Skip to main content

12 martie: Odyssey cere insolvenţa Adevărul

 

Agenţia Odyssey Communication cere insolvenţa Adevărul Holding, deşi ambele companii sunt deţinute de acelaşi om de afaceri, Dinu Patriciu, scrie DailyBusiness.ro.

Publicitate

Dosarul prin care agenţia cere insolvenţa Adevărul Holding a fost înregistrat la Tribunalul Bucureşti pe 8 martie şi are că prim termen de judecată data de 23 mai 2012.

Cererea din partea Odyssey a fost înaintată instanţei de către administratorul judiciar Acsis Solv. Astfel de situaţii, în care administratori judiciari înaintează cereri instanţei în numele altor companii, se întâmplă, de regulă, când societăţile respective se află în insolvenţă.

Pe de altă parte, omul de afaceri Dinu Patriciu declara la jumătatea lunii trecute că agenţia Odyssey a ieşit din insolvenţă, potrivit paginademedia.ro.
Patriciu "se dă singur" în judecată: Odyssey cere insolvenţa Adevărul Holding

Postul maghiar Hir TV cere insolventa celui mai mare operator roman de cablu, RCS, potrivit unui dosar inregistrat miercuri la Tribunalul Bucuresti, scrie Jurnalul Naţional.
Primul termen de judecata in cadrul acestui dosar a fost stabilit la data de 23 mai 2012.

Hir TV este un post maghiar de stiri, primul aparut in tara vecina, fondat in 2003, inclus in pachetul maghiar al RCS & RDS, si disponibil in mai multe localitati printre care Oradea, Arad, Satu Mare, Tg. Mures. De asemenea, Hir TV este disponibil in Romania si in pachetul maghiar al UPC.

RCS & RDS este unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata telecom din Europa Centrala si de Est, lider detasat pe piata de servicii TV din Romania.
Gigantul RCS, amenintat cu insolventa de o televiziune maghiara

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, susţine că ar trebui să existe o lege care să îi pedepsească şi pe cei care "se ascund în spatele presei online" ca să înjure oameni, nu doar un organism de control al audio-vizualului, el cerând ajutorul jurnaliştilor pentru a promova o astfel de lege, scrie Mediafax.

Ioan Oltean a fost întrebat de ce trebuie să existe un organism de control al audio-vizualului în condiţiile în care presa scrisă nu are un astfel de organism care să o verifice.

"Şi eu am convingerea că această lege ar trebui modificată pentru că, dacă se pedepseşte o televiziune pentru că te înjură, cred că nu e mai prejos să aplici o sancţiune şi celui care te înjură în presa online. Eu aş fi primul interesat, fiindcă mulţi se ascund în spatele presei online şi te fac în toate felurile şi nu este corect", a afirmat Oltean.
El a spus că, în opinia sa, va trebui gândit ca legislaţia să se aplice celor care se ascund în spatele presei online pentru a aduce jigniri unor oameni, indiferent că sunt oameni politici sau simpli cetăţeni ai acestei ţări.
Oltean susţine necesitatea unei legi care să reglementeze presa online. Cum comentează jurnaliştii

Preşedintele Clubului Român de Presă, Indira Crasnea, a declarat pentru Mediafax că îndemnul lui Ioan Oltean către jurnalişti de a iniţia o lege pentru presă online este ipocrit, politicienii dorind de fapt o astfel de lege după regulile lor, relatează HotNews.ro.

"Ciclic, diverşi politicieni, care au tot felul de supărări personale cu presa, vor legi ale mass-media sau autorităţi de reglementare ale mass-media. Vor reguli făcute de ei şi instituţii de reglementare care au un caracter profund politic. Ei vor să impună standarde jurnaliştilor, dar nu se califică ei înşişi pentru standarde acceptabile ca persoane publice", spune Crâşnea.

"Îndemnul lui Ioan Oltean că un "CNA" al presei scrise să fie o iniţiativă a jurnaliştilor este ipocrit. Guvernul susţinut de partidul domnului Oltean a fost cel care a pus biruri suplimentare pe drepturile de autor ale jurnaliştilor şi nu a avut vreodată o tresărire de susţinere a mass-media după regulile Europei civilizate. "Binele" pe care vrea să ni-l facă domnul Oltean este ca de "avocat al diavolului". Domnul deputat crede că jurnaliştii sunt buni de dus de nas cu îndemnuri mieroase", mai spune preşedintele CRP.
Indira Crâşnea (CRP): Îndemnul lui Oltean este ipocrit, politicienii vor legea în presă după regulile lor

Cotidianul Bild, cel mai citit din Germania, a anunţat că va spune adio playmate-urilor care, începând din 1984, apăreau pe prima pagină a publicaţiei, această decizie fiind luată de bărbaţii din redacţie, singurii care au lucrat joi, de Ziua Internaţională a Femeii, notează Mediafax.

"Poate că este un pas mic pentru femei, dar este un pas mare pentru Bild şi pentru toţi bărbaţii din Germania: Bild renunţă la fata goală de pe primapagină", anunţă acest cotidian popular pe prima pagină a sa.
Bild, cel mai citit cotidian din Germania, nu va mai publica imagini cu femei goale pe prima pagină

Tabloidul german Bild, care deţine obligaţiuni emise de Grecia în valoare de 10.000 de euro, refuză să participe la restructurarea datoriei statului elen, în urma căreia ar primi cel mult 3.000 de euro, scrie Wall-Street.ro, care citeazムcotidianul britanic The Guardian.

Bild a cumpărat obligaţiunile de pe piaţa secundară cu 4.815 euro. Dacă ar participa la programul de restructurare a obligaţiunilor elene deţinute de investitorii privaţi, Bild ar înregistra o pierdere de circa 38% din investiţia iniţială.
Pe lângă obiecţia privind pierderea, Bild consideră că restructurarea datoriei "nu reprezintă un ajutor real pentru Grecia", întrucât vor fi necesre noi pachete de sprijin financiar.
Tabloidul german Bild a cumpărat obligaţiuni elene şi refuză restructurarea datoriei

Google a pus la dispoziţie funcţia Transit, în Braşov, prin aplicaţia Google Maps, acesta fiind de altfel şi primul oraş din România în care s-a implementat această facilitate. "Urmeaza, sperăm noi, mai multe oraşe în viitorul apropiat. Este un proces care se realizează destul de simplu, dacă avem şi cooperarea regiilor de transport”, spun reprezentanţii Google România, scrie Wall-Street.ro.
Funcţia tranzit permite aflarea rutelor de transport pentru a ajuge dintr-un punct A într-un punct B al oraşului, folosindu-te de mijloacele de transport în comun.
Google implementează primul sistem Transit din România: Cât te costă şi care este cel mai scurt drum cu transportul public

Compania Ascend NetSolutions a lansat aplicaţia pentru iPad numită eChiosc prin care pot fi răsfoite pentru început 25 de reviste autohtone direct de pe tabletă Apple, scrie HotNews.ro. Numărul revistelor disponibile va creşte în următoarele săptămâni, aplicaţia a fost până acum descărcată de 700 de uşeri, însă dacă totul merge bine se vor depăşi 10.000 de download-uri anul acesta, a spus pentru HotNews.ro Mihai Păun, CEO al companiei dezvoltatoare.

Aplicaţia poate fi descărcată gratuit de pe App Store, în prezent conţine 25 de titluri de reviste, însă numărul va creşte constant în următoarele săptămâni. După descărcarea gratuită a aplicaţiei eChiosc, se aleg după categoriile de interes publicaţiile dorite. Preţul publicaţiilor variază începând cu 0.79 euro şi este disponibil în detaliile de abonare, regăsite în cadrul aplicaţiei. Duoa efectuarea plătii, publicaţia respectivă este downloadată în aplicaţie şi este disponibilă pentru răsfoire oricând.
Ascend NetSolutions a lansat aplicaţia pentru iPad eChiosc, primul "chioşc virtual' de reviste româneşti

Coca-Cola şi Pepsi îşi vor schimba reţetele pentru băuturile lor pentru a nu fi nevoiţi să publice un avertisment cancerigen pe etichetele produselor. Schimbarea vine ca urmare a unei legi californiene care interzice un anumit nivel pentru o substanţă considerată cancerigenă care este folosită la colorarea băuturilor, scrie DailyBusiness.ro.

Asociaţia Americană de Răcoritoare, care reprezintă întreagă industrie din SUA, a remis un comunicat care îi linişteşte pe împătimiţii celor două băuturi. "Consumatorii nu vor observă nicio diferenţă la băutura noastră şi nu au niciun motiv să se teamă pentru sănătatea lor", scrie The Guardian.
Coca-Cola şi Pepsi, obligate să îşi schimbe reţetele

Sursa foto: Mediafax Foto

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • copanel acru copanel acru
    si cum se numeste actul prin care un individ se satisface singur? financiar vorbind, desigur
  • economizoru economizoru
    adica nu!
    lichidatorul judiciar al unei firme de-alui pactriciu ii cere insolventa mogulului...
    adica o sa intre si haoldingul in reorganizare supravegheata
  • Bibicu Bibicu
    Adica Patriciu isi cere singur insolventa?
    Rusine Dinu Patriciu!

Trimite un comentariu

sus