Skip to main content

FOTOGRAFIE EVENIMENT: Războiul prin ochii unei fetiţe de trei ani

 

Afganistan, februarie 2011. Este greu de crezut, dar fetiţa din imagine are doar trei ani. La trei ani, are privirea unui om care a simţit direct războiul: tatăl ei a rămas fără picioare după ce a călcat pe o mină.

Publicitate

Fotografia a fost surprinsă de jurnalistul Florin Ghioca acum câteva zile.

Povestea imaginii, în continuare:

Fetiţa ieşea dintr-o casă cu mama ei de mână, undeva, într-un sat de lângă Kandahar. "Un sat sărac, cu străzi de pământ, dar cu mulţi copii", povesteşte Florin Ghioca. "Am numărat vreo 20", continuă el.

Fetiţa s-a oprit surprinsă pentru câteva clipe, apoi şi-a continuat drumul, cu bomboana primită de la jurnalist în mână.

Jurnalistul Florin Ghioca este pentru a cincea oară în Afganistan. Se întoarce în ţară pe 16 februarie şi pregăteşte un album foto despre experienţa trăită în cele cinci expediţii.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • Delia: e cam mult spus totusi, dar multumesc! :)
  Mihaela: apropo de ceea ce ai spus tu, asa se va numi unul dintre capitolele albumului meu foto: "ingeri in iad".
  vetanase: numai ca in Romania NU este razboi.... si cu asta cred ca spun tot.
  Madalin: asa e. :(
  Vava: as vrea eu... :)
 • Singurii ochi pe care ii poti privi doar o singura data. Singura durere pe care nu ai curajul sa o revezi fara lacrimi in suflet...Pentru Florin Ghioca orice recunoastere ar fi fara valoare fata de " cel mai viu reportaj scris vreodata ". Dupa aceasta fotografie nu mai poate urma nimic care sa poata spune mai mult !O clipa, singura care irepetabila va transmite oricui adevarul !
  Si mai ales imaginea care trebuie sa inlocuiasca toate paginile care se vor scrise in manualul de istorie al acestei perioade !
 • Nu stiu ce doare mai tare: o bomba sau privirea unui copil de 3 ani! Pacat pentru ca sufera doar oamenii nevinovati si mai ales acesti ingerasi de copii iar altii care intr-adevar ar trebui sa sufere traiesc bine mersi. D-zeu sa-i aiba in paza pe acesti ingeri!
 • doamne cata durere, teama in ochisorii aia.....pacat ca unii incep razboaie si sufera altii...
 • Daca ati vedea cati copii din Romania au aceeasi privire...fara sa fie razboi !
 • ce este acolo...nimeni nu ar vrea sa fie acolo...saracii oameni,nu e usor sa intelegi suferinta acestor oameni care traiesc iadul
 • Muntele de emotie pe care il transmite acest copil, pare ca arunca in derizoriu orice suferinta de om matur.

Trimite un comentariu

sus