Skip to main content

Restructurări la TVR. La câţi angajaţi vrea să renunţe conducerea televiziunii publice

 

Publicitate

Planul de restructurare. TVR ar urma să aibă, după procesul de restructurare şi organizare, 2.340 de angajati, cu aproximativ 1.000 de angajaţi mai puţin, potrivit proiectului de "Program de redresare economică a SRTv", publicat de HotNews.ro.

Proiectul a fost avizat de Comitetul Director pe 25 august şi urmează să fie discutat de Consiliul de Administraţie pe 28 august. Pe lângă disponibilizări şi renunţarea la TVR Info şi TVR Cultural, documentul înaintează o serie de alte măsuri şi chiar propuneri de modificări legislative. Printre acestea: transformarea "taxei" radio-TV în "contribuţie" sau platăţi mai mici pentru organismele de gestiune colectivă.

Potrivit documentului, care are 115 pagini, măsurile de redresare ale TVR ar trebui să readucă televiziunea publică pe profit în anul 2016.

Grila, contracte renegociate, eşalonari

Pe langa restructurări şi renunţarea la TVR Info şi TVR Cultural, măsurile propuse în program mai includ:

  • grile noi, in care se renunţă "în proporţie importantă" la emisiunile de 26 de minute, fiind preferate emisiunile 48-55 de minute. În noile grile, Jurnalul ar incepe la 20.00, fiind precedat de luni până joi de emisiuni de actualitate economico-financiară şi urmat de talk-show-uri. Acestea ar fi urmate, de la 22.00, de filme/transmisiuni de sport
  • Renegocierea unor contracte cu distribuitorii de filme
  • revizuirea tuturor contractelor comerciale existente (inclusiv cele cu distribuitorii de energie electirca pentru colectarea taxei TV, renegocierea tarifelor cu SNR)
  • Eşalonarea rambursării datoriei fiscale pe durata a 7 ani, reesalonarea datoriilor comerciale prin renegocieri directe si plata lor intr-un credit bancar

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Robert Robert
    Dar unde mai incape Ora de Business? Iar o sa inceapa de la 19:00 ?
  • Robert Robert
    Depinde si de filmele difuzate.
    Daca este vorba de un serial ca Dr. House sau de un film artistic foarte cunoscut, ora 22:00 este o ora buna.
    Ora 20:00 este o ora potrivita pentru stiri, este ora la care erau difuzate stirile si inainte de "90 si multi ani dupa. Pro TV si Antena 1 si-au programat principalele emisiuni informative la ora 19:00 tocmai pentru a nu concura cu TVR-ul (pe atunci lider de piata).
    Emisiunea de dezbateri este la ora 21:00, pozitionata bine inaintea Sintezei Zilei de la Antena 3, actualul lider de piata in ce priveste talk-show-urile politice.
    Iar la 22:00 asa cum spuneam si mai sus, daca va fi difuzat un serial bun acesta ar rupe cateva puncte de rating (chit ca acesta concureaza si cu mai sus amintita emisiune de pe Antena 3 si cu emisiunile de divertisment ale Pro TV-ului si ale Antenei 1).
  • Horea Horea
    "La câți angajați vrea să renunțe conducerea televiziunii publice"

    Raspuns: la toti cei care au fost angajati de Lazescu si Culcer pe "usa din dos"!
  • qwerty qwerty
    cu stiri la ora 20, cand celelalte posturi deja incheie programele informative, au ajuns in situatia de a face rating subunitar in prime-time. cu talk-showuri dupa stiri, la ora 21, au decazut in halul asta. cine mai sta sa vada filme la ora 22???

Trimite un comentariu

sus