Skip to main content

INTERVIU. Dan Andronic, noul acționar EVZ: "dacă nu ar fi fost criza, n-aș fi ajuns în această calitate"

 

"Dacă nu ar fi fost criza, n-aș fi ajuns în această calitate", spune Dan Andronic, în primul interviu după anunțarea ca acționar la Evenimentul zilei, acordat paginademedia.ro. E un fel de a spune că prețul a fost mic?

Publicitate

"A fost un preț pe care mi l-am putut permite. Criza a permis apariția oportunității", răspunde Andronic.

Ce spune Andronic despre orientarea politică a Evenimentului zilei și despre implicarea lui din ultimele luni, când a fost director editorial al ziarului, în continuare:

Paginademedia.ro a anunțat în exclusivitate, marți, că Dan Adronic va intra ca acționar în ziarul lui Bobby Păunescu, AICI. Bobby Păunescu va rămâne în acționariat, la fel Claudiu Șerban.

Petrișor Obae: De ce ai intrat ca acționar la Evenimentul zilei?
Dan Andronic: Pentru mine cred că este o oportunitate din punct de vedere economic. Oricum, dacă nu ar fi fost criza, n-aș fi ajuns în această calitate. Cum am mai spus, am făcut un ocol de 19 ani. Am pornit în iunie 1992 cu Evenimentul zilei ca reporter, am ajuns în 2011 tot acolo.

Este un fel de a spune că prețul a fost mic?
A fost un preț pe care mi l-am putut permite. Criza a permis apariția oportunității.

Cum vei finanța ziarul?
Ceea ce îmi doresc este ca ziarul să se finanțeze din piață, iar lucrurile arată foarte bine din punct de vedere economic. Nu am o îngrijorare din acest punct de vedere. Îmi doresc ca produsele media să crească din punct de vedere al calității (Evenimentul zilei și Capital n.red).

Care va fi poziția ta executivă?
Nu mi-e clar deocamdată. Este o poziție nouă pentru mine. Ceea ce am spus și azi celor care lucrează acolo a fost faptul că managementul va rămâne același, cu Claudiu Șerban director general și direct responsabil de Capital și cu Vlad Macovei redactor-șef la Evenimentul zilei.

EVZ Va rămâne același ziar cu o orientare clară de dreapta

Cât a contat factorul politic?
Nu a contat deloc. Și nu se va schimba nimic la Evenimentul zilei din punct de vedere editorial. Va rămâne același ziar cu o orientare clară de dreapta.

 

În ultimele luni, a fost evidentă orientarea politică (puternic împotriva alianței PSD-PNL). Multe materiale de deschidere cu Crin Antonescu și Victor Ponta, cu tensiunile din alianță. Ce legătură are cu faptul că ai fost consultant editorial?
Eu sunt consultant, spun ce cred că ar fi bine și ce nu, dar nu e obligatoriu să se facă așa cum spun eu. Din punct de vedere editorial, ziarul trebuie să dea lucruri interesante pentru cititori.

Eu nu cred în orientări politice. Cred că ziarul a devenit mai interesant pentru cititori, iar EVZ va face și de acum înainte lucruri interesante pentru cititori.

 

Cât au contat sfaturile tale în conținutul ziarului?
Crede-mă, mult mai puțin decât îți imaginezi.

 

Cât a contat faptul că la anul sunt alegeri?
Deloc. Mai ales că în România imediat cum se termină o campanie electorală începe alta… Cum spuneam, condițiile economice au creat oportunitatea.

 

De unde ai avut banii pentru EVZ?
Am avut afaceri până acum.

 

Consultanță politică?
Nu numai consultanță.

 

Pentru cine oferi consultanță acum?
De un an și jumătatea nu mai ofer consultanță pentru nimeni.

 

Dar ultimul client care a fost?
Un consultant nu spune niciodată pentru cine lucrează. Dacă spun clienții, e foarte bine, invers nu!

 

Dacă nu mai ești consultant politic, atunci linia editorială de acum a ziarului e legată doar de opțiunile tale personale?
Un consultant dă sfaturi, pe care le poți asculta sau nu. Cum spuneam și mai devreme, cei de la EVZ le-au ascultat într-o mult mai mică măsură decât te-ai aștepta.

Foto: EVZ

Citește și:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Ditai "mogulul" si in tot interviul spune acelasi lucru: oportunitati de piata si ca nu-l asculta nimeni de la EVZ. Ce jigodie! Doamne, cum ii rabzi pe nenorocitii astia mincinosi, ipocriti si ticalosi?!Mai platim in continuare tinerea in viata a EVZ! Adica din bani publici....
  • vreti sa stiti de ce este presa romana intr-o asa situatie critica? uite d'asta! afaceri netransparente (nu e primul caz, faimosul Vantu a patentat "solutia"), abureli, minciuni, ajutor la prostii din partea oamenilor de media (Petrisor), atitudinea de "hai sa ne prefacem toti ca nu stim ceea ce stim exact" si tot asa! nu e nimic bun aceasta "achizitie" si acest nou mogul, Niro.
  • Da, Andronic are bani din stat pe tusa dar casieria din Modrogan e insa plina ochi, cotizeaza bine primarii penali si publicitatea de la guvern vine constant.
  • Ce ipocriti!
    De NIRO o fi auzit Dan Andronic sau Claudiu Serban sau Paunescu? Sau tu, Petrisor? Niro a cotizat si in ultimele luni, de aia a fost Dan Andronic pe acolo. Achizitie fara calcul politic? Cum spuneam...ce ipocriti!
  • Măi, viaţa e grea, câteodată nu e suficient doar să fii şef la EvZ "de facto" aşa cum de Dan Andronic de vreme bună. Când şăfu o cere, te bagi şi acţionar ce mama mă-sii.

Trimite un comentariu