Skip to main content

Ringier România a înregistrat venituri de 19,7 milioane de euro, în 2010 - anul restructurărilor dramatice

 

În anul în care a vândut două dintre cele mai importante publicații ale sale, a închis o revistă săptămânală și a redus salariile cu 30% - afacerea Ringier în România a înregistrat venituri de circa 19,7 milioane de euro (25,8 milioane de franci elvetieni).

Publicitate

În 2010, veniturile Ringier România au scăzut cu peste 10 milioane de euro față de 2009, când acestea se ridicau la circa 30 de milioane de euro (35,3 milioane de franci elvețieni).

Aceste date provin din raportul anul al grupului elvețian Ringier. 

La nivel internațional, Ringier a înregistrat, în 2010, un profit net de circa 47,2 milioane de euro (61,8 milioane de franci elvețieni) și venituri totale de 965 milioane de euro (1,263 miliarde de franci elvetieni). În 2009, veniturile totale ale companiei se ridicau la valoarea de 986 milioane de euro (1,29 miliarde franci elvețieni).

Ringier România, în cifre:

  • Veniturile din vânzari s-au ridicat la valoarea de 7,6 milioane de euro (9,9 milioane de franci elvețieni).
  • Veniturile din publicitate s-au ridicat la circa 4 milioane de euro (5,2 milioane de franci elvețieni).
  • Veniturile din activități tipografice s-au ridicat la aproximativ 1,8 milioane de euro (2,4 milioane de franci elvețieni).
  • Venituri din alte activități - circa 6,3 milioane de euro (8,2 milioane de franci elvețieni).

Schimbările dramatice produse la Ringier România, în 2010:

  • În luna februarie, Ringier i-a vândut lui Bobby Păunescu cotidianul Evenimentul zilei şi revista Capital de la Ringier. Conducerea celor două ziare a fost preluată de Claudiu Șerban, fostul director general adjunct al Ringier. Acesta a primit 10% din noua firmă care operează cele două publicații.
  • Pe pe 11 februarie, Ringier a decis să închidă publicaţia pentru celebrităţi Diva.
  • Ziua de 12 februarie a fost una neagră pentru angajații grupului Ringier. După ce au fost anunțați că au un nou patron, pe Bobby Păunescu, au aflat că revista Diva se închide, că vor urma reduceri de salarii și că 100 dintre ei vor trebui să plece acasă.
  • Ringier AG şi Axel Springer au semnat, pe 24 martie, un parteneriat în care fiecare dintre cele două grupuri de presă deţine jumătate din acţiuni. Noua companie formată se va ocupa de Europa de Est. Operațiunile din România ale Ringier nu au fost incluse în acest joint.
  • În luna noiembrie, Mihnea Vasiliu l-a înlocuit pe Marius Hagger în poziția de general manager.
  • La sfârșitul lunii noiembrie, Ringier a anunțat că a preluat revista lunară Joy și că aceasta va începe să fie editată din 2011.

Din raportul Ringier pe 2010:

La Kanal D, acționarul Begum Dogan a decis să apeleze la o majorare de capital. Ringier a optat să nu ia parte, drept urmare pachetul său de 25,1% din acțiuni s-a redus la 22,672%.

La sfârșitul lui 2010, vânzările tuturor publicațiilor erau pe minus, comparativ cu 2009. Deși volumul de publicitate a început din nou să crească lent, nu s-a ridicat la nivelul anului precedent.

În 2010, numărul angajaților Ringier în România a scăzut la 386, de la 634 - cât avea în 2009.

Citește și:

 

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu