Skip to main content

După Playboy, Mediafax a preluat și licența InStyle

 

Mediafax Group a preluat de la Attica Media licența pentru publicația InStyle.

Publicitate

Cu puțin timp în urmă, o altă publicație editată de Attica Media - Playboy - s-a reîntors în grupul lui Adrian Sarbu, după cum paginademedia.ro a scris în exclusivitate AICI.

Cum s-au împărțit revistele Attica, în continuare:

  • Playboy, cel mai important titlu al Attica Media în Romania, a fost luat de Mediafax Group.
  • Men's Health va fi editat de Sanoma Hearst, după cum paginademedia.ro a scris AICIAttica a editat Men’S Health începând din decembrie 2009. În urmă cu doi ani, Attica a închis revista Maxim și a preluat licența Men’S Health de la Burda, după cum paginademedia.ro a scris AICI.
  • InStyle trece la Mediafax Group.

 

 

Playboy, start în 1999 cu Adrian Sârbu

Revista Playboy a fost lansată în 1999, cu o primă ediție cu Dana Săvuică pe copertă. Publicația era editată de PBR Publishing, o companie în care erau parteneri Adrian Sârbu și grupul grecesc Attica Media.

În primăvara lui 2007, Adrian Sârbu iese din compania PBR Publishing, vânzând partea către grecii de la Attica Media. Ulterior, Attica Media a continuat să editeze în România Playboy și Maxim, la care s-au adăugat Men’s Health (după închidereaMaxim) și InStyle.

În 2011, vânzări sub 10.000 de exemplare

Marile vârfuri de vânzări au fost atinse în primii ani, când au apărut în pictoriale vedete ca LoredanaNicoleta LuciuAnda Adam și Daniela Gyorfy. Vânzările ajungeau la peste 100.000 de exemplare (aproape 150.000 la numărul cu Loredana Groza). Înaintea ieșirii lui Adrian Sârbu din companie, Playboy vindea, în 2006, între 15.000 și 30.000 de exemplare pe ediție.

În 2011, vânzările medii pe ediție ale revistei Playboy au fost de aproximativ 7.000 de exemplare. Anul trecut, Playboy vindea circa 8.500 de exemplare la fiecare număr.

Citește și:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Daca esti profi, afla si tu detalii despre contract, respectiv in ce conditii preia Mediafax Group titlurile: contract direct de licenta de la Playboy si InStyle? sau Attica va fi in continuare intermediar, cum era inainte in PBR?

Trimite un comentariu