Skip to main content

ATENŢIE! Superscrieri, ultima zi de înscrieri pentru jurnalişti. Premii totale de 2.500 de euro

 

Anunţ important pentru jurnalişti! Astăzi este ultima zi de înscriere la Premiile Superscrieri. Non-ficţiuni care schimbă lumea.

Publicitate

Concursul organizat de Friends for Friends Foundation premiază "jurnalismul narativ şi scriitura creativă despre oameni, evenimente şi momente reale”.

Preşedintele juriului este Vlad Petreanu. Premii: 500 de euro la fiecare dintre cele cinci categorii.

Detalii, în continuare:

Cine poate participa la concurs

 • Orice persoana cu dorinta si inclinaţia de a spune povesti. Nu exista limite de varsta, sex, domiciliu, nationalitate.
 • Participantii pot inscrie un singur material pentru fiecare categorie de concurs, scris in limba romana si publicat in orice mediu tiparit sau electronic, in perioada 15 septembrie 2010 – 29 septembrie 2011.
 • Materialele se depun pana pe 30 septembrie 2011 inclusiv la sediul Friends For Friends Foundation (Str. Ion Brezoianu, nr. 4, et. 4, sector 5, Bucuresti) sau pe e-mail, la [email protected].
 • Nu exista taxa de participare.

Dosarul de inscriere va contine doua elemente:

 • Textul articolului (tiparit sau ca fisier virtual), la finalul caruia se vor mentiona:
  • locul si data unde a fost publicat
  • numele, telefonul si emailul participantului
  • categoria din concurs in care se incadreaza materialul
 • Dovada vizuala a articolului publicat (copie, scan, decupaj sau print screen a articolului din ziar/revista/site)

Categorii:

Eseu. Poate fi o poveste din viata autorului, care ilustreaza idei universale sau poate fi o reflectie documentata pe marginea unui fenomen contemporan relevant.

Reportaj. Articol in care documentarea jurnalistica dubleaza calitatea scriiturii, pentru a evidentia un eveniment sau fenomen

Opinie. Luare de pozitie sau analiza bine articulata a unor evenimente si fenomene curente. Opinia difera de eseu prin actualitate şi stil.

Portret. Poveste despre o persoana sau grup de persoane, cunoscute sau nu publicului.

Experiment. Orice deviatie de la norma. Poate fi un manifest sub forma de scrisoare, un articol sub forma de poem, un articol in ritm de hip-hop sau orice non-fictiune care nu intra in niciuna din categoriile anterioare.

Anuntarea castigatorilor va avea loc la data de 28 octombrie 2011.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • De acord cu tine. Plus ca m-am saturat de reclamele cu "scoala de televiziune" unde tot nenea asta e director. Nu m-as duce acolo nici mort. Ce sa invat de la "specialistii" antenelor ? Cum se face un spot de preamarire a profesorului in turnatorie ? Imi e sila...
 • Ce a scris sau a demonstrat Vlad Petreanu ca sa fie capabil de jurizarea unor talente autentice? Adica, ce anume il motiveaza pe el? Poate interviurile fade luate lui Basescu Traian?!

Trimite un comentariu

sus