Skip to main content

28 mai: Patronul CFR Cluj negociază cu Patriciu sa cumpere Click

 

Publicitate

ARPAD PASZKANY, INTERESAT DE CLICK. Jurnalistul Cătălin Tolontan a dezvăluit pe blogul săuArpad Paszkany, patronul CFR Cluj, este în negocieri cu Dinu Patriciu, patronul”Adevărul Holding”, pentru tabloidul Click.

Deţinătorul unui proaspăt fondat trust de media din Cluj, Arpad Paszkany e în negocieri cu şefii ”Adevărul Holding”.


El e interesat de achiziţia tabloidului Click, primul din România ca tiraj şi audienţă”, scrie Cătălin Tolontan, redactor-şef la Gazeta Sporturilor, pe blogul său.
Potrivit lui Cătălin Tolontan, Transilvania Media Group, trustul deţinut de Paszkany, “va folosi pentru redacţia din Bucureşti studioul de la Adevărul TV, divizie recent ştearsă din organigrama companiei lui Dinu Patriciu”.

Tolontan mai scrie că patronul Transilvania Media "studiază varianta intermediară de a edita ediţia Click care se tipăreşte la Cluj".
Paszkany în negocieri pentru Click


CE SPUNE CONSILIUL CONCURENŢEI DESPRE DISPUTA ANTENA - RCS&RDS ŞI FOCUS SAT.
La Consiliul Concurenţei a fost depusă o plângere privind posibile probleme concurenţiale în disputele legate de transmisia televiziunilor Antena Group pe platformele de satelit ale UPC (Focus Sat) şi RCS&RDS, au precizat pentru HotNews.ro surse apropiate acestui caz. Plângerea face referire la un eventual abuz de poziţie dominantă din partea Antena. Întrebat de HotNews.ro în legătură cu acest subiect, şeful Consiliului Concurenţei a evitat să precizeze cine a depus plângerea.
"Conflictul se poate rezolvă fie schimbând legislaţia astfel încât principiul 'must-carry' să se aplice şi pentru satelit, fie lucrurile rămân aşa cum sunt ele acum şi se înţeleg la preţ sau desigur poate fi şi o problemă de concurenţă dacă avem un abuz de poziţie dominantă, dar asta rămâne să analizăm noi", a spus pentru HotNews.ro Bogdan Chiritoiu, presednitele Consiliului Concurenţei.
Surse: Disputa Antenelor cu RCS&RDS şi Focus Sat a ajuns la Consiliul Concurenţei. Posturile Intact, reclamate pentru posibil abuz de poziţie dominantă


TVR ORGANIZEAZĂ UN NOU CONCURS PENTRU ŞEFIA ŞTIRILOR. Un nou concurs pentru şefia Ştirilor TVR a fost principală decizie luată de Consiliul de Administraţie al instituţiei, reunit vineri în şedinţa extraordinară pentru a discuta situaţia financiară gravă a acesteia.
Una dintre măsurile concrete "de criză" luate, totuşi, vineri a fost îngheţarea producţiei pentru mai multe premiere de emisiuni pe parcursul perioadei estivale, după cum a spus pentru HotNews.ro preşedintele-director general Alexandru Lăzescu.

"La începutul săptămânii viitoare se vor demara procedurile de organizare a unui nou concurs pentru postul de director al Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport”, declara Lăzescu vineri.
Acesta a declarat pentru HotNews.ro că, CA a mai decis:

  • suspendarea plăţilor către persoane care lucrează pentru alte instituţii de presă şi care, la TVR, colaborează pentru emisiuni publicistice, ca invitaţi sau moderatori, de exemplu
  • identificarea unor soluţii privind reeşalonarea plăţilor pentru UEFA Champions League până în 2014
  • îngheţarea unei părţi a emisiunilor în premieră în următoarele trei luni.

Consiliul de Administraţie al TVR s-a reunit să discute situaţia financiară gravă şi a decis organizarea unui nou concurs pentru şefia Ştirilor


ADELIN PETRIŞOR NU VREA POSTUL DE ŞEF LA ŞTIRI. Jurnalistul Adelin Petrişor spune, într-un interviu pentru Adevărul, că nu-l atrage biroul şi că preferă să ia parte la „ceea ce ulterior va fi numit istorie“.
Pe gustul lui este, mai degrabă, Coreea de Nord, de unde s-a întors recent.

Ai putea funcţiona ca jurnalist în Coreea de Nord?
Acolo sunt jurnalişti, dar este exact ce se-ntâmpla şi pe vremea lui Ceauşescu. Transmiteai doar ce trebuie transmis. Şi jurnaliştii lor aveau tot o banderolă dar era cu scris galben şi erau în uniforma poporului, tunica lansată de Kim Ir Sen.

Ai lucrat foarte mult la Antena 1. Cum ai simţit trecerea de la privat la stat?

Multă lume avea impresia că la TVR este mai linişte, în sensul că se lucrează mai puţin. Acum avem TVR Info şi se lucrează aproape în regim de Antena 1. În materie de ştiri externe, TVR este singura care dă ştiri cu relevanţă, adevărate, cu corespondenţi afară. Da, în materie de politic, TVR are o problemă, pentru că legea este politică. Nu este vina oamenilor din TVR că politicienii vor să schimbe legea de organizare doar când sunt în opoziţie. Cea mai mare problemă a TVR este legea de organizare, pe care n-o vor schimba politicienii pentru că este foarte convenabil să ştii că ai un canal mare unde poţi da din coate.
Adelin Petrişor, reporter TVR: „Vreau să fiu reporter, nu şef“


CRISTIAN MUNGIU, PREMIAT LA CANNES PENTRU SCENARIU. Cristian Mungiu şi-a adjudecat duminică premiul pentru scenariu, pentru pelicula "După dealuri", cu care a fost prezent în acest an în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Cannes. Filmul a fost distins şi cu premiul pentru interpretare feminină, decernat actriţelor Cosmina Stratan şi Cristina Flutur, scrie Mediafax.

Pelicula reprezintă o coproducţie între casa cineastului român - Mobra Films -, casa franceză Why Not Productions şi casa de producţie, cu sediul în Belgia, a fraţilor Jean-Pierre şi Luc Dardenne, Les Films du Fleuve.
CANNES 2012: Filmul lui CRISTIAN MUNGIU a luat DOUĂ PREMII - cel mai bun scenariu şi cea mai bună interpretare feminină. MICHAEL HANEKE a câştigat Palme d'Or


A MURIT PRODUCĂTORUL SERIALULUI DALLAS. Producătorul de televiziune Lee Rich a murit joi, la vârsta de 93 de ani, de cancer pulmonar, în casa lui din Los Angeles, scrie Evenimentul zilei, care citează latimes.com.
Lee Rich şi-a început cariera în publicitate şi a cofondat în 1969 compania de producţie Lorimar. A lucrat la numeroase seriale de mare succes în întreaga lume, precum "Dallas", "The Waltons", "The Blue Knight", "Eight Is Enough", "Flamingo Road", dar şi la filmul de televiziune"Sybil" (1976).
A murit producătorul serialului Dallas

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • vali vali
    eu nu am cumparat niciodata tabloide,asa ca mi-e indiferent cine il cumpara!
  • eduard eduard
    nu mai cumpar click daca devine propietatea lui Paszkany

Trimite un comentariu

sus