Skip to main content

Firmele nu mai sunt obligate să plătească taxa radio-TV

 

Societăţile comerciale din România nu mai sunt obligate să plătească taxa lunară radio-TV dacă nu beneficiază de cele două servicii publice, potrivit unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, după cum scrie avocatnet.ro.

Publicitate

Curtea a respins recursul formulat de către Guvernul României şi Societatea Română de Radiodifuziune într-un proces intentat de o firmă din judetul Cluj, pentru anularea taxei.

Decizia ICCJ care suspendă obligativitate plăţii taxei radio-tv pentru societăţile comerciale a apărut în Monitorul Oficial. Argumentul: obligativitatea platii taxelor pentru serviciul public de radio si televiziune ar trebui instituita doar in sarcina societatilor romane care detin efectiv aparate radio sau TV.

Până în prezent, toate persoanele juridice cu sediul în România au avut obligaţia să plăteasca o taxa pentru serviciul public de radiodifuziune şi o taxă pentru serviciul public de televiziune, în calitate de beneficiari ai acestor servicii.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Va rog sa-mi comunicati daca persoanele fizice platesc taxa radio tv,care au abonamente la UPC sau alte retele si nu beneficiaza de serviciile radio tv,pentru care suntem obligati sa platim taxa
  • acolo unde lucrez ...nu am radio sau tv pentru ca nu am timp de ele deci sa cer banii inapoi ? cui ?
  • Ai dreptate. Toate covrigariile si chioscurile de ziare am vazut ca au televizoare.
  • O hotarire " istorica " ! Ramine insa de vazut daca si cind sa va aplica.Deoarece - dupa cum se stie - nu este pentru prima data cind o instanta de judecata ii da peste nas Guvernului pentru ca a calcat in strachini.Fara insa prea mari urmari,Boc gasind de fiecare data o portita ca sa ocoleasca legea...

Trimite un comentariu

sus