Skip to main content

PE SCURT: Relansare gsp.ro. Freedom House a premiat şase jurnalişti de investigaţie, iar CJI organizează un curs de dicţie

 

Site-ul ziarului de sport Gazeta Sporturilor are începând de astăzi o nouă înfăţişare. Relansarea site-ului gsp.ro aduce o schimbare şi în planul conţinutului. Mai multe detalii, în articol.

Publicitate

Freedom House România şi-a desemnat câştigătorii ediţiei 2010 a programului „Supporting Investigative Journalism”, concurs organizat în România şi Moldova. Printre aceştia se numără un jurnalist de la Pro TV, unul de la Antena3 şi unul de la TVR1.

Iar Centrul pentru Jurnalism Independent organizează un curs practic de dicţie profesională, susţinut de Carmen Ivanov, director de ştiri la Radio City FM.

Despre noul site gsp.ro

Ziarul şi site-ul vor avea un continut în mare parte diferit, până la situaţia în care “90% din ziar sa nu fie postat pe site şi reciproc”, scrie Cătălin Tolontan (redactor-şef Gazeta Sporturilor) pe blogul său.

"Prin protejarea conţinutului ediţiei de print nu avem iluzia de a reveni la ziar cititorii care preferă acum netul, dar dorim să vă oferim posibilitatea de a avea experienţe diferite în funcţie de mediul pe care citiţi Gazeta", mai spune Tolontan.

Cât priveşte noua grafică a site-ului, redactorul-şef al cotidianului de sport spune că “e, mai degrabă, clasică şi în acord cu simplitatea şi claritatea cautată de un public sleit de culori, de forme şi de agresivitatea de promovare a netului".

În urma unui parteneriat semnat de Gazeta Sporturilor cu Orange, noul site poate fi accesat astăzi, în avanpremieră, de cei peste 1 milion de clienţi ai companiei de telefonie. Începând de mâine, cea mai recenta versiune a site-ului gsp.ro va fi disponibila tuturor.
Utilizatorii care doresc să vadă cum arată noul site trebuie să intre nou.gsp.ro şi să introducă parola "orange".

Despre câştigătorii Supporting Investigative Journalism 2010

Jurnaliştii Cosmin Savu (corespondent ProTV), Alexandru Costache (Corespondent departamentul de ştiri - TVR) şi George Colgiu (reporter Antena3) sunt câştigătorii ai unui stagiu de pregătire la Bureau of Investigative Journalism, în urma programului Supporting Investigative Journalism - iniţiat de Freedom House România.

Alături de cei trei jurnalişti menţionaţi deja, programul Supporting Investigative Journalism i-a mai premiat cu mentiuni si un premiu de 1.000 de euro pe Alin Bolbos (Ziarul de Mureş), Sandrinio Neagu (Monitorul de Suceava) şi Valentin Tudor (Gazeta de Sud).

Cei şase jurnalişti desemnaţi câştigători au abordat subiecte de interes public, de la afaceri imobiliare controversate, acte de corupţie şi trafic ilegal de ţigări. Programul iniţiat de Freedom House România a fost sprijinit financiar de British American Tobacco România.

Despre cursul Inţiere în dicţia profesională

Cursul organizat de Centrul pentru Jurnalism Independent se va desfăşura în zilele de 5-6 martie, la sediul din Bd. Regina Elisabeta. Acest program intensiv se adresează celor ce activează în domenii precum relaţii publice, management, jurnalism sau comunicare. Taxa de participare este de 300 de lei. Mai multe detalii găsiţi pe site-ul CJI.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Alf Alf
    La cursuri de dicţie ar trebui să se inscrie reporterii de teren de la Realitatea. Vantu ar trebui să-i inscrie pe premianţii lui: locul I la ăă-ialaă: Cristi Ionică de la Piteşti, locul II scuze, nu m'ajută memoria de importantă ce e şi în ultima instanţă dar pe primul loc, ...ghiciti...: păă... păăă.... Nu mai spun, ca are emisiuni la prânz.
  • Alexander Alexander
    Site-urile Prosport si GSP sunt de toata jena prin articolele semi-analfabete scrise de tot felul de semidocti care nu sunt capabili sa scrie mai mult de 5 randuri atunci cand nu copiaza stirea de pe un site strain. Mai mult, practica si un marketing agresiv cu reclame care nu te lasa sa citesti nicio stire. Eu unul folosesc Adblock si nu imi apare nicio reclama, dar am intrat si de pe alte calculatoare sa citesc prosport sau gazeta si este o adevarata provocare sa reusesti sa citesti tot ce te intereseaza. Pe gsp nu mai vorbesc, acolo trebuie sa dai bani pentru a vedea un video cu rezumatul unei jenante partide din Liga I.

Trimite un comentariu

sus