Skip to main content

1 Februarie: Marile războaie de presă ale "Evenimentului zilei" – "Epoca Ion Cristoiu"

 

Evenimentul zilei face o trecere în revistă a momentelor importante din istoria cotidianului din vremea lui Ion Cristoiu.

Publicitate

Articolul conţine un colaj cu articole din anii 90’, din care nu lipseşte faimoasa ştire cu Găina care a născut pui vii.

Nicio crimă nu avea voie să lipsească din ziar, patronatul oferind, de multe ori cu succes, recompensă pentru prinderea criminalilor. Lupta împotriva corupţiei , scandalurile de alcov, marile scamatorii politice, mistificările din sport au fost doar câteva dintre temele care făceau deliciile cititorilor, scrie Evenimentul zilei.


Marile războaie de presă ale "Evenimentului zilei" – "Epoca Ion Cristoiu"

Mai multe publicaţii din Franţa, Grecia şi Spania şi-au închis porţile. Cel mai recent faliment este cel al cotidianului La Tribune şi vine la câteva săptămâni de la dispariţia de la chioşcuri a ziarului France Soir, potrivit Adevărul.

De la începutul crizei datoriilor din Grecia în 2010, două ziare au fost închise, Apogevmatini şi To Vima, în timp ce Elefthérotypia, istoricul ziar de stânga, este în pragul falimentului, ca şi postul privat de televiziune Alter. Sindicatul jurnaliştilor, Poesy, a constatat 4.000 de concedieri în rândul breslei şi denunţă „presiunile" individuale exercitate asupra salariaţilor pentru a le fi reduse salariile.

În Italia, măsurile de austeritate decise de guvernul Mario Monti au vizat şi subvenţiile acordate presei, acestea fiind reduse de la 70 de milioane de euro, în 2010, la 53 de milioane, în 2012. Principalele victime ale acestor reduceri vor fi micile publicaţii, pentru că subvenţiile sunt condiţionate acum de vânzările efective, şi nu de tirajul anunţat.
Criza a răpus presa scrisă din sudul Europei

Julian Assange, fondatorul Wikileaks, se va juca pe el însuşi în cel de-al 500-lea episod din serialul de animaţie The Simpsons, scrie Evenimentul zilei.
În episodul ce va purta numele At Long Last Leave, membrii familiei Simpson sunt nevoiţi să se mute din oraş, iar personajul Assange devine vecinul lor. Assange îi invită pe Simpsoni la un film în care o nuntă afgană este bombardată, a explicat producătorul executiv al show-ului, Al Jean. Acesta a completat că fondatorul Wikileaks, care se află în arest la domiciul în Marea Britanie, şi-a înregistrat vocea vara trecută, dintr-o locaţie necunoscută.

Fondatorul Wikileaks devine personaj The Simpsons

Ca să salveze lumea musulmană de "dictatura nudităţii", doi turci credincioşi s-au hotărât să pună bazele primei reviste pentru femeile musulmane. Âlâ Dergi (Cea mai frumoasă din cele frumoase-traducere) s-a lansat în iunie 2010 şi se vinde deja 40.000 exemplare în Turcia şi aproximativ 5.000 peste hotare. Ibrahim Burak Birer, 31 de ani, şi Mehmet Volkan Atay, 32 de ani, sunt cei doi fondatori ai revistei, care au încercat să combată dictatura nudităţii, scrie România liberă.
"Cosmopolitan, Elle, Vogue, Marie Claire- toate sunt despre sex şi goliciune. Motto-ul este că sexul vinde. Dar noi şi milioane de femei din jurul lumii considerăm că moda poate fi şi altfel", a explicat Atay.
Ce găseşti în prima revistă glossy pentru musulmane

Un angajat al CNN a comis o gafă când a greşit localizarea Londrei pe o hartă a Marii Britanii, scrie Mediafax.
Harta, care plasa capitala Marii Britanii în regiunea Norfolk, a fost folosită duminică într-un buletin de ştiri despre un scandal legat de interceptări telefonice. Cornwall a fost indicat corect pe hartă, deşi nu avea nicio legătură cu ştirea.

O persoană care a observat greşeala a făcut o fotografie a ecranului şi a postat-o pe Twitter, iar imaginea a devenit cunoscută cu ajutorul internetului.
Aceasta nu este pentru prima dată când televiziunile fac astfel de greşeli. În urmă cu doar câteva săptămâni, Fox News a şters complet Croaţia de pe harta Europei.
GAFĂ LA CNN: Greşeala care a făcut înconjurul lumii

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus