Skip to main content

ȘANTAJ EMOȚIONAL: Bolnavi de cancer, aduși să apere ieșirea lui Mihai Gâdea

 

Moment halucinant astăzi, la CNA. O bolnavă de cancer a venit să susțină ieșirea lui Mihai Gâdea, care l-a făcut “nesimțit” și “dobitoc” pe șeful Casei Naționale a Asigurărilor de Sănătate.

Publicitate

O jignire de pe un post TV, apărată cu lacrimile unei suferinde. Într-o laterală a sălii, avocata Antenelor o tot îndemna pe directoarea Federației Bolnavilor de Cancer să meargă și ea în fața să vorbească consiliului. Să apere cu lacrimi o ieșire nervoasă a lui Gâdea, nepermisă de codul audiovizual sau de normele etice.

Cum a reacționat CNA la șantajul emoțional?

Membrii CNA au văzut, au ascultat și au decis: ieșirea lui Gâdea contravine legislației audiovizuale. Amenda: 150.000 de lei, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Femeia bolnavă, în fața Consiliului:

“Dacă ați văzut emisiunea aceea ați văzut că a fost foarte multă încărcătură emoțională. Toți înjurăm, nu cred că nu ați înjurat niciodată. Nu vreau să i țin partea domnului Gâdea. Nu sunt prietenă cu dumnealui. Nu cunosc pe nimeni din Antene, dar încă o dată, consider că această scăpare a dumnealui este foarte omenească.

Nu se poate pentru o greșeală omenească. Dumneavoastă poate aveți mai multe să le reproșați, dar știți cum este, pentru un păduche nu arunci tot cojocul.”

Răsvan Popescu: “Respectul față de lege trebuie să rămână respect față de lege”

CNA nu a cedat în fața șantajului emoțional. Chiar dacă avocata Antenelor a convins-o și pe directoarea Federației Bolnavilor de Cancer să completeze spectacolul. Un avocat își construia apărarea, cinic, pe spinarea unor oameni năpăstuiți.

Alina Iliescu, director executiv al Federației Bolnavilor de cancer:

“FABC își exprimă solidaritatea cu Antena 3 față de intenția CNA de a penaliza acest post de televiziune, noi considerând că acesta a fost singurul post de televiziune care a prezentat opiniei publice problemele cu care se confruntă bolnavii de cancer.”

Nu ne punem problema de a nu fi de acord în vreun fel cu demersul jurnalisti pe care și noi îl considerăm legitim, îndreptățit și într-o cauză de evident interes public”, a replicat președintele CNA, Răsvan Popescu.

Răsvan Popescu:

“Lucrurile prin care ați trecut și treceți dvs. sunt efectiv îngrozitoare. Înțelegem într-o asemenea situație că pot să apară derapaje, dar respectul față de lege trebuie să rămână respect față de lege. În orice situație limbajul injurios contravine legislației audiovizuale.”

Antena 3 a luat o amendă de 150.000 de lei. O decizie luată după câteva ședințe furtunoase în care membrii CNA nu s-au înțeles ce să facă. Unul dintre ei, Dan Grigore, a demisionat azi. O ieșire nervoasă a unui moderator a fost apărată de "făptași" cu toate mijloacele posibile: s-au căutat cuvintele în DEX (pe motiv că nu-s injurioase), Jurnalul Național a publicat o primă pagină specială în apărarea lui Gâdea, emisiuni apocaliptice, de victimizare, pe Antena 3, prevesteau posibila închidere a canalului! Azi s-a jucat cea mai de jos armă. Nu erau scuzele mai folositoare?

Citește și:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • da , poate fi numit santaj emotional , cert e ca un om care nu poate asigura morfina unor oameni care au nevoie de ea, deci un ticalos e condamnabil . In definitiv ce conteaza? Niste cuvinte sau niste oamini care sufera ?
 • irimia cezar DA NISTE EXEMPLE DE OAMENI CE AU MURIT IN CHINURI IN ROMANIA DIN ACEASTA CAUZA.Asa la general se chiama "GADISME" SI IMPLICIT bla, bla bla bla bla ca de obicei. M'â'r'l'ă'n'i's'm'e de ANTENA 3
 • Foarte inteligent comentariu, Alex D! Cand nu ai argumente, merge si un "ba pe-a ma-tii", la o adica.
 • @C e alegerea mea daca vreau sa stau non-stop cu capu-n tv. M-ai vazut pe mine sa-ti dau vreaun sfat in ceea ce priveste modul in care-ti traiesti viata? Nu. Te rog da-mi voie sa fac ceea ce cred eu de cuviinta cu timpul meu liber.
 • @ blabla

  Am aflat despre acest site de la studentii si profii FJSC si SNSPA. Incearca sa blablagesti si fara ajutorul televizorului. Exista viata dincoace de ecran. Curaj, incearca.
 • Sa stii ca imi mentin afirmatia cand vine vorba de bolala vs nesimtire.Iar cand vine vorba de oameni vs bataia CONSTANTA de joc sau oameni vs. idiotenia guvernului sau oameni vs furtul,jecmaneala si mitocania ZILNICA a pdl....sau,sau,sau....imi mentin aceiasi parere..."in orice fel".
 • toti vorbiti din ceea ce vi se spune la tv,dar eu cunosc un caz(e adevarat doar unul,dar real)in care morfina nu a lipsit nicio clipa din tratament...se intampla la constanta
  restul sunt doar povesti pentru televiziuni!!!
 • Ma amuza limbajul injurios al celor care condamna Antenele. Un limbaj care nu prea s-ar accepta odata ce s-ar institui un CNA al internetului.

  Pe de alta partea, A3 era perfecta atunci cand Badea promova in emisiunile lui paginademedia. Dar deh, multi au uitat ca probabil asa au aflat de acest site, din gura unui Antenist.
 • Domnule, sunteti intr-o grava eroare. Si anume, faceti o confuzie intre doua subiecte diferite: solidarizarea pentru o cauza nobila, pe de o parte, si sanctionarea balacarelii la TV, pe de alta.

  Ne solidarizam cu bolnavii, desigur, dar NU injurand de mama si de tata la televizor! Despre asta e vorba aici.

  Iar Antenele nu fac nimic din bunatatea inimii, sa fim seriosi! Asta cu aducerea bolnavilor la CNA, mai exact folosirea lor pentru a scuza/justifica mojicia de pe post, e doar o tactica sinistra produsa de niste cinici fara limite.

Trimite un comentariu