Skip to main content

15 iulie: Vadim Tudor, învins în instanţă de Ion Cristoiu. Urmează un proces cu Nistorescu

 

Scandalul "Coroiu" a fost tranşat de Judecătoria Sectorului 1. Pentru că l-a calomniat, şeful PRM îi va plăti lui Ion Cristoiu daune morale în valoare de 5.000 de lei, plus cheltuielile de judecată: 4.502 lei, scrie Evenimentul zilei.

Publicitate

În noiembrie 2008, într-o emisiune TV, Corneliu Vadim Tudor a scos din diplomat un dosar al unui turnător al Securităţii şi l-a arătat cu degetul pe Ion Cristoiu. CNSAS a spus că ziaristul nu are nicio legătură cu informatorul "Coroiu", numele de cod pe care, din anchetele lui Vadim, l-ar fi primit Cristoiu.

Într-un interviu acordat EVZ, Ion Cristoiu vorbeşte de un nou proces, de această dată cu ziaristul Cornel Nistorescu, din cauza unor comentarii apărute pe cotidianul.ro:

În cazul site-ului Cotidianul.ro, proba mea este că, la fiecare articol, există o notă că înjurăturile şi calomniile nu sunt admise, sunt cenzurate. Domnul Cornel Nistorescu are două variante, fie îşi asumă toate acele înjurături şi plăteşte toată paguba de 5.000 de lei, fie descoperă cine este autorul înjurăturii şi să plătească respectivul.“
Vadim Tudor, învins în instanţă de Ion Cristoiu. Urmează un proces istoric cu Nistorescu

Daily Business analizează situaţia celor câteva ziare gratuite care mai apar în Bucureşti: Ring şi Curentul.

Daca Ring declara un tiraj de 100.000 de exemplar pe editie, Curentul este tinut in viata artificial, fara un tiraj declarat, fiind disponibil doar la cateva puncte de vanzare a presei.

Redactorul-sef al ziarului Ring, Alexandru David, a declarat pentru DailyBusiness ca "in medie, incasarile din publicitate acopera lunar 50% din cheltuielile lunare ale acestui ziar". Bugetul lunar al ziarului ajunge undeva in jurul cifrei de 70.000 de euro, iar o pondere de 70% din aceasta suma este destinata tiparirii publicatiei.
Presa gratuita trage sa moara, desi are succes la cititori

EVZ prezintă favoriţii premiilor Emmy: serialul Mad Men (care este difuzat în România pe TVR 1), cu 19 nominalizări, mini-seria Mildred Pierce cu Kate Winslet (21 de nominalizări) şi comedia Modern Family.

"Mad Men", printre cele mai multe nominalizări la premiile Emmy

Agentia de marketing online Thinkdigital s-a extins pe piata din Albania, cea de a sasea tara in care Thinkdigital este prezenta, notează Wall-Street.

Intrarea Thinkdigital pe piata online din Albania a avut loc o data cu lansarea unei campanii pentru Vodafone si Tempo OMD Albania.
Thinkdigital se extinde in Albania

Mii de jurnalisti BBC au intrat in greva in noaptea de joi spre vineri. Protestul care va dura 24 de ore a fost aprobat de Sindicatul National al Jurnalistilor (NUJ), din cauza numarului mare de concedieri cu care jurnalistii se confrunta, scrie Hotnews.

Actiunea afecteaza serios emisiunile de la radio si televiziune, care au fost reprogramate sau durata lor a fost redusa. Canalul de stiri BBC nu isi va difuza buletinele, iar pichetele sunt planificate in fata birourilor BBC din intreaga tara.

Urmatoarea greva de 24 de ore este programata pe 29 iulie.

Jurnalistii BBC au intrat in greva. Protestul va dura 24 de ore

FBI a declanşat o anchetă în legătură cu posibile interceptări telefonice ilegale în Statele Unite, efectuate de grupul de presă al magnatului Rupert Murdoch, relatează Mediafax.

Mai mulţi congresmeni americani au cerut, în ultimele zile, o anchetă federală pentru a stabili dacă ziariştii din grupul News Corp., implicat într-un amplu scandal în Marea Britanie, au încercat să obţină informaţii şi despre convorbirile victimelor atentatelor din 11 septembrie 2001.
FBI declanşează o anchetă asupra activităţii News Corp. în Statele Unite

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • kool mogul kool mogul
    Curios! Cum a schimbat Coroiu.... scuze, Cristoiu tabara cum a castigat procesul. Daca nu ma insel pe vremea cand era cu Gadea in emisiune parca spunea ca nu se va judeca cu CVT pe tema asta, ca e o prostie ceva de genul asta, sper sa ma insel dar parca asa era. Asta sa fi fost oare motivul inrolarii in armata celor 12 limbi? Albirea Coroiului.... aaa din nou scuze, Cristoiului?
    P.S. Cu atitudinea asta pun pariu ca Nistorescu nu va castiga.
  • radu radu
    Cotidianul si Gandul nu mai exista ca ziare, sunt niste simple pagini de internet, bloguri, pe care se face propaganda pt USL

    Chiar si Mediafax a disparut, a murit
  • Horea Horea
    Mişelul de Vadim, nu va plati nicicand acesti bani!

Trimite un comentariu

sus