Skip to main content

18 Septembrie. Angajaţii TVR vor să blocheze, în instanţă, concedierile colective

 

Publicitate

SINDICALIŞTII TVR NU VOR CONCEDIERI. Sindicaliştii de la Televiziunea Română intenţionează să acţioneze în judecată conducerea instituţiei, în vederea blocării în instanţă a procesului de disponibilizare colectivă, a declarat ziarului Bursa Dragoş Bocanaciu, preşedintele Sindicatului Pentru Unitatea Salariaţilor TV (SPUS TV) .

Dragoş Bocanaciu: "Le-am transmis celor din Comisia de Consultări că vrem să blocăm procesul de concedieri în instanţă şi ne-au spus că este dreptul nostru să facem acest lucru. Între timp, însă, va continua şi evaluarea angajaţilor din TVR, pentru selecţia celor care ar urma să fie concediaţi. În fond, fiecare parte are dreptul să acţioneze aşa cum consideră de cuviinţă".


Angajaţii TVR vor să blocheze în instanţă concedierile colective


JAMIE OLIVER, DAT ÎN JUDECATĂ. Jamie Oliver, realizatorul de emisiuni culinare, riscă să plătească despăgubiri însemnate companiei Beef Products Inc, care l-a dat în judecată pentru criticile sale referitoare la carnea procesată mecanic, numită şi „mâzga roz”, scrie Adevărul.
Conducerea companiei Beef Products Inc, din Dakota de Sud, susţine că bucătarul a lansat informaţii “false şi defăimatoare” despre produsul lor, care era şi este încă foarte popular.
Jamie Oliver a promovat alimentaţia sănătoasă şi riscă să plătească daune de 1,2 miliarde de dolari


BUCĂTARUL REGINEI ANGLIEI, ÎN ROMÂNIA. Cunoscutul bucătar italian Giuseppe Daddio, care a gătit pentru Regina Angliei şi Woody Allen, este imaginea noii platforme de comunicare a BILLA România, scrie Evenimentul zilei.

Cei interesaţi vor găsi în revistele săptămânale BILLA rubricile permanente ale lui Giuseppe cu reţete ieftine şi uşor de realizat, sfaturi de nutriţie, precum şi idei de utilizare a diferitelor alimente şi produse de bucătărie.
Billa a luat chipul bucătarului Reginei Angliei 


O NOUĂ TELEVIZIUNE PENTRU COPII. Începând cu data de 18 octombrie, Chello Central Europe, ce are în portofoliu Minimax, TV Paprika, Sport1 şi Romantica, aduce un nou canal pentru copii, Megamax.
Adresat în special băieţilor cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani, Megamax propune o nişă cu emisiuni de animaţie şi aventură. Printre titlurile serialelor Megamax se regăsesc Transformers, Battle Force 5, Twisted Whiskers, Dex Hamilton, Iron Kid şi Metajets.
Un nou canal de televiziune pentru copii 


AFACERI DE 1 MILION DE EURO PENTRU 2ACTIVEPR. Agentia de relaţii publice 2activePR va avea anul acesta o cifră de afaceri de circa 0,9-1 milion de euro, la aproximativ acelaşi nivel cu 2011, când a înregistrat un business în jurul a 970.000 de euro, a declarat pentru Wall-Street.ro, Corina Bârlădeanu, directorul general şi fondatoarea companiei.
2activePR isi mentine afacerile la nivelul lui 2011


SCANDALUL TOPLESS AJUNGE ÎN ITALIA. Revista italiană Chi, proprietate a grupului Berlusconi, a tipărit luni o ediţie extraordinară pentru a publica fotografii cu ducesa de Cambridge fără sutien sau ungându-l cu cremă de soare pe soţul său, prinţul William, scrie HotNews.

"Kate Middleton - Scandal: regina e goala!" scria pe prima pagină revista, pe fondul a trei fotografii.
Săptămânalul italian Chi, proprietatea lui Berlusconi, publică fotografiile lui Kate Middleton, topless, şi propune dezbaterea: Sânii, naturali sau refăcuţi?


Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • aidan aidan
    @danutu-e liber(inca) scrisul pe bloguri. n-ai de ce sa-mi ceri scuze! nu m-ai jignit cu nimic! starea de lucruri din tvr este 50% intocmai cum o vezi tu! si partea asta ar merita sa dispara! mai exista insa o parte care a fost fruntasa la munca si creatie. pentru platitorii de taxe toti suntem putori, este la fel cum ne vad europenii prin prisma rromilor care i-au innebunit! pentru ei, toti romanii sunt rromi! pentru voi, toti angajatii tvr sunt putori platite din buzunarul vostru.probabil ca in viitor se va afla cine a furat si cine a muncit. acum, toate-s amestecate. culmea e ca si eu am inceput cam tot de un an sa citesc bloguri si vad ca ma tine si-mi place. bocanaciu pare a vrea sa faca ceva. nu cred ca va reusi. a fost ales prin vot si lucreaza la sport. se spune despre el ca este un bun comentator sportiv. l-am vazut si auzit la conferinta de presa si recunosc ca poate vorbi liber, corect, la obiect, fara sa citeasca de pe notite. a fost un bun vorbitor.mult mai bun decat liana stanciu care mai mult si-a cerut scuze ca nu-i informata. nu stiu ce culoare politica are. chiar nu stiu. apreciez gestul elegant de-a cere scuze. doar ca nu aveai de ce.multam.
  • aidan aidan
    @kiko, ce chestie, ieri ii spuneam copilului meu ca este cineva care aproape gandeste ca mine,are cam aceleasi informatii ca ale mele, doar ca e cu siguranta mult mai tanar, tineretea e impetuoasa! si are un spirit de observatie care ma face sa cred ca-i de genul feminin.nu mai spun de haz!te plac kiko si pentru faptul ca n-ai lasat gramatica deoparte, mare lucru, in tranzitia asta aberanta!pentru noi, blogul lui damov a fost psihic salvator si crede-ma, tot ce s-a scris acolo a fost corect. ma refer la cei cu putere de decizie si la cei adusi pe ochi frumosi in tvr. despre cine nu stiu, nu scriu.
  • kiko kiko
    @aidan

    eu te admir, stimate domn sau doamna, ai pareri pertinente si de multe ori suntem pe aceeasi lungime de unda. dar pina la damov si pesmetul lui acid... acolo sunt niste complexe de inferioritate si niste frustrari acumulate in timp numai la adresa a 4-5 persoane dintr-o anumita zona politica. ca peste tot, nici pe blogul lui damov impartialitatea nu e la ea acasa...
  • danutu danutu
    îmi cer scuze aidan dacă am greşit cu ceva faţă de dumneavoastră domnu aidan eu nu aveam obiceiul să citesc bloguri şi alte chesti media până de curând să văd dacă aţi tras vreun semnal de alarmă.
    şi mai am şi eu o întrebare pentru dumneavoastră ce mare sculă e bocanaciu ăsta de e şef de sindicat? ăsta al cui mai e? mulţumesc anticipat domnu aidan şi doamne ajută la desfiinţarea tvr.
  • aidan aidan
    @ horea- sincer? situatie e cam asa: prea multi sunt rude intre ei, de sange sau prin alianta, as aprecia cam jumatate din numarul angajatilor. cum sa iasa astia in curte? ce-s prosti? eu pot vorbi pentru ca nu am rude,mai sunt cateva sute, acum or fi inca 250 care au ajuns aici in ultimii doi ani de lazescu. nici astia nu vor iesi. avem vreo 300, parca, pe contracte determinate. nici ei nu vor iesi. si raman nici 800 de vechi, cu salarii de rahat si doritori sa nu zboare cand mai au doi ani pana la pensie.e de inteles, suntem uzati! restul pana la 3300 sunt cu functii de conducere, exceptional platiti sa fie hoti si incompetenti.din 1990 nu-mi iese din cap replica unor colegi neimpuscati la revolutie,pentru ca nu venisera cu saptamanile la serviciu, despre un coleg impuscat in obraz si desfigurat pe viata: "a cautat-o cu lumanarea, cine l-a pus"?
    astia sunt oamenii. nu cred ca vom vedea teveristi adunati cu sutele decat dupa concedieri, cand se vor organiza si vor da institutia in judecata.pentru ca, nu-i asa, cand esti angajat sa culegi mere, nu te poate da afara angajatorul ca nu i-ai cules mandarine!
  • aidan aidan
    am latrat cat am putut, am scris pe bloguri ,ziare si site-uri, caci cam atat poti face in pardalnica asta de democratie! i-a durut undeva! ne-au scuipat in cap si au angajat ranjind, vreo 400 de "pretini" pe salarii triple. daca dumneata crezi ca in romania angajatul isi face dreptate cu sabia in mana, insemna ca nu traiesti in romania. la un moment dat, chiar aici, m-am bucurat de niste amenintari pentru ca ma luasem de mircea radu,manoliu, carla tompea,ctin.trofin, culcer, etc.am avut ulterior satisfactia sa se scrie in toate ziarele exact ceea ce spusesem. sunt in prag de pensionare,nu pot minti ca ma afecteaza prea tare. oricum ieseam la pensie. dar stiu ca nu am mancat leafa degeaba. am fost un cal castigator fara sa am pile si rude in tvr .toti angajatii de pe vremea lui lazescu, exceptia fiind adelin petrisor, au venit pupand mana portocalie dupa ce fusesera scuipati din televiziunile si ziarele private. de doi ani ii "tavalim" prin pesmetul acid al blogului lui damov.
  • Writter Writter
    @danutu-apropos de tomulica asta.Pana sa cada in cap PDL-ul,se imbata si se certa cu toata lumea sustinandu-l pe basescu si pseudo-politica lui.Era in stare sa-si dovedeasca cu cel mai mare zel iubirea de conducatorul sau iubit.Acum este ceva sef pe acolo,asta este si una dintre explicatiilt bunului mers al TVR.
  • Horea Horea
    @aidan

    Voi nu stiti lua exemplul celor de la Oltchim( desi situatia e alta)?

    In curtea televiziunii fratilor, la miting! Sau, de ce nu, chiar in Piata Universitatii.
    Poate asa cei de la Antena 3 va vor dea in direct si o sa afle si doctorul Ponta.
  • Writter Writter
    @danutu@aidan Ai pus punctul pe i si sare pe rana danutu!!!! O intrebare pertinenta pentru aidan si altii atinsi de noile miscari.Nu pot deasemenea sa nu fiu de acord si cu tine aidan,dar in mica masura.Poate mai tii minte cand acum ceva timp in urma, punctam angajarea total nepotrivita(ca sa nu folosesc termenii adevarati si durerosi)a lui Adrian Bucur pe post de mare prezentator,fara concurs desigur,ci doar cu ordinul doamnei Culcer.Era un semnal de alarma tras de mine.El castiga 2-3000 euro si tu sau/si altii castigati un sfert din ei sau mai putin.Am punctat faptul ca acel exemplar(Bucur),fusese dat afara pentru incompetenta de la B1 si adus pe cai mari la TVR(cu care culmea,acum are o INTELEGERE/INVOIALA,sau cam asa ceva!!!!!)Ai facut ceva atunci pentru a-ti apara demnitatea de angajat in TVR domnule aidan?Altadata cand ai aflat,mirosit sau pur si simplu vazut ca se intampla asa ceva ,cu neamurile,ai facut ceva?Analizeaza te rog si trage singur/a concluziile. Si inca ceva,daca nu ma insel,atunci i-ai luat apararea lui Bucur,care acum lucreaza fara dureri de cap in TVR iar tu probabil,nu dormi noaptea de griji....Nasol!
  • danutu danutu
    a gata va dispărea tvr? doamne ajută aud şi eu un lucru bun pe ziua de azi şi cu parapantele alea de comentatori gen tomulică, olaianos, hosu ce ne facem fără ei hahahahahaha dar cu celebru mircea radu care e praf săracu afară cu toţi la lada de gunoi a istoriei cu ei.
  • danutu danutu
    şi dacă ştiaţi că managementul este incompetent dece aţi tăcut domnu aidan? va convenit luna trecea şi leafa mergea nui aşa? să vă fie ruşine domnu aidan vă meritaţi soarta cei mai mulţi dintre voi lacătul gata se fârşii cum zice olteanul.
  • aidan aidan
    @writter, te inseli amarnic! clanurile sunt bine merci, neatinse! s-au zagaltait un pic cei casatoriti. s-a cerut sa dam o declaratie ca suntem sau nu casatoriti cu cineva din tvr, chipurile personalul nu avea datele astea! nimic desprte veri, verisoare, unchi, matusi, nurori, gineri, nasi de cununie sau botez. astia raman.parol! stai linistit, cei 48 de roni pe an, taxa tv, in curand iti vor ramane in buzunar. tvr,asa cum o stim de 55 de ani dispare. dispare si din dorobantilor 191. ma crezi sau nu, uneori cand vad clanurile cum prospera ma incearca o meschina bucurie ca vor pierde ce-au furat. pentru ca, atunci cand iti angajezi rudele intr-i institutie publica, masluind concursuri, se numeste furt! in acelasi timp, ma doare disparitia termenului de cultura din bagajul unei televiziuni publice. pot sa-ti spun ca tot aia de-au distrus tvr iau azi decizii.despre mina de aur, ea e mina pentru unii, pentru altii e ciuma. daca te cheama trofin iei 2o.ooo roni pe luna. daca te cheama neica nimeni iei 1.500-2.000 roni pe luna. n-as numi cifrele astea, mina de aur.
  • Writter Writter
    Asadar incuscririle din TVR au cam dat de drak.Nu mai functioneaza un unchi sau o matusa de la programe,un var sau o verisoara de la personal.Dezechilibrul s-a instalat,o spun cu buna stiinta.Din gura dau multi dar in fapt fiecare acum alearga de la o usa la alta sa-si apere fundul.Din totdeauna asta a fost problema acolo la mina de aur TVR dar acum o sa se vada pe bune cum stau intr-adevar lucrurile.
    Sindicalistii sunt cei mai unsi cu alifiile astea si pana la urma or sa faca lobby doar pentru cine au ei placerea.Aici vom vedea adevarate interventii si daca am da timpul inapoi ar trebui sa vedem cum apar tot felul de plocoane pe la portbagajele masinilor celor de la sindicate,dar timpul ramane acesta si ar trebui sa inteleaga fiecare ca tot din cauza neamurilor,rubedeniilor,incuscririlor din TVR S_A AJUNS AICI.Acum,care E MAI TARE,Unchiul sau Matusa? Noi astia din alte televiziuni,care nu am avut asemenea oportunitati de famiglia sa ne angajam sa muncim in TVR,nu mai dorim ca frecangeala unora de acolo sa fie suportata financiar de noi,s-a-nteles?
  • aidan aidan
    tavalugul e pornit. e prea tarziu. singurul lucru care ma enerveaza e ca vor sa ne puna sa dam un fel de examen din...LEGISLATIE!!! cica ne vor da o bibliografie sa invatam ...LEGI! noi suntem, reporteri, redactori, realizatori, producatori. stim incadraturi de filmare, cate ceva despre focale, filtre, reguli de montaj, scenarii, decupaje. legi, NU! ca n-am facut dreptul!. in nicio fisa a postului nu exista obligatia de-a cunoaste legi! cum vi se pare sa fiti avocati si sa fiti triati in urma unui examen in care vi se cere sa stiti ce inseamna saritura peste ax? sau cum se face amestecul de carne pentru carnati? asta ma enerveava peste masura! prosti sa fim daca nu cerem in ziua examenului din legislatie un jurist din tvr langa noi. sa-l vad pe ala daca stie legi pe dinafara!nu disponibilizarile colective sunt o magarie(chair suntem prea multi!) ci inventarea ilegala a unei piedici parsive. abia asta e o incalcare a drepturilor angajatilor!. e ca si cum ne-ai da afara,nu pentru ca nu stim sa ne facem treaba ci pentru ca nu putem sa sarim 100 de metri garduri in cateva secunde. suntem oameni care facem emisiuni nu suntem avocati sau juristi! firma elvetiana Challange Optimum a facut in 2011 un audit de audit a carui concluzie(nefacuta publica de conducerea tvr) a fost urmatoarea: management incompetent, angajatii nu au nicio vina! asta au concluzionat elvetienii. asta a concluzionat si Curtea de Conturi de curand. si managerii aia sunt bine merci in aceleasi functii. si noi invatam sa dam la drept. ptiu!

Trimite un comentariu

sus