Skip to main content

REZULTATE FINANCIARE. Afacerile Ringier România, creştere de 33%. Veniturile la nivel mondial, în uşoară scădere

 

ACTUALIZARE. Potrivit raportului publicat pe site-ul companiei, Ringier România a avut o cifră de afaceri de 30,5 milioane de euro (37,2 milioane de franci elveţieni). Cifrele complete, în text.

Publicitate

Cifra de afaceri a Ringier România au crescut cu 33% în 2011 faţă de 2010, potrivit unui comunicat al grupului media ce anunţă publicarea raportului financiar pe anul trecut.

Grupul elveţian a înregistrat, la nivel internaţional, EBITDA de 53,2 milioane de euro (64 de milioane de franci elveţieni) şi a generat venituri totale de peste 940 de milioane de euro (1,147 miliarde de franci elveţieni), un nivel uşor mai mic decât cel din anul anterior, se arată în comunicatul grupului media.

Marc Walder, noul CEO al Grupului Ringier:În 2011, veniturile şi profitul au fost mai mici decât în anul precedent din trei motive. În primul rând, declinul din domeniul tipografic.

În al doilea rând, întărirea francului elveţian, situaţie în care noi suntem sensibili, dat fiind faptul că suntem o companie activă internaţional.

În al treilea rând, încetinirea economică la nivel european care a început la mijlocul anului 2011. Ringier va continua diversificarea şi în anii ce urmează, consolidându-şi în acelaşi timp afacerea de publishing.

Cum au arătat afacerile grupului internaţional Ringier:

 • Ringier a  înregistrat creştere pe segmentele digital şi entertainment, parţial datorită achiziţiilor realizate.  La nivel de Grup, veniturile au crescut la aproximativ 14% din totalul consolidat.
 • Afacerea Ringier din Europa Centrală a generat venituri de 228 de milioane de euro (274 milioane de franci elveţieni) în 2011. Acestea sunt formate din vânzările Ringier Ungaria, Ringier România şi 50% din cele ale Ringier Axel Springer Media, un joint-venture între Grupul Ringier şi compania media germană Axel Springer.
 •  În 2011, investiţiile totale ale Grupului Ringier în produse noi şi pieţe au însumat aproximativ 79 de milioane de euro (96 de milioane de franci elveţieni).
 • Vânzările generate de afacerea de bază au fost influenţate negativ de scăderea veniturilor din publicitate. La nivel global, vânzările de publicitate s-au diminuat cu 15 procente.
 • Operaţiunile de tipar s-au contractat substanţial în faţa competiţiei europene acerbe, trend exacerbat de întărirea francului elveţian.

 Ringier România în 2011

 • Venituri din vânzări6,64 milioane de euro (8,1 milioane de franci elveţieni), în scădere faţă de 2010, când au avut 8,1 milioane de euro (9,9 milioane de franci elveţieni).
 • Venituri din publicitate3,2 milioane de euro (4 milioane de milioane de franci elveţieni), în scădere faţă de 2010, când erau 4,2 milioane de euro (5,2 milioane de franci elveţieni).
 • Veniturile din tipografii6,5 milioane de euro (8 milioane de franci elveţieni), în creştere faţă de 2010, când au fost 1,9 milioane de euro (2,4 milioane de franci elveţieni).
 • Alte venituri –  14 milioane de euro (17,1 milioane de franci elveţieni), în creştere faţă de 2010.


 

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • Nu e vorba de scoala lui Mihnea aici. Cumpararile de titluri s-au facut chestionandu-l si pe el, dar urmand o tandinta generala a grupului. PE Romania, Ringier sta ok, in sensul ca pierde f putini bani. Comparativ cu concurentii, sta cel mai bine. Nu mai muriti voi de grija elvetienilor!
 • @Aleator : Ok, acum marsh inapoi in barlog la tine la Adevarul Holding si mori de foame in continuare!
 • Se vede mana si "scoala" lui Mihnea Vasiliu. Nu se discuta la profit ci la cifra de afaceri. Cresti niste costuri, cumperi niste titluri, vanzarile iti cresc si te-ai scos! Ti-a crescut brusc cifra de afaceri. Ne interesa sa stim profitul cu cit a scazut. Ca sigur a scazut.

Trimite un comentariu

sus