Skip to main content

5 septembrie. 300 de oameni vor fi restructuraţi la Realitatea TV. Jumătate din redacţie

 

Publicitate

PERSONALUL VA FI REDUS LA JUMĂTATE. Realitatea TV va trece printr-un proces de restructurare, din cei 630 de angajaţi câţi are în prezent televiziunea de ştiri urmând să fie păstraţi aproximativ 300, a declarat Gabriel Bugnar, noul director general al Realitatea TV, potrivit Mediafax.

Întrebat cum a ajuns la această cifră - 300 de angajaţi -, Gabriel Bugnar a spus că "300 este cifra ideală pe care au stabilit-o alte televiziuni de ştiri". "Sky News din Marea Britanie are, spre exemplu, 198 de angajaţi", a explicat Bugnar.


Realitatea TV, în proces de restructurare. Câţi angajaţi vor fi concediaţi


GREVĂ JAPONEZĂ CU PUŢINI JAPONEZI. După şedinţa din 1 septembrie de la Guvern în care Executivul a eşalonat pe 7 ani datoriile fiscale ale Societăţii Române de Televiziune, greva japoneză ţinută ieri la TVR nu a avut efectul scontat, scrie Evenimentul zilei.
Banderolele albe la braţ au fost purtate de mai puţin de jumătate dintre cei prezenţi. Mai mult, oamenii vorbiseră săptămâna trecută ca în pauza de masă să iasă în curtea instituţiei. Nimeni însă nu a ieşit.
Greva de la TVR n-a speriat pe nimeni 


LONGIN ŞI NIŢULESCU VERSUS SINDICATE. "Prezenţa în CA al TVR de-a lungul anilor, de la emiterea Legii 41/1994, a unor realizatori cu experienţă şi performanţe în televiziune nu a dus decât să fie mai bine administrată Televiziunea Publică. Atât cât s-a putut, pentru că din trecut veneau contracte criminale cum e cel cu Universal (de licenţiere a unor filme şi seriale, semnat în perioada în care la conducerea TVR era Valentin Nicolau, n.r.)", spune Lucia Hossu Longin într-o scrioare internă, potrivit Adevărul.

Ea mai spune că sindicatelor nu li "s-a auzit glasul când diverşi preşedinţi de televiziune au adus la ruină instituţia, când peste capul CA s-au semnat contracte oneroase de directorii executivi".

La rândul său, Cristian Niţulescu, membru în CA al TVR din partea PSD, spune că este "total de acord" cu punctele de vedere prezentate de Lucia Hossu Longin în scrisoarea adresată SPUSTV.
"Nu am constatat nicio atitudine publică a sindicatului reprezentativ sau a Confederaţiei Sindicale «Meridian» în ultimii ani referitoare la angajările în SRTV pe care le-a făcut administraţia Lăzescu, fără consultarea Consiliului de Administraţie (şi vorbim de câteva sute de oameni)", spune Cristian Niţulescu într-o scrisoare adresată lui Dragoş Bocanaciu, preşedinte al SPUS TV.
Lucia Hossu Longin şi Cristian Niţulescu, război deschis cu sindicatul TVR


AUDIERI LA PARLAMENT ÎN CAZUL RESTRUCTURĂRI. Comisiile de cultură ale Parlamentului vor audia, pe 11 septembrie, de la ora 14.00, "persoanele implicate direct în procesul de reformare - restructurare" a Televiziunii Române, potrivit Mediafax.

"Având în vedere disensiunile apărute ca urmare a deciziilor luate de conducerea Societăţii Române de Televiziune în ultima perioadă, am decis, de comun acord cu domnul preşedinte Sergiu Nicolaescu, să convocăm o şedinţă comună a Comisiilor pentru cultură ale Parlamentului, marţi 11 septembrie a.c., ora 14.00, la sala de şedinţe a Comisiei pentru cultură a Camerei Deputaţilor, având înscrisă pe ordinea de zi audierea persoanelor implicate direct în procesul de «reformare - restructurare» a serviciului public de televiziune", spune Raluca Turcan, preşedinte al Comisiei pentru Cultură, Arte, Mijloace de informare în masă.
Persoanele implicate în restructurarea TVR, audiate de Comisiile de cultură ale Parlamentului


Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • telespectator telespectator
    Vorbesc din stiute,adica din toate punctele de vedere.Fii-miu e un tehnic in State si lucreazà fàrà contract fix.A lucrat ca operator,la montaje,cameraman... Càstigà mai bine decàt un director!!!Deci dacà esti un profesionist te evidentiezi prin profesionalism,oriunde.Cat era in tara,se tot uita pe site-uri de specialitate si incerca sa invete cat mai mult.Isi face meseria din pasiune si cu respect fata de cei mai in varsta.Asa l-am invatat!
  • Dan Dan
    e mare pacat ce se intampla... sper doar sa ramana crema si nu doar toti neicanimeni...
  • Observator Observator
    Asta e doar un comentariu unui nickname!
  • Leo Leo
    asta e dezinformare marca REALITATEA
  • kiko kiko
    eu ma indoiesc ca la digi sport sunt sute de editori... si mai ales ca un editor freaca menta...
  • David David
    Stimate telespectator,
    am mai citit odata ce am scris si constat ca trebuie sa fac o precizare:
    - eu m-am referit la profesionalism din perspectiva tehnica (latura de care imi permit sa vorbesc pt ca la asta ma pricep...) si nu la partea de content unde aveti dreptate cel mai probabil.
    Ca si o completare - toti fac ce li se spune pentru ca asa isi castiga banii...impartialitatea unei televiziuni este doar o iluzie...

    o seara buna
  • digi digi
    exemplul digisport. aia au angajat sute de oameni, multi freaca menta si se numesc editori, au salarii de 50 de milioane pe luna. cat credeti ca tine asta? un semn ca se cam termina banii e ca nu mai iau competitii singuri ci in tandem cu altii, o sa aflati ceva interesant in curand despre competitiile lor. sa vedeti ce urmeaza
  • telespectator telespectator
    E doar parerea ta!Realitatea a pierdut din audienta de vreo cativa ani buni, decand devenise impartiala si lovea aiurea in Basescu.Emisiuniile erau sub orice critica.Asta numesti tu profesionalitate???Nu reuseam sa ascult emisiuniile acelor jurnalisti platiti bine doar pentru a defaima.Schimbam canalul.(sa nu se inteleaga ca tineam sa-l pupe undeva :) Mi-a placut de exemplu comportamentul lor pe timpul suspendarii lui Basescu. Au fost la obiect si au acordat timp egal celor doua tabere.
    In ceea ce priveste alte TV internationale de stiri se lucreaza mult cu freelance (nu sint angajati cu salarii fixe). Un freelance poate castiga mai mult decat un director. Din pacate in Romania nu prea functioneaza.
  • Ibrail Ibrail
    Pleaca si Cretzuleasca ? Ce bine ar fi pentru imaginea postului !
  • Ibrail Ibrail
    Oleaca si Cretzuleasca ? Ce bine ar fi pentru imaginea postului !
  • David David
    Este foarte amuzant ce se intampla si totodata repetitiv....
    Noul domn director general a gasit solutia clasica a "managerului" roman pus in functie dupa criteriile binecunoscute noua, si anume dam afara niste fraieri si scadem aparent costurile. Oricum cine il cunoaste pe acest domn stie foarte bine de ce a fost pus acolo si care sunt meritele lui ...restul ..oricum nu ar intelege.
    Despre exemplul sky news pe care domnul director profesionist il da nu pot spune decat ca este o gluma proasta.
    Sunt 2 variante aici -
    1 - nu stie ce vobeste ceea ce nu e un lucru nou pentru managementul de la realitatea
    2 - o spune pentru fraierii care nici ei habar nu au pe ce lume sunt si inghit orice spune seful...
    Adevarul este ca realitatea s-a stins de cativa ani buni odata cu plecarea unor profesionisti cu adevarat. Acum iti raman degete la maini daca numeri adevaratele valori de acolo. Cei buni au plecat pentru ca nu au suportat sa execute ordine stupide date de niste retarzi care au ajuns sefi pentru ca au stiut sa pupe unde trebuie si oricum pentru ei nu a fost o problema sa isi gaseasca de lucru deoarece erau intr-adevar buni pe meseria lor. Cativa idealisti au ramas dar sunt pe picior de plecare si ei..unul citesc pe aici ca deja a facut-o...bravo lui. Restul....oricum nu ar avea unde sa se duca asa ca trag acolo cat se poate...
    Am mai vazut pe aici ca unii plang dupa domnul enache si domnul sergiu....sunt doar cei de care vorbeam mai sus care habar nu au ce faceau de fapt acei domni la realitatea (si multi altii care erau obligatoriu prieteni cu ei si bineinteles aveau sau au ajuns sa aiba si ei functii de "conducere"...) ....
    pacat per total dar unii isi merita soarta .
  • Floriana Floriana
    Eu am urmarit Realitatea pe timpul suspendarii lui Basescu. Mi s-a parut chiar impartiala.
  • eugenb eugenb
    Cei care pe timpul suspendarii au fost impotriva lui Basescu, acum vor trebui sa-si caute de lucru in alta parte pt ca aici nu mai au de lucru. Este simplu!
  • Jan Jan
    astia din televiziuni se cred cine-s ei... asta pana ii da afara patronul, cand redescopera ca sunt oameni obisnuiti la fel ca ceilalti
  • Q Q
    @GigiMarasesti cand o sa lucrezi macar 1 tura de montaj atunci sa-ti permiti sa ii critici...pana atunci ciocu mic si jog de glezne! Daca e ceva cu siguranta sunt prea putini editori in niciun caz prea multi

Trimite un comentariu

sus