Skip to main content

17 februarie: CRP a sancţionat cu "delimitare publică" Antena 1, membru al Clubului

 

Clubul Român de Presă (CRP) a decis, ieri, aplicarea sancţiunii de "delimitare publică" televiziunii Antena 1, membră a CRP, pentru imaginile cu fostul premier Emil Boc, difuzate într-o emisiune a postului, scrie Mediafax.

Publicitate

"Consiliul de Onoare al Clubului Român de Presă (CRP) s-a autosesizat în această saptămână în cazul «Emil Boc - Atena 1», pe care îl consideră ca fiind de încălcare a Codului Deontologic al CRP.

Procedura de autosesizare este prevazută în Statutul CRP. Membrii Consiliului de Onoare al CRP au decis să aplice sancţiunea de «delimitare publică» postului TV Antena 1 - membru al CRP, pentru încălcarea articolului 4 din Codul Deontologic al Clubului", se precizează într-un comunicat al CRP, remis agenţiei Mediafax.
CRP consideră că "utilizarea unor imagini cu o persoană publică aflată în cadru privat a încălcat principiul neintruziunii în viaţa privată şi că, în cazul menţionat, utlizarea acestor imagini nu poate fi justificată prin invocarea unui eventual interes public".
CRP a sancţionat cu "delimitare publică" Antena 1, membru al Clubului

Dan Capatos, realizatorul emisiunii "Un show păcătos" a declarat pentru EVZ.ro că, deşi se aştepta la orice reacţie din partea CNA-ului, a riscat să facă atâta tam-tam deoarece era vorba despre siguranţa primului ministru al României şi că nu va renunţa la mass-media.

"Îmi recunosc vina şi suport sancţiunile CNA, dar mi se pare absolut aberant că un tip apăsat de viaţă precum Cristian Tudor Popescu îmi cere, pe un ton scrâşnit cu care s-a consacrat, să părăsesc presa", a spus Capatos.

"Îmi permit să-i atrag atenţia că, de cele mai multe ori, publicul te face să iei această decizie, iar el trebuie să ştie acest lucru pentru că publicul l-a părăsit, iar gazeta pe care o conducea a dat faliment. Până la urmă, "Un show păcătos" este lider de piaţă", conchide Dan Capatos.

Dan Capatos: "Mi se pare absolut aberant ca un tip apăsat de viaţă precum CTP să îmi ceară să părăsesc presa" 

Administratorul unei reţele sociale online nu poate fi constrâns să instituie un sistem de filtrare general, care să-i vizeze pe toţi utilizatorii săi, pentru a preveni utilizarea ilicită a operelor muzicale şi audiovizuale, a decis, ieri, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) de la Luxemburg, scrie Mediafax.

În opinia CJUE, o asemenea obligaţie nu ar respecta interdicţia de a impune unui asemenea furnizor o obligaţie generală de supraveghere nici cerinţa de a asigura un just echilibru între, pe de o parte, protecţia dreptului de autor şi, pe de altă parte, libertatea de a desfăşura o activitate comercială, dreptul la protecţia datelor cu caracter personal şi libertatea de a primi şi de a transmite informaţii.
ACTA pierde teren. Curtea de Justiţie a Uniunii Europene: Administratorul de reţea nu poate fi constrâns să instituie un sistem de filtrare general

De astăzi, de la ora 21.00, la Kanal D debutează "Cei 7 ani de acasă", o emisiune educativă a cărei gazdă este Irina Petrea, un pedagog foarte cunoscut şi mediatizat, scrie EVZ.ro.

“Noutatea acestei emisiuni este că familiile au ocazia de a face un adevărat schimb de experienţă în ceea ce priveşte abilităţile lor de părinţi, dar şi în ceea ce priveşte stilul lor de viaţă. În plus, unii sunt absolut convinşi că ceea ce fac este bine şi, fără să îi contrazicem, îi punem la încercare", a spus Irina Petrea pentru EVZ.
"Cei 7 ani de acasă", predaţi de pedagog la TV

Anchetatorii care se ocupă de presupusele acte de corupţie de la publicaţiile britanice aparţinând News Corp suspectează că s-au plătit peste 100.000 de euro unor ofiţeri de poliţie şi oficiali publici, a declarat o sursă familiară cu ancheta, relatează Mediafax.
"Nu este vorba despre surse sau cheltuieli", a declarat miercuri o persoană apropiată investigaţiei, respingând afirmaţiile potrivit cărora jurnaliştii ar fi fost penalizaţi pentru că au luat masa cu sursele lor, informează Financial Times, în ediţia electronică. "Aceasta este o anchetă privind presupuse infracţiuni grave comise pe o perioadă de timp semnificativă", a adăugat aceasta.

Pe televiziunile din Marea Britanie rulează un nou tip de reclame, cele destinate cânilor, nu doar stăpânilor de patrupede.
Spotul publicitar ar cuprinde ultra-sunete, pe care omul nu le aude, dar care pot fi înţelese de câini, scrie „The Guardian“, citat de Adevărul.

Reclama se inspiră din clasicul „The Italian Job“, din 1969 şi este dominată de fluiere cu frecvenţe înalte şi câini care latră.

[youtube width="350" height="280"]http://www.youtube.com/watch?v=t6Z5sRKabNc&feature=player_embedded[/youtube]
VIDEO Prima reclamă pe limba câinilor

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mariana mariana
    capatos esti un ***** nu te compara cu ctp tu puti urit din haznaua ai care te scalzi ctp este un ziarist bun.A si daca esti asa mindru de "meseria" ta ai curaj sa-i spui copilului tau atunci cind el va intelege in ce latrena te scalzi tu? daca erai un tata adevarat sigur trebuia intii sa te gindesti ca boc este si el tata a doua fete.rusine si dezgustator in ce hal ai ajuns.

Trimite un comentariu

sus