Skip to main content

EMISIUNE DOCUMENT: Povestea primei televiziuni independente din România - SOTI. Primele imagini TV cu Andreea Esca.

 

PaginademediaTV vă aduce o ediţie document. Invitatul emisiunii este Virgil Popescu, unul dintre fondatorii primului post de televiziune independent din România postdecembristă: SOTI. Imagini în premieră după 20 de ani, precum prima apariţie la televiziunea a celebrei, astăzi Andreea Esca.

Publicitate

Poveştile de început ale televiziunii indenpendente din România, dar şi imagini inedite de acum 20 de ani, cu Andreea Esca, Răzvan Dumitrescu şi Raluca Moianu, la PaginademediaTV.

Interviul este transmis din studioul LTV, cu sprijinul DirectOne. Vizionare plăcută!

Virgil Popescu, unul dintre fondatorii SOTI, la PaginademediaTV

Primele imagini cu Andreea Esca la SOTI:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ada ada
    Am lucrat o perioada cu regizorul Cornel Popa, cunoscut pentru magistrale puneri in scena a unor capodopere teatrale la TVR, amintesc numai Micul Eyolf de Ibsen, care si-a dat demisia din TVR si a lucrat pentru TV SOTI inca de la debut.
    Cornel a facut nenumarate preselectii pentru stiristi si intre cei ramasi a fost si cunoscuta azi, Andreea Esca!!!
  • ada ada
    Octavian Iordachescu, director de programe la TVR, in anii 1990, a jucat un rol important pentru ca Tv Soti si Canal 34 (ce avea sa devina Pro TV) sa intre in grila de programe a Televiziunii Romane, dorind liberalizarea in acest fel a pietei de televiziune.
  • Gavril Gavril
    Deranjant "watermark-ul" ala pus pe imagini... Altfel, ai putea să renunți la "banda"; filmul, vă rog etc." :)
  • anti kgb anti kgb
    primul post de televiziune alternativ din tara(nu stiu si daca independent cu adevarat), a fost si este sigma tv politehnica(tv universitaria). a inceput sa emita in ianuarie 1991. a fost creat de tv5 si emitea la inceput o ora pe zi.
  • Virgil Virgil
    Primul post de televiziune independent din Romania nu a fost cumva tele`m din Iasi care emitea din 1991?


    http://www.youtube.com/watch?v=089TNAoRmAo
  • Adrian C Adrian C
    Logoul este mult prea mare, pe viitor puneti-l cat sa nu deranjeze vizual, cat sa se vada si fetele celor care apar.
  • vali vali
    ultima intrebare e aiurea... dovedeste ca nu ai ascultat nimic din ce ti-a spus invitatul... pai cum sa isi gaseasca locul soti pe piata azi, cind virgil a zis clar ca dupa aparitia primelor posturi private de teve, soti era inutil pe piata din anii 90...
  • vali vali
    eu nu am prins niciodata soti, acum aflu ca se transmitea pe tvr 2... in afara de tvr 1 nu am stiut nimic pina in 1994 cind si-a bagat un amic cablu de la storm tv :0. avea tvr 1, cateva posturi italiene si nemtesti parca... dar soti nu am vazut nici atunci...
  • vali vali
    alta chestie: virgil popescu stie ceva dar nu stie prea bine... cnn world report e o emisiune a cnn facuta din reportajele realizate de jurnalistii televiziunilor partenere... deci nu soti emitea pe cnn :)))) ci cnn transmitea reportaje realizate de soti in cadrul emisiunii cnn world report, care exista si azi :)).
  • vali vali
    obae, corect se spune "optsprezece"... oricum ai progresat de la prima editie. acum esti tot crispat, dar incepi sa te simti mai in larguil tau, tot nu stii ce sa faci cu miinile, iti sunt in plus in cadru... sper ca ti-ai luat sosete inchise la culoare de data asta. :)
  • Dan Dan
    Omul asta are o memorie fabuloasa. Felicitari pentru interviu si pentru imaginile de arhiva.
  • Sebi Raducu Sebi Raducu
    Ducu Hancu in tinerea sa.. Fascinant.

Trimite un comentariu

sus