Skip to main content

Narcisa Iorga, plângere penală împotriva trustului Intact

 

Am depus plângerea împotriva trustului Intact pentru că acest grup de presă a dus o campanie de ameninţare, de şantajare a mea, astfel încât să-mi influenţeze votul în cadrul Consiliului faţă de încălcările legislaţiei audiovizuale de câtre Antena1 şi Antena3”, a spus pentru paginademedia.ro Narcisa Iorga, membru CNA.

Publicitate

Declaraţia ei vine la o zi după ce Mircea Badea şi Mihai Gâdea au spus la Antena 3 că Narcisa Iorga a depus o plângere penală împotriva lor şi împotriva Gabrielei Vrânceanu Firea.

Mihai Gâdea şi Mircea Badea au declarat, ieri seară, la Antena3 Narcisa Iorga a depus o plângere penală împotriva lor şi împotriva Gabrielei Vrânceanu Firea. Narcisa Iorga spune că e vorba de o plângere împotriva Intact Media.

“Pe numele meu şi nu numai a fost făcută o plângere penală de către unul dintre oamenii lui Traian Băsescu, sigur, dorindu-se, probabil, să ni se facă dosar penal. Zilele trecute am primit neînceperea urmării penale în ceea ce mă priveşte”, a spus Mihai Gâdea, la începutul emisiunii Sinteza zilei.

Contactată de paginademedia.roNarcisa Iorga a declarat, într-un scurt interviu, că plângerea penală a fost făcută împotriva trustului Intact pentru ameninţare şi ultraj.

Narcisa Iorga a mai spus că, prin declaraţiile făcute, Mihai Gâdea (directorul Antena3) şi Mircea Badea (realizatorul emisiunii În gura presei) “încearcă să se victimizeze, neavând capacitatea să recunoască faptul că sancţiunile pe care le primesc sunt ca urmare a încălcării legislaţiei audiovizuale”.

Ce au spus aseară Mihai Gâdea, în timpul emisiunilor de la Antena3?

“Pe numele meu şi nu numai a fost făcută o plângere penală de către unul dintre oamenii lui Traian Băsescu, sigur, dorindu-se probabil să ni se facă dosar penal. Zilele trecute am primit neînceperea urmării penale, în ceea ce mă priveşte.

Unul dintre oamenii numiţi personal de Traian Băsescu, într-o funcţie importantă din această ţară, o persoană care se afla în Consiliul Naţional al Audiovizualului.

Deci un arbitru în audiovizual face plângere penală, aşteptând cu siguranţă şi dorind să ni se facă dosare penale. Să ai dosar penal nu e un lucru prea simplu si care să bucure pe cineva”, şi-a anunţat Mihai Gâdea unul dintre subiectele dezbătute în emisiunea Sinteza zilei, de ieri.

Iorga Narcisa a reclamat că moderatorii emisiunilor În gura presei (Mircea Badea), Ştirea zilei (Gabriela Vrânceanu Firea) şi Sinteza zilei (Mihai Gâdea)."

"Doamna Narcisa Iorga este fosta mea producatoare, despre ea este vorba, am salvat-o într-un moment foarte greu al vieţii domniei sale, pe când era prigonită de PSD, despre asta este vorba. Cel care o prigonea, la vremea respectivă, acum îi este coleg.

Doamna Narcisa Iorga a făcut plângere penală pe numele noastre pentru că am făcut diverse afirmaţii cu privire la trecutul reclamantei, la activităţile pe care le prestează ca angajată a CNA, afirmaţiile sunt de natură să-i aducă atingere reputatiei…..

Narcisa Iorga: Am acest drept să mă plâng pentru un şantaj la adresa mea

"Am acest drept să mă plâng pentru un şantaj la adresa mea", spune Narcisa Iorga într-un interviu acordat paginademedia.ro.

Narcisa Iorga:

"Am depus plângerea împotriva trustului de presă Intact pentru că acest grup de presă, prin cele două posturi de televiziune Antena3 şi Antena1, dar şi prin alte publicaţii ale sale, a dus o campanie de ameninţare, de şantajare a mea, astfel încât să-mi influenţeze votul în cadrul Consiliului, faţă de încălcările legislaţiei audiovizuale de câtre cele două posturi.

Am acest drept ca orice alt om din această ţară? Am acest drept să mă plâng pentru un şantaj la adresa mea.

Plângerea penală nu era la adresa domnului Gâdea sau la adresa domnului Badea, iar reacţiile domniilor lor sunt doar ca urmare a incapacităţii de a înţelege că o lege, într-o ţară, trebuie respectată, inclusiv de Mircea Badea, inclusiv de Mihai Gâdea."

Paginademedia.ro: Pentru ce a fost făcută plângerea penală?

"Ultraj şi şantaj pentru că eram ameninţată dacă voi continua să votez o amendă pentru Antena1 sau Antena3, iată ce mi se întâmplă..."

Când a fost făcută această plângere?

"În aprilie 2010."

Cum priviţi decizia Parchetului?

"Din punctul meu de vedere, răspunsul dat de Parchet nu se regăseşte în plângerea pe care eu am făcut-o.

Răspunsul Parchetului era pe insultă sau calomnie, ori aceste articole ştiu şi eu că sunt abrogate de câţiva ani, nu pe asta trebuia să răspundă Parchetul, ci pe şantaj şi ultraj, având în vedere că eu am fost ameninţată pentru un act pe care îl îndeplinesc în funcţia publică pe care o am, deci nu pentru insultă şi calomnie."

Plângerea a fost făcută în nume personal?

"În nume personal, evident, pentru că atacurile trustului Intact la adresa mea au fost pe viaţa privată.

Faptul că Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a avut nevoie de aproape un an de zile să dea un răspuns de neîncepere a urmăririi penale pentru două articole care sunt abrogate, asta e, au libertatea asta.

Însă şi eu am dreptul să merg mai departe pe proces civil, de exemplu. Dacă eu consider că rezoluţia de neurmărire penală este insuficient documentată, am dreptul să merg mai departe Am dreptul să mă plâng pentru drepturile care mi-au fost încălcate."

Când a dat Parchetul această decizie de neîncepere a urmăririi penale?

"Cred că în urmă cu două săptămâni."

Sursa foto: Mediafax

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • GIDE BADE GIDE BADE
    NARCIS IORGU ,DUPA PLECAREA PORTOCALIILOR VA FII VAI SI AMAR DE TINE, SI DE TOTI CEI CA GIDEA SI BADEA,BANDA DE PUTUROSI !!!
  • Narcis Iorgu Narcis Iorgu
    Nu stiu de ce dar se vede ca Narcisa asta chiar si-o cauta. O fi amenintat-o cineva sau nu, fani ceva Antene, dar daca n-a facut-o nimeni, pe mine cel putin ma incita sa nu o amenint, ci sa o bat direct daca as intalni-o undeva pentru atitudinea ei jegoasa. Ea nu gandeste ce va fi dupa plecarea portocaliilor?
  • Carmen Maria Andronache Carmen Maria Andronache
    Buna, Dan,
    Este vorba de Mihai Gadea, imi cer scuze daca nu am fost suficient de explicita.
  • dan dan
    bai, cind scrii un articol, scrie-l inteligibil. eu nu inteleg cine spune ca "Doamna Narcisa Iorga este fosta mea producatoare"? si cine spune ca nu e simplu sa ai un dosar penal? gidea, badea sau firea? chir nu se intelege, ce naiba?
  • UNU UNU
    Santaj este ceea ce face CNA referitor la Antena 1 si Antena 3. Ei ar trebui sa se planga si spun ceva de genul "daca va mai luati de sefu'" uitati ce patiti. Amenzi aberante de 10000 -20000-30000 ron sunt aberante si hilare.
  • Simon Simon
    trag concluzia ca, atata vreme cat narcisa iorga a facut plangere impotriva postului, ultrajul si santajul au avut loc in direct, la antena 3. Cu alte cuvinte, cei trei acuzati ar fi trebuit sa spuna explicit ceva de genul: vedeti, doamna iorga, daca ne mai amendati, o sa tot dam cu dumneavoastra de pamant, pana va bagati mintile-n cap. Sincer, eu credeam ca oamenii de televiziune exagereaza cand vorbeau defaimator despre oamenii din CNA. Din pacate, cred ca, inainte de a fi primiti in acest consiliu, ar trebui efectuat fiecarui candidat un consult psihistric, dar si o masurare a coeficientului de inteligenta.
  • dennys dennys
    practica securista! de aia PRO TV este peste voi la toate capitolele!
  • Petrisor Petrisor
    dar de ce sa le mai faca plangere si sa-i judece, sa-i duca direct la inchisoare pentru 29 de zile ca si asa reprezinta un pericol social.
  • mil mil
    e dusa, clar...deci santaj cu ce? ce i s-a cerut? ce dovezi are? interceptari...negocieri...flagrant.
    asta cu...daca ne dai amenda, o sa ne luam de tine la tv..e puerila...asa pot spune ei ca sunt santajati..cum se iau de ea...primesc amenda ;)

Trimite un comentariu

sus