Skip to main content

22 Iunie. Drept la replică al Guvernului, apărut în Nature. Revista remarcă greşeli de limbă engleză

 

Publicitate

DREPT LA REPLICĂ PLIN DE GREŞELIRevista Nature a publicat un răspuns în limba engleză al Guvernului, potrivit căruia scopul acuzaţiilor "false" de plagiat, din sursă anonimă, la adresa lui Ponta este să pună presiune în disputa cu preşedintele privind participarea la Consiliul European, revista remarcând însă greşelile de limbă engleză, scrie Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu, a confirmat autenticitatea documentului, fără a face alte precizări.

"Din nefericire, lipsa de informaţii despre dinamica politicii interne din România a determinat ca publicaţia să fie implicată într-o acţiune politică. Aceste acuzaţii nefondate apar într-un moment tensionat şi obiectivul nu este decât cel de a pune presiune în dezbaterea politică internă din România. Vă informăm că, în acest moment, există o disputa legală între Guvern şi preşedintele României referitor la cine este responsabil legal de reprezentarea ţării la Consiliul European care va avea loc la finalul lunii iulie (iunie-n.r.).", se arată în scrisoarea despre care Nature afirmă că a primit-o de la Biroul de presă al Guvernului României.
Drept la replică al Guvernului apărut în Nature: Publicaţia a fost implicată într-o acţiune politică. Revista remarcă greşeli de limbă engleză


CĂTĂLIN TOLONTAN DESPRE TVR. Jurnalistul Cătălin Tolontan face o analiză a situaţiei deplorabile în care a ajuns TVR. Televiziuea publică are de plătit către UEFA 15 milioane de euro pe care nu-i are, în timp ce ”Oamenii se înghesuie să-şi asume responsabilitatea unei companii cu 120 de milioane de euro datorii, în care salariile întîrzie şi, nici o surpriză, furnizorii stau cu heblul la poartă”, scrie jurnalistul.

”Nici unul dintre candidaţi nu e mai hotărît decît Valentin Nicolau. El nu se mulţumeşte cu statutul de membru al CA, vrea să redevină director general.”

”Se recomandă cu situaţia financiară pozitivă a mandatului său, dar, bun politician în campanie, uită să amintească de faptul că unele dintre achiziţiile lui s-au transformat în obligaţiile de plată ale altora. Şi, cel mai clar, Nicolau evită să vorbească despre umilitoarea subordonare a ştirilor.”
”Pe vremea lui, ştirile erau mestecate în multiplele cabinete de PR ale Guvernului Năstase. Numai jurnalism nu era!”
Champions League ameninţă televiziunea publică!


PONTA VREA DISPONIBILIZĂRI LA TVR. Premierul Victor Ponta a declarat că a deblocat conturile TVR, dar că este "absolut convins" că este nevoie în această instituţie de "depolitizare şi de restructurare", scrie Mediafax.

Victor Ponta a făcut aceste declaraţii înainte ca un jurnalist corespondent al TVR să îi adreseze o întrebare, el întrerupând reporterul ca să facă aceste precizări.

"Am deblocat conturile. Am semnat înainte să vin la Bistriţa Hotărârea de Guvern, dar în acelaşi timp sunt absolut convins că televiziunea publică are nevoie de o depolitizare şi de o restructurare pentru a nu mai produce pierderi şi pentru a se ridica la standardele pe care o televiziune publică trebuie să le respecte atunci când cere bani publici pentru că, până la urmă, televiziunile private au surse private de finanţare, îşi fac politica aşa cum cred ele, dacă sunt profitabile rămân, dacă nu, nu. Televiziunea publică fiind finanţată din bani publici are alte obligaţii faţă de toţi românii şi mă aştept în perioada imediat următoare nu prin politic, dar mă aştept să se ia măsuri în acest sens", a declarat Ponta.
Ponta: Am deblocat conturile TVR, dar sunt absolut convins că e nevoie de depolitizare


FONDATORUL SĂPTĂMÂNALULUI BANII NOŞTRI, INCULPAT ÎN DOSARUL TROFEUL CALITĂŢII. Bogdan Popovici, unul dintre cei şase inculpaţi în dosarul Trofelul Calităţii, care a fost condamnat la şase ani de închisoare cu executare, este fondatorul şi preşedintele Forum Invest, unul dintre cele mai mari evenimente economice organizate în România. De asemenea, el este cel care a lansat săptămânalul economic Banii Noştri, scrie Wall-Street.
Cine este Bogdan Popovici, patronul de presa, care merge la inchisoare alaturi de Nastase


VÎNTU MERGE LA ÎNCHISOARE. Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu (foto) a fost condamnat la un an de închisoare cu executare în dosarul în care a fost acuzat că l-a şantajat pe Sebastian Ghiţă, potrivit deciziei luate de Curtea de Apel Bucureşti (CAB), scrie DailyBusiness.ro.

Celălalt inculpat, Ilie Cezar, a fost condamnat la cinci luni de închisoare cu executare, pentru aceeaşi infracţiune, decizia instanţei fiind definitivă.
Sorin Ovidiu Vintu, condamnat la un an de inchisoare cu executare pentru santajarea lui Ghita


Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus