Skip to main content

21 februarie: Angajaţii televiziunii «România ta» sunt nemulţumiţi de Honorius Prigoană, după ce nu şi-au primit salariile

 

Cei 187 de angajaţi ai televiziunii România ta, patronată de Honorius Prigoană, susţin că au lucrat la negru şi nu şi-au primit nici acum toţi banii promişi pe luna decembrie. Honorius "se spală pe mâini" şi spune că n-are nici o obligaţie faţă de ei pentru că n-au fost angajaţi, ci au făcut practică, scrie Click!. Lansat în urmă cu două luni, postul de televiziune România ta nu a rezistat prea mult pe piaţa media, încetându-şi emisia pe data de 15 ianuarie.

Publicitate

"Ni s-a promis marea cu sarea, ni s-au promis contracte legale de muncă începând cu 1 decembrie, apoi cu 15 decembrie. Nu ni s-a făcut nici un contract, am muncit la negru. Am fost anunţaţi că vom fi concediaţi şi în aceeaşi zi am fost trimişi acasă", a declarat Diana Bohîlţea, reporter la România ta, pentru Click!.

Honorius Prigoană a spus că el nu are nicio obligaţie faţă de aceşti oameni: "Eu am semnat un contract cu Şcoala de Televiziune, patronată de Vlad Ionescu, şi nu am să le dau nici un ban acestor tineri". Pe de altă parte, el este contrazis de Vlad Ionescu, care spune că, în cel mai scurt timp, angajaţii îşi vor primi toţi banii: "A fost o întârziere de câteva zile. În alte trusturi media nu se plătesc salariile cu lunile", a declarat Ionescu, pentru Click!.
Angajaţii televiziunii «România ta» sar la gâtul lui Honorius, după ce nu şi-au primit salariile

Deputatul democrat-liberal Mihail Boldea a depus un proiect care prevede pedeapsa cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani pentru publicarea datelor din dosare aflate în lucru, scrie Adevărul. Ziariştii ar risca pedeapsa cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani, în cazul în care proiectul de modificare a Legii 544/2001 şi a Codului Penal, depus de Boldea la Camera Deputaţilor, ar trece de filtrul Parlamentului. „Informaţiile din dosarele penale aflate în faza de urmărire sau ajunse în instanţe nu sunt informaţii de interes public, atât timp cât nu există o sentinţă definitivă", şi-a motivat Mihail Boldea proiectul.
Mihail Boldea vrea să-i bage pe ziarişti la zdup

Portofoliul ProFM se măreşte începând de astăzi cu încă un post de radio, DanceFM, care va emite pe frecvenţa 89,5 FM şi va fi dedicat celor mai buni DJ ai momentului şi celor mai noi piese dance, scrie Mediafax. În fiecare zi, între orele 20:00 şi 1:00, ascultătorii vor avea ocazia să asculte cinci dintre DJ-ii care fac senzaţie în toată ţara, precum Resident DJ's, Narcotic Sound, DJ Sava sau David DJ. Astfel, la pupitrul DanceFM vor mixa, în fiecare săptămână, 35 dintre cei mai cunoscuţi DJ români. De luni până vineri, între 17:00 şi 20:00, VJ Oana şi DJ Mircea Ivan vor prezenta emisiunea Decadance, în care cei doi vor interacţiona cu ascultătorii DanceFM prin mesaje, telefoane sau pe pagina de Facebook.
DanceFM, cel mai nou radio din portofoliul ProFM, va fi lansat luni

Tribunalul Bucureşti a aprobat înfiinţarea Asociaţiei Română a Profesioniştilor Mass Media (ARPM), scrie Evenimentul Zilei. Membrii fondatori sunt jurnaliştii: Horia Alexandrescu (preşedinte), Florian Bichir, Simona Ionescu, Marius Stoian, Adrian Artene şi Horia Tabacu. Următorul pas al noii asociaţii a jurnaliştilor e afilierea la Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor.
Jurnaliştii au Asociaţia Română a Profesioniştilor Mass Media

Google a venit în România pentru a angaja programatori care vor lucra în sucursalele din Europa. Cu cât eşti mai bine pregătit, cu atât şansele de a face parte din echipa Google sunt mai mari, spun reprezentanţii companiei, informează Mediafax, care citează Stirileprotv.ro. De recrutare se ocupă chiar o româncă, Gabriela Dan, care este angajată în cadrul departamentului de resurse umane din sucursala Google Polonia, cu biroul la Cracovia.
Google caută programatori din România. Află cum te poţi angaja şi cât ai putea câştiga

După ce Walt Disney pe Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA) a anunţat, acum câteva zile, că va lansa (pe 1 iunie 2011) un nou canal pentru copii, Disney Junior, acum compania aduce la cunoştinţă şi noile producţii ce vor intra în grila postului Disney Channel.
Disney Junior va combina moştenirea fără egal în ceea ce priveşte poveştile clasice de la Walt Disney, cu personaje îndrăgite, muzică antrenantă şi învăţarea prin joc pentru a oferi o experienţă perfectă de vizionare pentru copii şi familii”, a declarat Maciej Bral - Vice-Preşedinte, Disney Channels CEE şi pieţele emergente - într-un interviu pentru Evenimentul Zilei.
Maciej Bral: "2011 va fi un an interesant pentru Disney Channel"

Andreea Raicu revine cu al doilea sezon al emisiunii Miss fata de la ţară, la Prima TV, scrie Evenimentul Zilei. Cel de-al doilea sezon al show-ului va debuta în această seară, de la ora 20.30. Veteranii Dana Săvuică, Gina Pistol şi Dan Bordeianu, dar şi nou-intraţii în joc, Alex Velea, Aurelian Temişan şi Andrei Duban, vor cerceta zonele rurale pentru a le găsi pe cele mai frumoase fete.
Andreea Raicu: "Fetele de la ţară nu vin să caute milionari în Capitală"

“€œAtunci când o publicaţie respectă toate standardele legale, nu este rolul celui care pune la dispoziţie o platformă de distribuţie să facă cenzura”, a declarat Grzegorz Piechota, preşedintele INMA, una dintre cele mai importante asociaţii ale editorilor de ziare din Europa. Declaraţia sa vine după o întâlnire a reprezentanţilor principalilor producători de conţinut media din Europa în care s-au discutat cerinţele industriei media faţă de producătorii de platforme electronice de distribuţie, scrie HotNews. Principala companie vizată este Apple, care este cunoscută pentru practicarea cenzurii pe plaftorma iOS în cazul unor materiale pe care le consideră "obscene".
Producătorii de conţinut media cer oprirea cenzurii din partea producătorilor de tablete. Apple este cercetat pentru abuz de poziţie dominantă în SUA şi Europa

Un tribunal din Sofia l-a declarat pe fostul preşedinte bulgar Petăr Stoianov vinovat de pălmuirea unui jurnalist şi l-a condamnat la plata unei amenzi în valoare de 500 de leva (255 de euro), notează Mediafax şi HotNews, care citează Novinite.com. Magistraţii au motivat pronunţarea unei pedepse uşoare prin lipsa unor antecedente penale. Plângerea a fost depusă de un jurnalist din cadrul postului naţionalist de televiziune SKAT TV, Petăr Jekov, care l-a dat în judecată pe fostul preşedinte pentru că l-a pălmuit, la 9 septembrie 2009, în timp ce acesta filma un reportaj despre o ceremonie de comemorare a victimelor comunismului.

Ultimul videoclip al lui Britney Spears, "Hold It Against Me", arată o tendinţa tot mai evidentă în industria muzicală: vânzarea de spaţiu publicitar în videoclipuri prin plasarea de produse aparţinând unor branduri cunoscute, scrie DailyBusiness.ro. Videoclipul lui Britney Spears, lansat recent pe YouTube şi Vevo, include o scenă în care cântăreaţa apare într-o cameră cilindrică plină de televizoare şi monitoare Sony, informează Mashable.

Un nou trend in publicitate: Plasare de produse in videoclipuri

Fost parlementar şi guvernator al Hong Kong, Chris Patten ar putea fi numit în funcţia de preşedinte al trustului BBC, în locul lui Michael Lyons, scrie DailyBusiness.ro, care citează Brand Republic. Patten a intrat în categoria lorzilor în 2005, ca baron, iar de-a lungul timpului a ocupat numeroase funcţii publice, începând cu cea de parlamentar conservator în 1979, potrivit sursei citate.
Un fost guvernator al Hong Kong ar putea fi numit preşedinte al trustului BBC

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • roxana roxana
    Sunt oameni care aveau un job si sperand la ceva mai bun au venit la interviu la Prigoana. Acesta le-a oferit un salariu mai mare decat il aveau in acel moment urmand sa semneze un contract dupa ce isi dadeau demisia de la job-ul pe care il aveau.Si-au dat demisia si acum nu mai au job deloc...si ce-au primit in schimb...niste scuze de la Vlad Ionescu. Mai bine ar vorbi Prigoana de acestia care au venit in urma unui interviu si sa zicem ca ceilalti erau in practica....dar ei ca si-au lasat un job pe niste promisiuni...Rusineeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!! Asa se fac banii...la negru si cu promisiuni desarte. Ne mai miram de ce merge tara atat de prost...Uitati-va cum oamenii din PDL care conduc tara ...trag tepe si se scuza ca nu fura...dar i-am prins cu....
  • Jasper Flint Jasper Flint
    Prigoana Sr nu-i deputatul acela care a bagat proiect de desfiintare a doua canale din televiziunea publica special ca sa-si faca el partie cu noua antrepriza media? Si parca mi-amintesc ca Prigoana voia si o lege a presei care sa permita CNA-ului(!) sa inchida ziare pe print si online. Silviu, tati, daca tot vrei sa-i faci lui fi'tu un drum in viata baga, dracu, la vot un proiect care sa legifereze direct tzepele.

    Te pupa Vintu

Trimite un comentariu

sus