Skip to main content

WAZ renunță și la ziarele din Bulgaria

 

După ce la începutul lunii august WAZ a renunțat la afacerile din România, grupul german de presă și-a anunțat iesirea și de pe piața din Bulgaria, după cum scrie agenția bulgară de presă Novinite.

Publicitate

Deși era lider pe zona de cotidiene prin Trud și 24Chasa, WAZ a decis să se retragă. Grupul de presă german a semnat cu BG Privateinvest un acord de transfer al diviziilor de ziare și reviste, a tipografiei Sofia și a firmei de distribuție Strela.

Acționarii companiei BG Privateinvest sunt: austriacul Karl von Habsburg (34%) bulgarul Hristo Grozev (33%) și neamțul Daniel Rutz (33%).

Karl von Habsburg și Hristo Grozev mai sunt parteneri de afaceri în societatea Stevia Communications, care a achizitionat, în 2009, jumătate din acțiunile postului de televiziune bulgar "Evropa".

Vânzarea publicațiilor din Bulgaria reprezintă o continuare a planului WAZ de a se retrage din operațiunile pe care le deține în Europa de Est, anunțat în vara acestui an.

La începutul lunii august, omul de afaceri Dan Adamescu a cumpărat de la grupul WAZ jumătate din compania Medien Holding, care editează ziarul România liberă şi o serie de reviste, devenind astfel unic proprietar, după cum paginademedia.ro scria AICI.

Sursa foto: Romania-insider.com

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu