Skip to main content

Mircea Toma, despre filmuleţul cu Boc: Este un comportament deplorabil al postului de televiziune

 

"Este un comportament deplorabil al postului de televiziune, care semnalează abandonul oricăror criterii profesionale în faţa presiunii comerciale", a declarat Mircea Toma, preşedintele ActiveWatch-Agenţia de monitorizare a presei, pentru paginademedia.ro.

Publicitate

Acesta a recomandat însă persoanelor care "persoanelor care îşi manifestă acum revolta să păstreze proporţiile atunci când acuză acest derapaj; unii au ajuns să ceară retragerea licenţei postului de televiziune".

 "Cred că pe langă cazurile de dezinformare şi cenzură privind acte de corupţie care afectează grav societatea ceea ce a paţit domnul Boc este regretabil dar nu catastrofal şi trebuie să fie pedepsit conform actelor normative existente", a adăugat Mircea Toma.

Acesta a ţinut să sublinieze că " difuzarea înregistrărilor cu fostul premier dezbrăcat într-un vestiar încalca net cel puţin 3 articole din codul audioavizual".

Articolele de lege încălcate de emisiunea lui Capatos, în opinia lui Mircea Toma:

  • Difuzarea materialului incalca prevederi ale Codului de reglementare a continutului audiovizual precum: art. 33 (3): "este interzisa difuzareade stiri, dezbateri, anchete sau de reportaje audiovizuale care constituie imixtiuni in viata privata sau de familie fara acordul acesteia"; art. 34 (2) "Este interzisă difuzarea imaginii sau vocii persoanei aflate într-un spaţiu privat, fără acordul scris al acesteia" si - cel mai apropiat de cazul in discutie, art. 36
  • "Înregistrările audio şi/sau video destinate programelor de divertisment, inclusiv cele cu camera ascunsă, nu pot fi difuzate decât cu respectarea cumulativă a următoarelor condiţii: a) persoanele care au făcut obiectul filmării/înregistrării să îşi dea acordul scris pentru difuzare; b) să nu provoace iritare sau suferinţă ori să nu pună persoana în situaţii înjositoare sau de risc".
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Andrei Pana Andrei Pana
    Ileana, sunt 3 posibilitati pe care le iau in considerare citind comentariul tau: ori nu ai citit textul articolului cu atentie, ori lucrezi pt Cacapatos, ori ai ceva cu autorul articolului. Nu stiu daca exista vreun om normal care sa aprobe ceea ce s-a intamplat, au fost incalcate multe drepturi. Sa inteleg de la tine ca daca, sa spunem, copilul tau ar fi fotografiat in sala de sport sau la dus, si apoi urcata poza pe net, nu ai avea nicio problema? Nu ai cere pedepse si daune? Care e diferenta? Mai ales ca Boc (putea fi orice politician) este persoana publica, dar este valabil pt oricine? Chiar asa, va bateti joc de orice? De fapt, nu ma mir...daca antenele au cativa spectatori ca tine, aia e...se face ratingul. Hai respect si asteptam pozele cu tine si familia ta pe net.
  • ileana ileana
    Mai MT. esti dubios ! Mai ramane sa ne spui ca ar fii bine sa vina minerii! HUOOOOOOO pt. pozitia luata in acest caz ANTENELE INTERZISE !

Trimite un comentariu

sus