Skip to main content

Discuţii la CNA. Staful lui Băsescu a reclamat TVR pentru un interviu cu Crin Antonescu

 
Discuţii la CNA. Staful lui Băsescu a reclamat TVR pentru un interviu cu Crin Antonescu

Publicitate

Purtătorul de cuvânt al campaniei preşedintelui suspendat, Traian Băsescu, a reclamat la CNA un interviu realizat de TVR cu preşedintele interimar, Crin Antonescu, în afara grilei negociate cu Societatea Română de Televiziune.

Crin Antonescu a apărut pe post în cursul zilei de luni, 16 iulie, începând cu ora 20.00, pentru a prezenta "un mesaj de interes general la situaţia politică internă"*. (* Din răspunsul dat de TVR la reclamaţia făcută de Bogdan Oprea (purtătorul de cuvânt al campaniei preşedintelui suspendat, Traian Băsescu).

Preşedintele României are dreptul de a solicita timp de antenă atât la Televiziunea Română, cât şi la Radioul Public, pentru a a transmite un mesaj de interes general, potrivit Legii de funcţionare a SRTV şi SRR (Societatea Română de Radiodifuziune).

Echipa de campanie a lui Traian Băsescu, prin purtătorul său de cuvânt (Bogdan Oprea), a reclamat faptul că preşedintele interimar "a făcut mai multe declaraţii care vădesc implicarea sa în campania electorală prilejuită de referendumul de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu"**. Potrivit monitorizării de la CNA, Crin Antonescu a vorbit timp de circa opt minute despre campania pentru referendumul din 29 iulie.
**Din sesizarea primită de CNA de la Bogdan Oprea, reprezentantul echipei de campanie a lui Traian Băsescu.

NEGOCIERI. În şedinţa CNA de astăzi, între staff-ul de campanie al lui Traian Băsescu şi reprezentanţii Televiziunii Române a avut loc o negociere astfel încât preşedintele suspendat să primească o compensaţie de timp de antenă cu opt minute la postul public.

Preşedintele CNA, Răsvan Popescu a ţinut să precizeze că “nu există o decizie” a forului pe care îl conduce în situaţia de faţă.

Răsvan Popescu, preşedinte CNA, despre negocieri:

“Atât reprezentanţii Societăţii Române de Televiziune (SRTV), cât şi reprezentanţii preşedintelui suspendat, Traian Băsescu, au agreat o soluţie şi anume aceea ca în următoarea ediţie a emisiunii de campanie dedicată preşedintelui suspendat să se suplimenteze timpul alocat acesteia cu aproximativ 8 minute, timp în care preşedintele interimar, domnul Crin Antonescu, a făcut referire la domnul Traian Băsescu şi la chestiuni care privesc campania electorală.”

În sesizarea depusă de Bogdan Oprea, pe 17 iulie, la CNA sunt redate câteva fragmente din emisiunea Ediţie specială, difuzată pe TVR1, în care a participat Crin Antonescu.

Redăm câteva declaraţii ale lui preşedintelui interimar, în continuare:

“S-a făcut, însă o campanie - eu am spus-o, din punct de vedere moral, criminală contra României, cu Monica Macovei în frunte, cu Traian Băsescu în frunte - prin care s-a minţit, pur şi simplu. S-a spus că în românia vor fi decapitate toate organismele judiciare, că vor fi schimbaţi liderii, că va fi graţiat Adrian Năstase, şi aşa mai departe.”

“Lucrurile sunt foarte clare: sigur că în momentul în care eu i-am spus domnului Traian Băsescu că, dacă românii vor vota pentru ca domnia sa să revină, eu mă retrag din viaţa politică, aveam în vedere o accepţiune cinstită politic.

Înţeleg acum că dorinţa foarte mare a domnului Băsescu şi a partizanilor săi este nu doar să revină la Cotroceni, dar să scape de mine, şi eu să negociez sau nu las loc la interpretări. Dacă domnul Băsescu revine, cu zero voturi, la Cotroceni, eu mă retrag din viaţa politică. Deci din punctul ăsta de vedere, nu mai fac observaţii de politician, poate mai discutăm atunci şi mai fac comentarii.”

Punctul de vedere al Televiziunii Române cu privire la sesizarea depusă de staff-ul lui Traian Băsescu la CNA:

“Ca urmare a solicitărilor domnului Bogdan Oprea, SRTV a început emisiunile electorale joi, 12 iulie 2012, prin prezenţa în studio a domnului preşedinte Traian Băsescu. Discuţiile din acel moment au avut în vedere echilibrarea punctelor de vedere printr-o ediţie suplimentară, miercuri 18 iulie 2012, când urma să fie invitată cealaltă parte, respectiv USL, ceea ce s-a făcut.

Luni, 16 iulie 2012, Preşedintele interimar al României, domnul Crin Antonescu, a solicitat în scris SRTV “alocarea unui spaţiu de emisie, în vederea prezentării unui mesaj de interes general referitor la situaţia politică internă”. Acest lucru s-a făcut în conformitate cu legislaţia în vigoare. În consecinţă, emisiunea din data de 16.07.2012 nu poate fi considerată o emisiune electorală, pentru că spaţiul de emisie a fost folosit de Preşedintele interimar al României, domnul Crin Antonescu, la solicitarea acestuia”.

Ştire în curs de actualizare.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Bojidar Bojidar
    În Codul său de Bune Practici în materie de Referendum, Comisia de la Veneţia recomandă să nu existe un cvorum de participare în cazul referendumului.
    Articolul 11 din Constituţie prevede: "(1) Statul român se obligă să îndeplinească întocmai şi cu bună-credinţă obligaţiile ce-i revin din tratatele la care este parte. (2) Tratatele ratificate de Parlament, potrivit legii, fac parte din dreptul intern."
    Din acest text constituţional, rezultă că toate tratatele internaţionale, la care România este parte, în urma ratificării lor de către Parlament, devin componente ale dreptului intern, indiferent de domeniul sau obiectul lor de reglementare. Aşadar, tratatele ratificate apar ca acte normative, în principiu, de aceeaşi valoare şi forţă juridică ca şi a celorlalte acte normative elaborate de autoritatea legiuitoare naţională.
    Cum poti explica malpraxisul juridic comis de Curtea Constitutionala, care are in frunte un handicapat cu acte Augustin Zegrean cat si o persoana suspecta ca ar fi bolnavă psihic ca Iulia Motoc, la referendumul de demitere a lui Santaj Basescu fost Traian actual Macac?
    Cer Romaniei, stat membru al Comisiei de la Venetia si a Consiliului Europei, precum si al UE, sa respecte deplin Constitutia si standardele internationale.
    Cine va opri coalitia politica din justitie, coordonata de Monica Macovei – Alcool, formata din cei cu nasu' in suflet: C.S.M. (Handeala), P.I.C.C.J., D.N.A. (Kovesi), I.C.C.J. (Doina Livia Stanciu), Curtea Constitutionala a Romaniei (Handicapat Zegrean si &) si A.N.I. (Georgescu Giumbix), partide politice basiste neanregistrate la Tribunal? Membrii partidelor politice basiste din coalitia coordonata de Monica Macovei –Alcool nu raspund civil, disciplinar si penal?
    Au imunitate si impunitate pe viata daca asa o sa hotarasca Curtea Constitutionala a Romaniei (Handicapat Zegrean si &)?
  • Ibrail Ibrail
    Vinovati sunt si angajatii din TVR . Ce daca s-a schimbat conducerea ? Daca se incalca legea ,au atatea mijloace prin care pot sa protesteze ! Inclusiv GREVA ! Dar se vede treaba ca nu au "coloana vertebrala" !
  • taranul moromete taranul moromete
    Rezervorul de imbecili ai probashitului ( care mai scriu pe aici ) pare inepuizabil..M-ati inebunit cu asemenea aberatii..mai probashiti voi chiar sunteti pr.os.t i rau de tot ...cred ca nu am vazut altii ca voi asa inculti cu o "vasta"cultura ...am impresia ca voi Pdl-istii sunteti "un monument de modestie"...mai probashitilor .. Cand canaliile de la putere Base si PDL vroiau ciolanul, ii tot dadeau cu "schimbarea". Acum, cand trebuie sa plece (pentru ca s-au dovedit mai abjecti decat ceilalti hoti ), ii dau cu "nu exista alternativa"..atunci cand taiati, dadeati afara, furati ,jigneati oamenii,dadeati afara din tara pe nemulumiti ,atunci cand puneati pe jandarmi sa rupa oasele la oameni care asi strigau offful la -10 grade afara atunci nu era tara voastra .da acum cand va e frica si tremurati de frica sa nu vi-l suspende pe cel care a facut rau tariii ,acum va aparati tara? abia astept sa il suspende pe basescu -primu votez sa il suspende, primu ma duc sa votez maaaa gunoaielor .Cand erau oamenii inzapeziti minteati ca sunt oameni care beau si ca nu fac nimica ,japitelor ce sunteti va meritati soarta cum si-a meritat-o si sadam cu gadafii poate mai rau...BASE în 8 ani şi-a consolidat atât de mult puterea încât nimic nu mai mişcă în ţară fără să facă el un semn. PROCURATURA,SRI,DIICOT,CSM, ANI, CCR, DNA comandant suprem,prim ministru,primar ,sef peste tot ce misca , patriah sef,..şi toate celelalte instituţii importante ale statului au fost împânzite de oamenii lui. A devenit un MONSTRU care devorează încet-încet ţara. Iar acum îşi permite să ne sfideze pe toţi, aruncându-ne în faţă, tot TUPEUL şi nesimţirea care îl caracterizează: HOTUL STIGA HOTUL! e reprezentativ ptr base.şi PDL (partidul finilor,rudelor,pilelor ,cunostintelor si fiicelor!) Dar, ce se mai aude cu procesul lui Ridzi? Cum mai este cu actele pentru casa din Mihaileanu,…
  • theo theo
    pentru cei care nu stiu, dreptul la replica se da celeilalte parti in momentul in care o parte o acuza de ceva, misiunea lui Mircea Badea nu este cu invitati, de aceea nu se poate eprima si o alta parere, daca nu-ti convine muta postul cum face oricine nu-i convine ceva, nu mai vb fara sa sti de ce vb
  • florin florin
    dar despre mircea badea ce parere aveti? daca pana acum nu credeam ca felix are oameni in CNA acum sunt convins ca CNA = USL
    Cum poate ca in fiecare seara sa spuna Eu voi pune stampila pe DA DA DA DA DA
    uitati-va la emisiunea dea ieri seara

Trimite un comentariu

sus