Skip to main content

31 August. Amintirile lui Petre Mihai Băcanu. CSM reclamă Antena 3 la CNA.

 

Publicitate

PETRE MIHAI BĂCANU, AMINTIRI DIN COMUNISM. Jurnalistul Petre Mihai Băcanu a povestit pentru Adevărul despre începututile şi evoluţia sa în presa din perioada comunismului. Primele sale texte au fost publicate într-un ziar de partid din Brăila. În Bucureşti a lucrat la revista Amfiteatru după terminarea facultăţii, iar din 1971 a fost chemat de Octavian Paler la România liberă, unde se ocupa, printre altele, de anchete.

„Am avut nişte performanţe pe care nu le-am mai avut după Revoluţie. Am dat jos un prim-secretar din judeţul Brăila, ăla era un Dumnezeu la nivel local. Avea nişte afaceri cu nişte oi, o nuntă, o chestie d-asta... Preferam anchetele, cum le spuneam eu, făcute „pe barba redacţiei"”.

Despre Octavian Paler: „Paler avea simţul nevoii unei anchete pe zi. Erau câteva rubrici care ţineau ziarul. Eu primisem şi rubrici zilnice. Păi, am ţinut rubrica „Zig-Zag" vreme de 20 de ani. Era un melanj de ştiri utilitare, inedite, de interes public. În plus, luasem şi o rubrică de externe, de pe ultima pagină. Nici nu aveam titlu pentru ea. Îi spuneam „Rubrica de cioace". Iar Paler îmi cerea şi anchetă. „România liberă" a încercat să fie mai liberală decât „Scânteia". Ne cereau să dăm ceva cu Ceauşescu. Mare, ziceau ei! Paler dădea ştirea mare, în 7 coloane, pe frontispiciul primei pagini, şi jos erau alte chestii. Tot timpul se încerca să mai fie ceva şi pentru cetăţean”, povesteşte jurnalistul.
„După Revoluţie, nu am mai reuşit să zgâlţâi pe nimeni“


BILANŢUL AGENŢIILOR DE PR ÎN 2011. Afacerile cumulate ale agenţiilor de PR din România au crescut în 2011 cu 17% faţă de anul precedent, scrie Forbes România.

Cele 34 de agenţii de Public Relations monitorizate au realizat anul trecut o cifră totală de afaceri de 29,93 milioane de euro. McCann PR, Nicola Porter Novelli şi Graffiti PR ocupă podiumul în ceea ce priveşte cifra de afaceri pe 2011.
Cele mai puternice agenţii de Public Relations ale anului 2011


ANTENA 3, RECLAMATĂ LA CNA. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), reclamând încălcarea dreptului la imagine şi viaţă privată a unor membri ai CSM în emisiuni difuzate de postul Antena 3, scrie Mediafax.

"Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass-Media este abilitat să informeze că, astăzi, 30 august 2012, conducerea Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat Consiliul Naţional al Audiovizualului şi Inspecţia Judiciară cu privire la încălcarea dreptului la imagine şi viaţă privată a doamnei judecător Alina Nicoleta Ghica, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, a doamnei procuror Oana Andrea Schmidt-Hăineală, vicepreşedintele Consiliului Superior al Magistraturii şi a domnului judecător Cristi Vasilică Danileţ, membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii".
CSM a reclamat Antena 3 la CNA, după emisiunile despre membrii Consiliului


Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Zakiro Zakiro
    Antena 3 mai are putin si va fi reclamata la CNA si de catre ONU. Chiar toata lumea ii face jocul marinarului?

    "Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), reclamând încălcarea dreptului la imagine "

    Ce imagine au astia de la CSM? Doar de spagari si slugi basiste poate.
  • unul care stie unul care stie
    Bacanu a fost toata viata un invartit, un smecher. Ca jurnalist a fost o leguma, scria atat de prost ca era si greu sa+i urmareti textele. E un cadavru profesional pe care il resusciteaza unii...
  • Adrian Barbulescu Adrian Barbulescu
    Decat sa-si aduca aminte de tineretea revolutionara, dl PMB ar face mai bine sa plateasca salariile fostilor angajati de la defuncta revista Timpul. Restantele ajung si la 10.000 de lei pentru unii angajati.
    Cat despre "disidenta" dlui Bacanu, pot sa spun ca am citit dosarul intocmit de Procuratura si nu era vorba de nici o opozitie la regimul comunist: se folosea de relatiile sale cu directorii de intreprinderi si facea trafic cu masini.

Trimite un comentariu

sus