Skip to main content

LIVE. A doua licitație pentru vânzarea mărcii Click, minut cu minut. După 15 minute, s-a decis amânarea

 

Publicitate

Marca Click a fost astăzi scoasă din nou la licitație, după cum a anunțat în exclusivitate Paginademedia.ro. Reporterul Paginademedia.ro a transmis în direct de la licitație cum a decurs procesul de vânzare a mărcii deținute Adevărul Holding.

La 15 minute de la începerea procesului, la ora 13.17, licitația a fost amânată pentru un alt termen. De ce, în articol.

DE CE S-A LICITAT? Dinu Patriciu și Adevărul Holding sunt executați în contul unor bilete la ordin în valoare de un milion de euro emise pentru tipografia italiană Grafica Veneta, care s-a ocupat de cărțile Adevărul.

Prețul de pornire pentru marca Click: 878.100 de euro.

13.00. A venit Mihnea Vasiliu, de la Ringier România, unul dintre licitatori. Au mai venit (dar nu ca participanți), Diana Flutur (Odyssey Communication), un reprezentant Acsis Solv (fostul administrator judiciar al Odyssey), un avocat al Adevărul Holding și unul al tipografiei Grafica Veneta.

13.07. Începe licitația.

13.12. Avocatul Grafica Veneta a cerut amânarea licitației pentru 27 august.

13.15. Odyssey Communication cere încetarea licitației, pentru că marca nu ar mai aparține Adevărul Holding. Acum o lună, marca Click a fost scoasă la licitație, dar, ulterior, licitația a fost anulată.

13.16. Executorul judecătoresc admite amânarea licitației pentru 27 august.

13.17. Acsis Solv, administrator judiciar al Odyssey, cere ca în procesul verbal să se consemneze că marca Click a fost adjudecată la licitația de data trecută.

 

Licitația trebuie să acopere o datorie de un milion de euro, potrivit documentului de vânzare. De unde vine această sumă?

CALCUL. Cei un milion de euro reprezintă valoarea a zece bilete la ordin, fiecare în valoare de 100.000 de euro, garantate de Dinu Patriciu pentru Grafica Veneta, tipografia italiană care a tipărit colecțiile de cărți ale Adevărul Holding. Biletele la ordin au fost emise în 2009, iar instanța a hotărât executarea silită în aprilie 2012.

Ce spune documentul de vânzare intrat în posesia Paginademedia.ro:

  • având în vedere biletele la ordin, “s-a dispus obligarea debitorilor Patriciu Dan-Costache și Adevărul Holding la plata sumei de 1.000.000 de euro, la care se adaugă cheltuieli de executare în valoare de 123.974 de lei, prin urmărirea bunurilor immobile, în favoarea creditoarei Grafica Veneta S.P.A.”
  • Ce se licitează? “Marca Click, titular al mărcii fiind Adevărul Holding SRL”

Licitația începe de la suma totală de 878.100 de euro plus TVA, preț stabilit prin raport de expertiză de către Preciss Consulting SRL.

TAXA DE LICITAȚIE: 90.000 de euro. Poate participa la licitație “orice persoană care, cel mai târziu până la începerea vânzării la licitație publică a consemnat la CEC sau în contul de consemnări (…) la dispoziția executorului judecătoresc cel puțin 10% din prețul de pornire.”

ISTORIE. Marca Click a mai fost scoasă la vânzare în urmă cu o lună, de către un alt executor judecătoresc. Datoria de recuperat atunci era de 3,5 milioane de euro și venea în contul unor servicii de publicitate pe care Adevărul Holding nu le-a achitat către Odyssey Communication (agenție deținută tot de Dinu Patriciu).

La vremea respectivă, după o dispută la care au participat nume precum Ringier sau MediaPro, licitația a fost adjudecată pentru 2,6 milioane de euro de către avocata Emilia Ciucan, o apropiată a companiilor lui Dinu Patriciu. Filmul licitației, AICI.

Ulterior, licitația a fost anulată, pentru a le da celor două părți, Adevărul Holding și Odyssey un răgaz de a ajunge la o înțelegere.

Citește și:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Daca licitatia anterioara a fost anulata, marca Click apartine in continuare de Adevarul Holding.
    Este extraordinar ce fac astia... dar le inteleg disperarea, o marca noua nu ar avea acelasi impact, nici macar "Ziarul OK!".

Trimite un comentariu