Skip to main content

PARTENERIAT. Citește pentru doi!: Intrați ca voluntari și citiți pentru copiii defavorizați!

 

Campanie socială și de încurajare a lecturii inițiată de Booktopia.ro: oricine poate să intre voluntar și, pentru o oră să le citească unor copii defavorizați.

Publicitate

Dacă n-ai timp să citești pentru tine, citește pentru doi! Ia-ți una dintre cărțile de care n-ai avut timp în ultima vreme și vino să-i citești unui copil sau unui tânăr dintr-o categorie defavorizată.

Detalii, în continuare:

  • Timp de patru weekenduri consecutive – 17/18 și 24/25 martie, 31 martie/1 aprilie și 7/8 aprilie –, voluntarii sunt invitați să-și rezerve o oră pentru a ajuta un copil dintr-o categorie defavorizată citind.
  • Înscrierile se fac între 5 și 16 martie, AICI. Oricine se poate înscrie.
  • Booktopia.ro le pune la dispoziție o modalitate simplă de înscriere online, însoțită de sugestii de titluri alese special și oferite cu reducere de 30% de către librăria online elefant.ro.
  • Fiecare dintre cei implicați va afla detalii despre copiii aflați în programul de lectură și poveștile lor preferate sub îndrumarea fundației Hope and Homes for Children.

Alexandra Rusu, Managing Partner Booktopia.ro:

Citește pentru doi! își propune să reinstaureze o veche funcție a lecturii: cea socială. Este un exercițiu de citit altruist și de deschidere față de ceilalți. Poate e doar un pretext, poate e un scop în sine – asta depinde de voi.

Cărțile pot ajuta la pătrat, dar pot fi și ajutate. Majoritatea dintre noi își cumpără mai multe cărți decât vor avea vreodată timp să citească. Deci e și o ocazie de a mai salva niște cărți de la tocul ușii sau urme de pahare pe copertă".

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Trimite un comentariu