Skip to main content

WAZ renunţă şi la ziarele din Bulgaria

 

După ce la începutul lunii august WAZ a renunţat la afacerile din România, grupul german de presă şi-a anunţat iesirea şi de pe piaţa din Bulgaria, după cum scrie agenţia bulgară de presă Novinite.

Publicitate

Deşi era lider pe zona de cotidiene prin Trud şi 24Chasa, WAZ a decis să se retragă. Grupul de presă german a semnat cu BG Privateinvest un acord de transfer al diviziilor de ziare şi reviste, a tipografiei Sofia şi a firmei de distribuţie Strela.

Acţionarii companiei BG Privateinvest sunt: austriacul Karl von Habsburg (34%) bulgarul Hristo Grozev (33%) şi neamţul Daniel Rutz (33%).

Karl von Habsburg şi Hristo Grozev mai sunt parteneri de afaceri în societatea Stevia Communications, care a achizitionat, în 2009, jumătate din acţiunile postului de televiziune bulgar "Evropa".

Vânzarea publicaţiilor din Bulgaria reprezintă o continuare a planului WAZ de a se retrage din operaţiunile pe care le deţine în Europa de Est, anunţat în vara acestui an.

La începutul lunii august, omul de afaceri Dan Adamescu a cumpărat de la grupul WAZ jumătate din compania Medien Holding, care editează ziarul România liberă şi o serie de reviste, devenind astfel unic proprietar, după cum paginademedia.ro scria AICI.

Sursa foto: Romania-insider.com

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus