Skip to main content

ŞANTAJ EMOŢIONAL: Bolnavi de cancer, aduşi să apere ieşirea lui Mihai Gâdea

 

Moment halucinant astăzi, la CNA. O bolnavă de cancer a venit să susţină ieşirea lui Mihai Gâdea, care l-a făcut “nesimţit” şi “dobitoc” pe şeful Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate.

Publicitate

O jignire de pe un post TV, apărată cu lacrimile unei suferinde. Într-o laterală a sălii, avocata Antenelor o tot îndemna pe directoarea Federaţiei Bolnavilor de Cancer să meargă şi ea în faţa să vorbească consiliului. Să apere cu lacrimi o ieşire nervoasă a lui Gâdea, nepermisă de codul audiovizual sau de normele etice.

Cum a reacţionat CNA la şantajul emoţional?

Membrii CNA au văzut, au ascultat şi au decis: ieşirea lui Gâdea contravine legislaţiei audiovizuale. Amenda: 150.000 de lei, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Femeia bolnavă, în faţa Consiliului:

“Dacă aţi văzut emisiunea aceea aţi văzut că a fost foarte multă încărcătură emoţională. Toţi înjurăm, nu cred că nu aţi înjurat niciodată. Nu vreau să i ţin partea domnului Gâdea. Nu sunt prietenă cu dumnealui. Nu cunosc pe nimeni din Antene, dar încă o dată, consider că această scăpare a dumnealui este foarte omenească.

Nu se poate pentru o greşeală omenească. Dumneavoastă poate aveţi mai multe să le reproşaţi, dar ştiţi cum este, pentru un păduche nu arunci tot cojocul.”

Răsvan Popescu: “Respectul faţă de lege trebuie să rămână respect faţă de lege”

CNA nu a cedat în faţa şantajului emoţional. Chiar dacă avocata Antenelor a convins-o şi pe directoarea Federaţiei Bolnavilor de Cancer să completeze spectacolul. Un avocat îşi construia apărarea, cinic, pe spinarea unor oameni năpăstuiţi.

Alina Iliescu, director executiv al Federaţiei Bolnavilor de cancer:

“FABC îşi exprimă solidaritatea cu Antena 3 faţă de intenţia CNA de a penaliza acest post de televiziune, noi considerând că acesta a fost singurul post de televiziune care a prezentat opiniei publice problemele cu care se confruntă bolnavii de cancer.”

Nu ne punem problema de a nu fi de acord în vreun fel cu demersul jurnalisti pe care şi noi îl considerăm legitim, îndreptăţit şi într-o cauză de evident interes public”, a replicat preşedintele CNA, Răsvan Popescu.

Răsvan Popescu:

“Lucrurile prin care aţi trecut şi treceţi dvs. sunt efectiv îngrozitoare. Înţelegem într-o asemenea situaţie că pot să apară derapaje, dar respectul faţă de lege trebuie să rămână respect faţă de lege. În orice situaţie limbajul injurios contravine legislaţiei audiovizuale.”

Antena 3 a luat o amendă de 150.000 de lei. O decizie luată după câteva şedinţe furtunoase în care membrii CNA nu s-au înţeles ce să facă. Unul dintre ei, Dan Grigore, a demisionat azi. O ieşire nervoasă a unui moderator a fost apărată de "făptaşi" cu toate mijloacele posibile: s-au căutat cuvintele în DEX (pe motiv că nu-s injurioase), Jurnalul Naţional a publicat o primă pagină specială în apărarea lui Gâdea, emisiuni apocaliptice, de victimizare, pe Antena 3, prevesteau posibila închidere a canalului! Azi s-a jucat cea mai de jos armă. Nu erau scuzele mai folositoare?

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Gogaie Gogaie
    da , poate fi numit santaj emotional , cert e ca un om care nu poate asigura morfina unor oameni care au nevoie de ea, deci un ticalos e condamnabil . In definitiv ce conteaza? Niste cuvinte sau niste oamini care sufera ?
  • coco coco
    irimia cezar DA NISTE EXEMPLE DE OAMENI CE AU MURIT IN CHINURI IN ROMANIA DIN ACEASTA CAUZA.Asa la general se chiama "GADISME" SI IMPLICIT bla, bla bla bla bla ca de obicei. M'â'r'l'ă'n'i's'm'e de ANTENA 3
  • Ada Ada
    Foarte inteligent comentariu, Alex D! Cand nu ai argumente, merge si un "ba pe-a ma-tii", la o adica.
  • Keo Keo
    @Costin

    Asa se si schimba dictaturile, nu cu ifose intelectuale si maniere de pension.
  • Carici Pogonici Carici Pogonici
    O , da !Iar tu esti o binecuvantare ...Mai bine reuseai sa te abtii si nu-ti faceai "creatoarea" de ras.
  • Tataee Tataee
    si cu ce a gresit Felicia? dai un argument sau scuipi?
  • Costin Costin
    Stii ce e trist? Ca asa se nasc si dictaturile ... cand unuia ii vine ideea sa faca ceva "in orice fel".
  • blabla blabla
    @C e alegerea mea daca vreau sa stau non-stop cu capu-n tv. M-ai vazut pe mine sa-ti dau vreaun sfat in ceea ce priveste modul in care-ti traiesti viata? Nu. Te rog da-mi voie sa fac ceea ce cred eu de cuviinta cu timpul meu liber.
  • C C
    @ blabla

    Am aflat despre acest site de la studentii si profii FJSC si SNSPA. Incearca sa blablagesti si fara ajutorul televizorului. Exista viata dincoace de ecran. Curaj, incearca.
  • Alex.D Alex.D
    Scuze dar nu ma pot abtine: O persoana sigur a gresit cand a luat decizia sa te nasca.
  • Alex.D Alex.D
    Sa stii ca imi mentin afirmatia cand vine vorba de bolala vs nesimtire.Iar cand vine vorba de oameni vs bataia CONSTANTA de joc sau oameni vs. idiotenia guvernului sau oameni vs furtul,jecmaneala si mitocania ZILNICA a pdl....sau,sau,sau....imi mentin aceiasi parere..."in orice fel".
  • Alex.D Alex.D
    Hai ma Costine iar te apuci de comparatii aiurea. Nici asta nu are fir logic sa stii.
  • mihai s mihai s
    toti vorbiti din ceea ce vi se spune la tv,dar eu cunosc un caz(e adevarat doar unul,dar real)in care morfina nu a lipsit nicio clipa din tratament...se intampla la constanta
    restul sunt doar povesti pentru televiziuni!!!
  • blabla blabla
    Ma amuza limbajul injurios al celor care condamna Antenele. Un limbaj care nu prea s-ar accepta odata ce s-ar institui un CNA al internetului.

    Pe de alta partea, A3 era perfecta atunci cand Badea promova in emisiunile lui paginademedia. Dar deh, multi au uitat ca probabil asa au aflat de acest site, din gura unui Antenist.
  • Ada Ada
    Domnule, sunteti intr-o grava eroare. Si anume, faceti o confuzie intre doua subiecte diferite: solidarizarea pentru o cauza nobila, pe de o parte, si sanctionarea balacarelii la TV, pe de alta.

    Ne solidarizam cu bolnavii, desigur, dar NU injurand de mama si de tata la televizor! Despre asta e vorba aici.

    Iar Antenele nu fac nimic din bunatatea inimii, sa fim seriosi! Asta cu aducerea bolnavilor la CNA, mai exact folosirea lor pentru a scuza/justifica mojicia de pe post, e doar o tactica sinistra produsa de niste cinici fara limite.

Trimite un comentariu

sus