Skip to main content

Ungaria a respins fuziunea Ringier - Axel Springer

 

Ambii actionari ai Ringier Axel Springer Media AG Ringier AG (Elvetia)  şi Axel Springer AG (Germania)– au renunţat la formalităţile de înregistrare la autorităţile specifice în domeniul concurenţei din Ungaria, se arată într-un comunicat emis astăzi de compania elveţiană.

Publicitate

Renunţarea s-a produs din motive procedurale. Autoritatea maghiară nou formată în domeniul media – Media Council – a dat recent aviz negativ referitor la fuziune, aviz care este obligatoriu pentru autoritatea în domeniul concurenţei.

În ciuda acestui fapt, ambele companii şi-au propus să lucreze împreuna în Ungaria. Vor decide în timp util şi după o examinare atentă a opţiunilor dacă şi în ce mod vor demara formalităţile pentru o nouă fuziune.

Pentru Ringier Axel Springer Media AG, care este prezent în Polonia, Slovacia, Republica Ceha şi Serbia din iulie 2010, renunţarea la formalităţile pentru fuziune în Ungaria nu are repercusiuni în plan operaţional. Compania îşi va continua strategia clară de dezvoltare către digitalizare pe baza brandurilor puternice pe care le deţine.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus