Skip to main content

CNA a dat licenţă pentru un post de film românesc şi a respins un canal ezoteric

 

Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat, în şedinţa de astăzi, cererea de licenţă a Fundaţiei Convergente Europene pentru un canal de film românesc, care ar urma să fie lansat în 5-6 luni.

Publicitate

Tot astăzi, forul audiovizual a respins cererea de licenţă pentru canalul ezoteric Destin TV din cauza interdicţiilor prezente în Codul audiovizual cu privire la emisiunile interactive cu astrologi şi prezicători.

Despre postul de film românesc

Potrivit proiectului depus la CNA, misiunea postului Convergenţe Europene TV este promovarea filmului românesc, "trebuie să revină în mentalul românesc bucuria, satisfacţia estetică faţă de creaţiile marilor noştri creatori".

“Fiecare astfel de licenţă este o şansă în plus acrodată filmului românesc”, a declarat Răsvan Popescu, preşedinte CNA, după votul de acordare a licenţei.

În primul an, televiziunea va difuza exclusiv materiale audiovizuale realizate de alţi producători, iar din 2012 va introduce treptat şi producţii proprii. Noul post va fi transmis iniţial prin internet.

Fundaţia Convergenţe Europene, fondată de Mihaela Cristina Mostavi, este condusă de Eugen Blaga - preşedinte, Horea Corneliu Murgu - vicepreşedinte şi Constantin Florea – secretar.

Horea Murgu, vicepreşedinte al Fundaţiei Convergenţe Europene:

“Principial, proiectul stă în picioare, din punct de vedere comercial mai e de lucrat. Nu există un susţinător, iar Fundaţia nu poate face asta. Etapa de lansare va depinde de capacitatea de a face un “win win” cu producătorii filmelor pe care le vom difuza.”.

Reprezentanţii fundaţiei au spus că speră să obţină finanţări europene pentru susţinerea acestui post de televiziune.

De ce a respins CNA cererea de licenţă pentru Destin TV? Fără "vrăjitori şi ghicitori"!

Principalul motiv invocat de CNA în respingerea cererii de licenţă a societăţii Reu Capital SRL pentru  Destin TV a fost articolul din Codul audiovizual care interzice difuzarea de emisiuni interactive cu “vrăjitori şi ghicitori”.

"Deocamdată există o interdicţie legală, care poate fi eliminata prin modificarea legislaţiei (Codul audiovizual - n.r.), dar până atunci rămâne interdicţia", a răspuns Răsvan Popescu la argumentul reprezentanţilor Reu Capital că activităţile de astrologie şi vrăjitorie au fost recunoscute oficial de la începutul acestui an.

Reprezentanţii Reu Capital au spus că, în prezent, aceasta firma funcţionează online şi operează un call center cu 40 de consultanţi (psihologi, astrologi s.a.).

Aceştia au explicat că formatul general al emisiunilor presupune interacţiunea telespectatorilor cu un prezentator/astrolog, pe o temă ezoterică, prin intermediul unui apel telefonic contra cost. Destin TV are ca model postul AstroTV din Germania.

Fundaţiei Convergente Europene
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus