Skip to main content

Antena1 şi Antena3, amendate cu 15.000 de lei din cauza lui Mircea Badea

 

Posturile Antena 3 şi Antena1 au fost amendate de CNA cu 10.000 şi respectiv 5.000 de lei pentru şapte ediţii ale emisiunii În gura presei, difuzate în perioada februarie - mai.

Publicitate

Cele două posturi au fost sancţionate pentru limbajul injurios folosit Mircea Badea în emisiunea În gura presei.

Postul Antena1 riscă să fie sancţionat cu întreruperea emisiei cu 10 minute din cauza lui Mircea Badea. De ce, în continuare.

Ioan Onisei, vicepreşedinte CNA:

“Cred că trebuie să atragem foarte serios atenţia conducerii Antena1 cu privire la redifuzarea emisiunii În gura presei. Dacă este să judecăm lucrurile corect, în opinia mea cred că e mai grav faptul că Antena1 difuzează această emisiune la ora 10.00.

Dacă conducere Antenei1 nu înţelege să corecteze acest lucru, eu afirm foarte clar următoarele: cu viitoarea emisiune cu un astfel de limbaj difuzată pe Antena1 eu voi propune întreruperea emisiei cu 10 minute."

Postul Antena 1 a fost sancţionat atât pentru limbajul injurios folosit, cât şi pentru faptul că emisiunea este difuzată la o oră accesibilă minorilor.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a primit peste 20 de reclamaţii cu privire la emisiunile pentru care au fost amendate cele două posturi ale trustului Intact.

Dan Grigore, membru CNA:

“Eu mă simt lezat de un astfel de emisiune. În general, pare că domnul respectiv provine din spatele unui anumit tip de bloc, fie dintr-o amestecătură de nomenclaturişti şi bişniţari.”

Ca urmare a declaraţiei lui Răsvan Popescu că emisiunea În gura presei n-a mai fost reclamată în ultima lună, Narcisa Iorga, membru CNA, a spus:

“Eu am să mă autosesizez în fiecare şedinţă cu privire la acestă emisiune. În acest gen de emsiune se foloseşte un limbaj injurios în fiecare emisiune.

Preşedintele CNA a propus iniţial ca sancţiuni o amendă de 5.000 de lei pentru Antena3 şi o somaţie publică pentru Antena1.

Narcisa Iorga a considerat că această amendă este prea mică având în vedere numărul mare de reclamaţii şi emisiunile monitorizate.

"Sancţiunea este infimă având în vedere numărul reclamaţiilor. Dacă noi venim cu astfel de propuneri, aici nu mai e vorba de dreptul la propria imagine a niciunei persoane?”

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Andreea Andreea
    singura emisiune ce aduce rating Antenei este "In gura presei"..Badea este singura persoana ce spune adevarul despre ce se intampla in tara noastra si ne prezinta realitatea asa cum este cu adevarat..nu inteleg dc is permite "cineva" sa il faca prost sau sa il jigneasca..adevarul e ca oamenilor le este frica de adevar..dak nu va place emisiunea puteti schimba canalul atunci cand este difuzata nu sunteti cu nimic mai presus decat el..din punctul meu de vedere este cel mai bun in ceea ce face il urmaresc de la 10 ani si o voi face in continuare..si dak vi se pare "comic" inseaman k este comica si situatia in care traiti..asa cum zice chiar Badea.."traim in romania si asta ne ocupa tot timpul"..dak nu aveti cuvinte de bine nu inteleg dc va mai pierdeti timpul
  • mihai mihai
    minorii la ora 10 sunt la scoala... :|
  • nemesis nemesis
    Cu ce-am gresit, fratilor, de ne dadu hipopotama aia de Jeana Gheorghiu, rasuci-s-ar in mormant, asa un schizofrenic, si de o incultura crasa pe deasupra?
  • grasutu enigmatic grasutu enigmatic
    Numai la noi poti sa vezi macaci vedete tv, care n-au cunostinte, nu stiu nimic, n-au o meserie, si n-au facut nimic la viata lor in general, dar in skimb se pricep la toate si fac misto de scara blocului de oameni. Baiatu asta n-are nici o meserie si in afara de faptul ca a terminat mate-fizica si se pozeaza cu muskiulosi ca pitipoancele altceva n-a reusit sa faca. Asa ca voi ultrasii fideli beti apa dupa el si memorati-i toate frazele inteligente si o sa ajungeti ca el. Si poate va da si voua Toyota o masina ceva :D
  • seba seba
    Pai, in nici un caz ce fac astia. La Turcescu am vazut oameni criticand pdl-ul sau pe base. Iar comportamentul e diferit fata de cel din cusca (sa nu zic cocina) motanului.
  • dan dan
    Badea nu e prost, e foarte prost si foarte frustrat. Recunosc ca am avut o perioada in care m-am uitat la emisunea lui, era comic, dar nu mai e, e doar rau si prost, prost si rau.Si nu ca se leaga strict de basescu sau pdl, ca si eu ma leg, dar e asa, prost prost prost, cred ca e cel mai prost din lume, da badea, esti cel mai prost, ffffff prost.
  • Petru Petru
    Dan Grigore, membru CNA: "Eu mă simt lezat de un astfel de emisiune". LOOOL!
    Deci agramatul asta da amenzi? Pai si pe el cine il amendeaza pentru dezacorduri, cine ii ia din leafa babana de secretar de stat care nu vrea "sa vorbesc" :)) corect romaneste? Are dreptatea Badea sa rada de ei!
  • marius marius
    dar cine face reclamatia? cumva udrea pufoasa, boc piticul sau basescu sasiul, si cum tu esti deontoloaga te-ai gandit sa rezolvi problema preaiubitilor tai conducatori
  • marius marius
    dar 10tv ce face sau b1tv?
  • nuta puscasu nuta puscasu
    Bade e cel mai tare jurnalist,nu mai este altul ca el,injura toti jurnalistii,injura poporul,el e cel mai bun.Chiar nu se poate face nimic in privinta antenelor?
    Nastase pe vremea lui a interzis otv,de ce acum atita toleranta?pe astia nu i poate opri nimeni?
  • virgil virgil
    da ai dreptate,cei de la fox news doar fac pe proştii, probabil că în viaţa de zi cu zi cred cu desăvârşire, susţin şi promovează toate imbecilităţile pe care le debitează republicanii.
    e adevărat ca nu se înjură ca la noi,dar nu pentru că nu şi-ar dori ci pentru că la ei nu se înjură la tv, sunt mai educaţi.

    dacă te uiţi zilnic la fox news, eeee nasol...
  • Narcisa Iorga Narcisa Iorga
    pentru Carmen si paginademedia.ro
    Eu multumesc pentru solicitudine!
  • Lucian Lucian
    "Eu ma voi autosesiza" - nu cred ca mai este de vina aici contextul. E vizibila parcarea incorecta in zona limbii romane. :-)
  • eu eu
    Ba chiar si "sinistra lui sotie" !
  • eu eu
    Asa cum tu ai dreptul sa iti asterni gandurile pe acest forum si nimeni sa nu te cenzureze, asa au si aceste televiziuni dreptul sa emita.
    Indiferent ca iti place sau nu.

Trimite un comentariu

sus