Skip to main content

23 mai: Legea Big Brother a fost adoptată

 

LEGEA BIG BROTHER A FOST ADOPTATĂ. Camera Deputaţilor a adoptat, ieri, cu 197 de voturi "pentru", proiectul legii privind reţinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de reţele publice de trafic de telefonie şi internet, cunoscută ca Legea "Big Brother", scrie Mediafax.

Publicitate

Proiectul a fost respins de Senat, în decembrie 2011, însă Camera Deputaţilor este forul decizional.

Acest proiect ii obliga pe furnizorii de telefonie si internet să reţină timp de 6 luni anumite date ale abonaţilor care să fie trimise, la cerere, autorităţilor din domeniul siguranţei naţionale.
Proiectul de lege a fost depus la Parlament de către fostul ministru al Comunicaţiilor, Valerian Vreme, şi deputatul PDL Adrian Bădulescu, fost ofiţer SRI.
Legea "Big Brother" a fost adoptată. Furnizorii de telefonie şi internet sunt obligaţi să stocheze timp de şase luni anumite date ale abonaţilor


MECIUL LUI BUTE SE VEDE PE MAGAZINUL COCOR. Meciul de box dintre Lucian Bute și Carl Froch va fi transmis live, sâmbătă, pe media fațada magazinului Cocor, scrie DailyBusiness.ro.

Partida se dispută pentru titlul mondial la categoria supermijlocie a Internațional Boxing Federation.

Sâmbătă, sportivul român Lucian Bute își pune pentru a zecea oară în joc centura mondială, confruntându-se cu englezul Froch, la el acasă, pe Capital FM Arena din Nottingham, gala începând la oră 21.30, ora României.
Meciul de box Lucian Bute - Carl Froch, pe fațada magazinului Cocor


 EMIL BOC ȘI GIGI BECALI, CEI MAI MEDIATIZAȚI CANDIDAȚI. Emil Boc şi Gigi Becali sunt cei mai mediatizaţi candidaţi în online de la începutul campaniei electorale. Subiectele nu ţin în general de campania lor pentru alegeri. Cei doi sunt urmaţi de Sorin Oprescu, care are cele mai multe apariţii pozitive în campanie decat negative, scrie Mediafax.

Analiza de monitorizare arată că Emil Boc a fost cel mai vizibil candidat la primărie, cu peste 1.600 de afişări, reprezentând 20% din totalul prezenţelor candidaţilor monitorizaţi.

Mediatizarea lui Emil Boc ţine mai mult de atacurile noii puteri USL la adresa sa, concretizate în declaraţiile lui Victor Ponta, Ioan Mang şi Crin Antonescu şi puternica asociere cu Traian Băsescu, şi mai puţin de campania electorală făcută de candidat în scopul câştigării alegerilor.

11% reprezintă numărul de apariţii ale lui Gigi Becali din totalul celor monitorizate de Mediafax Monitorizare pentru această analiză.
Mediafax Monitorizare: Care sunt cei mai mediatizaţi candidaţi la primării în mediul online


GOOGLE, NOUL PROPRIETAR AL MOTOROLA. După ce a așteptat luni de zile pentru a anunța oficial tranzacția, Google a devenit oficial proprietarul diviziei de telefonie mobilă a Motorola, scrie Wall-Street.ro, care citează CNET.com.

Gigantul american și-a manifestat interesul pentru a cumpăra Motorola Mobility încă din luna august a anului trecut, tranzacție pentru care Google a plătit 12,5 miliarde dolari.
Cele două companii au așteptat decizia autoritatilor din China, care a venit abia ieri.
Tranzacție de 12,5 MLD. $: Google devine oficial proprietarul Motorola Mobility


UTILIZATORII FACEBOOK NU DAU CLICK PE RECLAME. Circa 44% dintre utilizatorii de Facebook nu dau click pe reclamele sponsorizate, față de 10% care au recunoscut că dau click în mod frecvent, iar 3% ocazional, potrivit unui studiu realizat de agenția de marketing Greenlight.
Pe de altă parte, 30% dintre cei chestionați au mărturisit că nu au încredere în politica site-ului privind datele personale, scrie Wall-Street.ro.
Aproape jumătate dintre utilizatorii Facebook nu dau click pe reclame

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu