Skip to main content

Sebastian Ghiță: În luna martie, angajații Realitatea TV și-au primit salariile direct de la Asesoft

 

"În luna martie, angajații Realitatea și-au primit salariile direct de la Asesoft pentru că cei din Consiliului de Administrație al Realitatea Media au blocat plățile către angajați", a declarat Sebastian Ghiță, într-un interviu pentru paginademedia.ro.

Publicitate

Pentru a primi banii la timp, unii dintre salariați au semnat o hârtie prin care și-au dat acordul să fie plătiți direct de Asesoft.

În interviu, Sebastian Ghiță a mai vorbit și despre motivele Consiliului de Administrație care au dus la schimbarea din funcție a lui Cătălin Popa (director editorial) și a Mădălinei Dulama (redactor-șef al Departamentului de Știri).

"M-am opus schimbării din funcție a lui Cătălin Popa și a Madălinei Dulama. Le-am spus celor din Consiliul de Administrație: “Nu aveți niciun drept, nu puteți interveni în politica editorială a postului, nici eu, nici Vîntu, nimeni nu se poate implica în munca oamenilor”.

Carmen Andronache: Ce se va întâmpla cu cei doi? Vor rămâne în continuare la Realitatea?

Sebastian Ghiță: Da, ei vor lucra în continuare la Realitatea, vor avea aceleași funcții pe care le-au avut până să apară comunicatul Consiliului de Administrație al Realitatea Media. Nu există niciun temei legal în baza căruia Consiliul de Administrație al Realitatea Media să dea oameni afară.

Care credeți că este motivul pentru care au fost demiși cei doi?

Consiliul de Administrație a decis sa-i demită pe cei doi pentru că nu-i răspundeau la telefon lui Sorin Ovidiu Vîntu, nu răspundeau la comenzi.

Au apărut informații potrivit cărora dumneavoastră le-ați propus unor jurnaliști de la Realitatea să devină angajați ai Asesoft. Este Adevărat?

Această “informație” a fost dată de cei din Consiliul de Administrație al Realitatea Media în momentul în care le-au blocat angajaților plata salariilor.

Puteți detalia?

În luna martie, membrii Consiliului de Administrație al Realitatea Media au blocat plățile către angajați. Noi am luat decizia să le plătim salariile la timp. Cei care și-au primit banii la timp au semnat o hârtie prin care și-au dat acordul pentru acest lucru. Este vorba de niște documente justificative. Suntem obligați de lege să avem aceste acte care dovedesc că oamenii și-au exprimat dorința să primească banii din partea Asesoft.

Există angajați ai Realitatea Media care au semnat contracte de muncă cu Asesoft?

Nu. Dar există oameni care și-au arătat intenția să primească banii la timp din partea Asesoft. De asemenea, sunt foarte mulți angajați care și-au exprimat dorința să nu mai depindă de membrii Consiliului de Administrație de la Realitatea, numiți de domnul Sorin Ovidiu Vîntu.

Presiunile sunt foarte mari pentru a obține controlul editorial, acesta nefiind la mine. Nici nu-mi doresc să dețin controlul editorial.

Dacă vor continua să dea oameni afară îi vom angaja noi.

De ce credeți că reprezentanții Consiliului de Administrație al Realitatea Media au blocat plata salariilor?

Banii erau în cont. Nu există nicio justificare pentru blocarea banilor, decât să ne creeze nouă probleme cu contractul de management.

Citește și:

 

Sursa foto: Ziarul Financiar

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • intrebarea e de unde ii primesc banii de shaorma oamenii lui Vantu: Oana Stancu si Ursu, de la PNL sau de la Vantu direct?
  • Mai Ghita tu la ordinul Elenei Udrea ai vrut sa pui mana pe REALITATEA ZILEI, doar nu vrei sa negi ca esti prietenul fidel al Blondei de la Cotroceni, cat ai stat la Realitatea incepuse acest post sa-l linga in partea dorsala pe Base, prefer sa se inchida decat sa ajunga si acesta in mainile lui Base

Trimite un comentariu