Skip to main content

4 iulie. Google face propuneri UE în speranţa închiderii unei investigaţii antitrust

 

Publicitate

GOOGLE VREA SĂ SCAPE DE ACUZAŢII. Google a trimis Comisiei Europene o scrisoare cu propuneri, pentru închiderea unei investigaţii în care operatorul celui mai utilizat motor de căutare la nivel mondial este acuzat de discriminarea companiilor concurente, potrivit Mediafax.
Scrisoarea a fost trimisă de preşedintele executiv al Google, Eric Schmidt, comisarului antitrust Joaquin Almunia.


Comisia Europeană este îngrijorată că Google promovează propriile servicii specializate de căutare, copiază informaţiile companiilor concurente referitoare la călătorii şi restaurante, iar acordurile cu dezvoltatorii de site-uri şi aplicaţii software îngrădesc concurenţa în industria de publicitate.
Google face propuneri UE în speranţa închiderii unei investigaţii antitrust


SERIALE EUFORICE. Sub sloganul "Nopţi senzuale", începând de sâmbătă, la Euforia TV se va difuza "Secret diary of a call girl" ("Jurnalul secret al unei dame de companie"), producţie TV realizată după o poveste reală, bazată pe blogul omonim al celebrei dame de companie "Belle de Jour", potrivit Evenimentul zilei.

În rolul principal apare bomba sexy Billie Piper, care va interpreta rolul unei escorte de lux care locuieşte în Londra.
Tot sâmbătă, debutează şi emisiunea în care specialista Anna Richardson propune câteva subiecte legate de sex tratate într-o manieră relaxantă în emisiunea "Să vorbim despre sex!"
Încep seriale sexy la Euforia TV


CELE MAI BUNE FOTOGRAFII MARCA MEDIAFAX. La sfârşitul lunii iunie Mediafax Foto a lansat cea de-a cincea ediţie a albumului de fotografie "Best of", ce cuprinde cele mai frumoase imagini realizate de fotoreporterii şi colaboratorii Mediafax Foto în perioada 1990 – 2011, conform Mediafax.

"Zeci de ore de muncă de echipă, selecţii de imagini, discuţii în contradictoriu, variante peste variante de layout şi copertă. Toate acestea reprezintă partea nevăzută a albumului «Mediafax Foto - Best of 1990-2011». Acum însă, când în sfârşit îl răsfoiesc, ştiu că efortul nostru a meritat, pentru că sunt mândru de ceea ce am realizat împreună. Şi, pentru că este un album retrospectiv, vreau să le mulţumesc tuturor fotografilor şi colaboratorilor noştri, care au făcut din Mediafax Foto liderul pieţei româneşti de fotografie de presă", a declarat Marius Smădu, coordonator al Departamentului Foto al Mediafax Group, cu ocazia lansării albumului "Best of 1990-2011".
Cele mai bune imagini din 1990 până în 2011, în albumul "Mediafax Foto - Best of" 


GENERAL MOTORS VREA DIN NOU PE FACEBOOK. Producatorul auto General Motors (GM), care a anunţat în luna mai, în ajunul ofertei publice iniţiale a Facebook, că va renunţa la publicitatea pe Facebook, negociază acum reluarea acestui serviciu, au declarat două surse apropiate situaţiei, scrie DailyBusiness.ro.

GM a anunţat în luna mai că a decis să oprească publicitatea pe Facebook de la jumătatea acestui an, după ce a analizat cheltuielile. GM a cheltuit anul trecut 10 milioane de dolari pentru promovarea pe Facebook.
General Motors si-ar putea face din nou publicitate pe Facebook


PUBLICITATEA ONLINE ÎN ROMÂNIA. Reţeaua de socializare Facebook şi search marketingul (Google) au ridicat valoarea pieţei de publicitate online din România pe primul semestru al anului, potrivit Wall-Street.ro.
“2011 este primul an în care realizăm trecerea spre o piaţă matură de publicitate online, proporţiile între display şi zona Google şi Facebook, apropiindu-se de distribuţii de bugete din state mai avansate”, consideră Mugur Pătraşcu, managing partner iLeo.

Aceasta concurenţă loveşte însă în veniturile generate de playerii locali, aceştia atrăgând o pondere mai redusă din bugetele alocate companiilor către zona de online. Astfel, dacă luăm în calcul exclusiv bugetele alocate către proprietăţile locale Web, piaţa ar putea să fi scăzut cu ponderi cuprinse între 10-15%, conform lui Mihai Seceleanu, CEO InternetCorp şi Dragos Stanca, manager Q2M.
Facebook si Google continua asaltul: Cum a evoluat piata publicitatii online in primul semestru


Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus