le vindeau pentru a-si putea intretine familiile. Asa ca jos palaria pentru cei care au ajutat la curatarea depunerilor de petrol dupa deversarea masiva din Golful Mexic."

Paginademedia.ro îi acordă un premiu special - un memory stick – lui Constantin Creţu, pentru perspectiva originală a utilităţii:

"Meseria de politician. Face ceva util pentru el si mizerabil pentru tara."

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • HD wallpapers HD wallpapers
    Nici primul concurs de Meserii Murdare nu a avut castigatori care sa merite premiul.. deci nu este de mirare. Totusi, felicitari castigatorilor!
  • George Gabriel George Gabriel
    Multumesc pentru sustinere!Am trimis 2 mesaje pana acum celor care administreaza acest site, dar nu am primit niciun raspuns.Asta este....sunt multumit cu ideea de a fi facut ceva original si propriu.Multumesc Horea inca odata!
  • Horea Horea
    Ar trebui sa-ti raspunda cei de la "Paginademedia.ro "!
    Dar n-o fac. Comoditate? De fat CONCURSUL nu le apartine. Din cate inteleg, ei doar l-au gazduit.
    Din cei trei castigatori, eu ti-as fi acordat locul intai. Repet, din cei trei.
  • George George
    Va multumesc pentru premiu :)
  • brazvan brazvan
    puteti inaugura si sectiunea "cea mai inutila meserie murdara", castigatori detasati fiind ziaristii...
  • Tatiana Ghinda Tatiana Ghinda
    Multumesc frumos!am trimis mesaj cu datele mele prin formularul de la contact.Sper ca e bine,sau daca nu sa imi spune-ti unde trebuie sa trimit datele de contact pentru premiu.
    Le urez si celorlalti mult noroc la celelalte concursuri si sa se bucure asa cum ma bucur si eu!
    Sarbatori fericite!
  • George Gabriel George Gabriel
    Ma bucur pentru castigatori, insa constat ca am atins in compozitia mea, elemente din toate materialele celorlalti participanti care au castigat.Probabil datorita faptului ca a fost prea mare, nu a fost citita.Cu toate acestea, v-as ruga frumos daca ati mai citi inca odata ceea ce am scris, pentru a va da seama de cele spuse de mine.Multumesc!



    In lume exista o diversitate extrem de mare de meserii, job-uri si alte metode de a face un ban cinstit, pentru ca pana la urma, la asta se rezuma totul. Nu conteaza ce meserie ai atata timp cat painea ta pusa pe masa este curata, spalata de sudoarea fruntii, deoarece multi membrii ai societatii noastre actuale, “Romanica”, mananca zilnic paine manjita si spurcata de noroiul coruptiei si al nedreptatilor de zi cu zi, chiar daca meseriile lor le permit sa se lafaie in puf, si sa se puna bine cu bizonii mafioti din orice oras.Meserii murdare gasim deci, peste tot.Toate isi au rostul lor, fara de care lantul s-ar destrama, iar viata noastra asa cum o stim, s-ar schimba radical daca de exemplu in propriul oras, oamenii de salubritate( e prea grosolana expresia de “gunoier”) ar face o mini-greva.Ei sunt cei care ne mentin orasul curat, alaturi de maturatori, spalandu-ne nesimtirea lasata pe toate trotuarele si spatiile verzi. Mai presus de acestea, si mai presus de faptul de a avea un stomac rezistent pentru a face faca, este acea capacitate de a face ceva ceea ce nimeni nu ar face( daca toti ar refuza meseriile acestea, ari fi o catastrofa).Sa incepem asadar o lista a unor meserii, fara de care as putea zice ca noi nu am mai trai asa linistiti:
    -O meserie foarte veche, dar pe care se bazeaza multe produse din viata cotidiana este mineritul.In primul si in primul rand, trebuie adus in discutie pericolul la care se supun acesti oameni. Pe langa bolile profesionale care pot aparea, minerii sunt in permanenta in pericol, din cauza exploziilor si a surparii minelor.Murdaria este o alta cauza si nu vorbim doar de murdarirea mainilor; praful din mina imprimandu-se in haine, ridicandu-se in aer, provocand imbolnavirea muncitorilor.Dar, desi munca in mina este o condamnare la moarte, banii sunt tot bani, chiar si manjiti cu praf de carbune, deorece un miner poate castiga chiar si pana la 50 000-60 000 de dolari pe an.
    -O alta meserie foarte actuala si care iarasi ne face viata mai usoara noua tuturor, este cea de instalator.Cati dintre noi si-ar inchipui viata fara apa curenta, indiferent daca aceasta este calda sau rece.
    -Despre lucratorul petrolier, am putea spune ca este cel mai atins de mana Domnului ca sa zicem asa, avand in vedere piata petrolului, condusa de catre arabii infofoliti.Dar nu, pentru ca a lucra in mijlocul oceanului este foarte periculos si murdar, deoarece petrolul se spala foarte greu.
    -Criminalistul sau ”baiatu cu sangele” este o alta persoana careia i-am putea datora multumirile de a nu vedea rezulatatul unor crime odioase.El este cel care verifica si analizeaza totul, incercand sa-l prinda pe faptas.Aceasta meserie ne va duce la celelalte, deja mentionate de ceilalti colegi de concurs si anume: aceea de angajat la pompe funebre sau de specialist in imbalsamari.Caracteristice acestora au fost deja prezentate insa as mai adauga faptul ca morga, cuvant cu sens morbid, are avantajul de a-i scuti pe membrii familiei de amintiri neplacute, deoarece in cazuri de accidente, specialistul in imbalsamare are grija ca cel decedat sa arate cat mai bine.
    In concluzie, toate meseriile murdare isi au rostul lor, asa ca nu as putea alege una distinct, care sa fie mai mult sau mai putin utila deoarece toate sunt legate intre ele.Pentru putin umor de final, as zice ca meseria de prezentator de emisiune care are drept profil meserii murdare este cu adevarat murdara, insa sunt recunoscator ca Mike ne poate arata noua tuturor persoanele fara de care economia, comertul si toate ramurile societii noastre ar fi zero.Multumim Mike!

Trimite un comentariu

sus