Skip to main content

EXCLUSIV: Playboy se întoarce în grădina lui Adrian Sârbu

 

Revista Playboy este pe cale să revină în grupul Pro, mai exact la Mediafax Group, companie deținută de Adrian Sârbu.

Publicitate

Compania Attica Media, care editează Playboy în România, este în discuții avansate cu Mediafax Group.

În urmă cu 12 ani, când a apărut pe piață, Playboy era în grupul Pro, din care a ieșit în 2007.

Detalii, în continuare:

Oficialii celor două companii nu au comentat subiectul. “Nu comentez”, a spus Orlando Nicoară, director general Mediafax Group. Și Răzvan Roșu, managerul Attica Media, s-a abținut de la comentarii.

Attica Media editează în România revistele Playboy, Men’s Health și InStyle. Până în 2009, avea și Maxim, publicație care a fost închisă, după cum paginademedia.ro a scris aici.

Playboy, start în 1999 cu Adrian Sârbu

Revista Playboy a fost lansată în 1999, cu o primă ediție cu Dana Săvuică pe copertă. Publicația era editată de PBR Publishing, o companie în care erau parteneri Adrian Sârbu și grupul grecesc Attica Media.

În primăvara lui 2007, Adrian Sârbu iese din compania PBR Publishing, vânzând partea către grecii de la Attica Media. Ulterior, Attica Media a continuat să editeze în România Playboy și Maxim, la care s-au adăugat Men’s Health (după închiderea Maxim) și InStyle.

În 2011, vânzări sub 10.000 de exemplare

Marile vârfuri de vânzări au fost atinse în primii ani, când au apărut în pictoriale vedete ca Loredana, Nicoleta Luciu, Anda Adam și Daniela Gyorfy. Vânzările ajungeau la peste 100.000 de exemplare (aproape 150.000 la numărul cu Loredana Groza). Înaintea ieșirii lui Adrian Sârbu din companie, Playboy vindea, în 2006, între 15.000 și 30.000 de exemplare pe ediție.

În 2011, vânzările medii pe ediție ale revistei Playboy au fost de aproximativ 7.000 de exemplare. Anul trecut, Playboy vindea circa 8.500 de exemplare la fiecare număr.

Citește și:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • eu nu cred ca cea mai proasta/naspa/oribila aparitie din playboyul romanesc a vandut cele mai multe exemplare! ori cifrele sunt fake ori sotul boncea a cumparat majoritatea exemplarelor sa se simta vedeta bine!

Trimite un comentariu