Skip to main content

Zi neagră la Adevărul Holding: concedieri şi scăderi de salarii. Cifrele restructurării

 

Publicitate

Trustul Adevărul Holding trece zilele acestea prin noi restructurări. După ce, ieri, revista de business Forbes România a fost închisă, după cum Paginademedia.ro a scris aici, astăzi s-a trecut la planul de restructurare.

Adevărul Holding a renunţat astăzi la mare parte dintre angajaţii de la marketing şi IT. Urmează concedieri şi din zona redacţională.

La amiază, Răzvan Ionescu (fost director editorial al Adevărul, actual şef al unui proiect online dezvoltat de Cristi Burci) i-a anunţat pe angajaţii Adevărul despre tăierile salariale care vor urma: scăderi de 15% pentru cei cu salarii de până în 4.500 de lei şi 25% pentru lefurile mai mari. Răzvan Ionescu a ţinut şedinţa dar precizat că nu vorbeşte dintr-o calitate oficială în ierarhia Adevărul Holding.

Ionescu a mai precizat că în cazul publicaţiilor închise vor fi păstraţi oamenii care „merită salvaţi”, printre care Ionuţ Bonoiu, redactor-şef Forbes, şi Petre Barbu, senior editor.

El a mai propus jurnaliştilor să semneze o cerere de concediu fără plată pe septembrie, urmând ca aceştia să nu-şi mai ia banii pe această lună. Angajaţii au refuzat categoric acest lucru.

CIFRELE RESTRUCTURĂRII. Din informaţiile paginademedia.ro, restructurările din redacţia Adevărul vor atinge aproximativ 25-30 de persoane, iar la Click! este vorba de aproximativ 10 oameni. Din redacţia Forbes, care numără, aproximativ 15 de oameni, câţiva vor trece la Adevărul.

Nu numai redacţiile Adevărul şi Click vor fi restructurate. Alte concedieri consistente vor fi făcute la tipografii, dar şi la departamentul de carte şi la librăriile Adevărul.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • jonh jonh
    adrian rus.... marele director de tipografie ....un laudaros,foarte slab meserias,habar nare de tipografie,rotative offset
  • Pavel D Pavel D
    hahahahah, la Romania libera salariile la sclavi se dau cu cate trei luni intarziere, Si cu taraita, cate 200 lei, 500 lei...Asa se intampla cand un ziar a ajuns sa fie condus de asa numitul director general Adi Rus, un om care abia a terminat liceul si care a fost difuzor de ziare la tarabe,
  • POULEX AMERICANU' POULEX AMERICANU'
    vedeti"adevaratilor " daca lasati un psihopat precum gregoire carti-anus sa mince fecale zilnic fara n ici o rusine ? v-au ajuns blestemele !
  • AF AF
    Doar "redactor3" a trecut umilul test de inteligenta.
    Nu sunt de la Adevarul.
    M-am jucat de-a scrisul creativ.
    Eu consider ceea ce am scris o ironie la adresa conducatorilor vostri.
    Ziaristii trebuie sa fie de doua ori mai inteligenti decat majoritatea cetatenilor si de trei ori mai culti.
    Nu indepliniti acum conditiile acestea.
    Dar le veti putea indeplini studiind foarte mult, zi de zi.
    Si, la un moment dat, cand veti avea cu adevarat calitate in spate, veti putea domina, doar din priviri, orice impostor sau prost.
    Indiferent de masina lui sau pozitia in vreo firma.
  • Bogdan D Bogdan D
    Posibil ...dar nu sunt jurnalist :) .... nu am fost niciodata fun al limbii romane in gimnaziu/liceu ... :) ..in schimb am fost olimpic la matematica .... nu am nici cel mai mic motiv sa imi corectez postarile dpdv gramatical ...pentru simplu fapt ca nu caut un job de jurnalist ... :) ... rar am vazut postari ca ale lui AF/AE .... e destul de jenant pentru mine ca am fost coleg cu aceste specimene ....
  • dama-de-pica dama-de-pica
    AF... sunt perplexa. Bate tu la usa lui Imre si zi-i: "Sa moara familia ta, boss, am aflat unde stai, cand pleci dupa-amiaza de la firma sa iei vraful asta de ziare si, cu mandrele insemne ale holdingului in piept, sa le distribui vecinilor abonati! Ca nici nu stii cat face puterea exemplului. A, si pentru ca ai bucataria mai mare, maine venim sa facem sedinta de redactie la matale - ai un cazan sa facem varza de connoisseur?"
    Am apreciat "Domnul" Petre Imre, cu majuscula. Tine-o tot asa, AF! O sa ajungi fie Petre Imre, fie pantofarul Lui (daca nu-ti sufla postul AE, adica).
  • Marian Marian
    Problema solidaritatii s-ar putea pune daca jurnalistii ar impartasi valorile trustului. Nu e cazul la Adevarul, unde deontologia profesiunii de jurnalist nu mai e nici macar un deziderat, iar impostura managerilor de presa - Ionescu, Cartianu, Orcan etc - este evidenta. Pentru Bogdan D. - atentie cu gramatica! Greselile pe care le faceti sunt nepermise pentru un jurnalist... Dar poate nu sunteti jurnalist, caz in care sunteti (partial) iertat...
  • Dorin Dorin
    *pentru AM , AF ..... cred ca voi traiti in Second Life asa ca le punctez pe rand .
    - de ce lumea si a facut credite si nu le mai poate duce? nu multi in tara sunt privilegiati ca din 3-4 salarii sa si poata cumpara o locuinta , daca te uiti in urma era alta paritate leu/valuta
    - referitor la ideea cu vandutul ziarelor , este excelenta !!! numai sa mi spui si mie cand sa le vanda angajatii ? bag seama ca nu ai nici macar o vaga impresie unde si cum se tiparesc ziarele ..... sau poate este mai eficient ca fiecare angajat sa si faca o mica tiparnita acasa pentru a eficientiza atat productia cat si costurile.

    citisem ceva mai de mult ....si o postez , e frumoasa ....se numeste ...

    POVESTEA FURNICII , majoritatea se regasesc


    In fiecare zi, devreme de tot, venea la serviciu Furnica cea harnica, productiva si bucuroasa de munca ei.

    Acolo isi petrecea ea zilele, muncind cu sarg si fredonand un cantecel.Era harnica, productiva si bucuroasa de ce facea, dar, vai, nu o superviza nimeni.

    Bondarul, presedinte si director general, a considerat ca asa un se mai poate si a creat un post de supervizor, pe care a angajat un Gandac cu multa experienta.

    Prima grija a Gandacului a fost aceea de a standardiza ora de sosire si de plecare de la munca, si a elaborat si niste rapoarte minunate pe aceasta tema.
    Curand s-a vazut ca era nevoie si de o secretara care sa pregateasca rapoartele, si ca urmare au angajat o Paianjenitza, care a organizat o arhiva si s-a ocupat si de telefoane.

    Si in tot acest timp, Furnica era harnica, productiva si se bucura de munca ei. Muncea si iar muncea. Si din cand in cand fredona o melodie.

    Bondarul, presedinte si director general, era incantat de rapoartele Gandacului supervizor, ba chiar i-a mai cerut si niste tabele comparative si grafice, indicatori de gestiune si analize ale tendintelor de viitor.

    Asa ca a fost nevoie sa angajeze si o Musca, pe functia de ajutor de supervizor si a trebuit sa-i cumpere si un laptop cu imprimanta in culori.

    Curand Furnica harnica, productiva si bucuroasa de munca ei, a incetat sa mai fredoneze o melodie, si a inceput sa se vaiete ca pierde vremea cu hartoagele pe care o puneau sa le completeze, in loc s-o lase sa lucreze.Si atunci, Bondarul,
    presedinte si director general, a hotarat ca e momentul sa ia masuri: s-a creat postul de administrator general al departamentului in care lucra Furnica harnica, productiva si bucuroasa de munca ei. Aceasta responsabilitate a fost
    incredintata Lacustei care, ca prima masura a pus mocheta bej in biroul sau si a cerut sa i se cumpere un fotoliu special.

    Noul administrator general – e clar – a avut apoi nevoie de o masina, de un laptop ba chiar si de o retea intranet pentru comunicarea cu subalternii.

    Tot noul administrator general a mai avut nevoie si de o asistenta personala si a adus-o pe Broasca, cea care-i fusese secretara la precedentul loc de munca.

    Aceasta urma sa-l ajute la elaborarea planului strategic si a bugetului pentru departamentul in care muncea

    Furnica harnica, productiva si bucuroasa de munca ei. Furnica nu prea mai canta, si pe zi ce trece devenea tot mai agitata si mai nervoasa.“Va trebui sa selectionam o societate de consultanta care sa ne elaboreze un studiu cu privire la mediul de
    lucru in societatea noastra”, propuse Lacusta.

    Iar societatea aleasa, contra unei sume consistente, se puse pe studiu, anuntand ca are nevoie de cateva luni de lucru.

    Dar intre timp, Bondarul presedinte si director general, reanalizand cifrele, ajunse la concluzia ca departamentul in care lucra furnica harnica, productiva, si ceva mai putin bucuroasa de munca ei, nu mai aducea acelasi profit ridicat ca pana
    acum. Si l-a contactat pe Bufnitza, renumitul consultant in afaceri, ca sa-i ceara un diagnostic al situatziei.

    Domnul Bufnita s-a invartit trei luni prin birourile societatii si a elaborat un raport sofisticat, in mai multe volume, in valoare de cateva zeci de mii de euro, care se incheia cu concluzia: “Sunt prea multi salariati in acest departament.
    Trebuie efectuate concedieri”.

    Asa ca Bondarul, presedinte si director general, a trebuit sa urmeze sfatul consultantului care-l costase cateva zeci de mii de euro, si sa o concedieze pe Furnica harnica, productiva si furioasa, care pe vremuri era harnica, productiva si bucuroasa de munca ei.

    Morala: Sa nu cumva sa-ti treaca prin minte sa fii o Furnica harnica, productiva si bucuroasa de munca ei! Este mult mai oportun sa fii sau o Lacusta sau un Gandac, inutil si incompetent.
    Incompetentii nu au nevoie de supervizori, asta o stie toata lumea. Pe ei nu-i streseaza nimeni ! Daca, totusi, nu te poti impiedica sa fii harnic si productiv, sa nu cumva sa arati ca esti bucuros de munca ta. Asta n-au sa ti-o ierte niciodata!
    Inventeaza din cand in cand ca ti s-a intamplat o nenorocire. Fa pe victima ! Fa in asa fel incat sa nu le fie ciuda ca te bucuri de ce faci! Iar daca, in ciuda acestor sfaturi, te incapatzanezi sa fii o Furnica harnica, productiva si bucuroasa de munca ei, apuca-te de o activitate independenta, cel putin asa nu vor trai pe spinarea ta toti Bondarii, Gandacii, Paienjenii, Mustele, Lacustele, Broastele si Bufnitzele!
  • domnu... dar şi bagaboanta domnu... dar şi bagaboanta
    şi eu mă gândeam că AFE a fumat ceva, bun sau rău. are şi-un condei, luat probabil din penultimul salariu. cin' să fie? AV, AC? că pe ei îi ştiu mai citiţi, aşa...
  • cals cals
    cei direct implicati in acest cosmar stim cine semneaza AE, AF, PF etc. ma mira, insa, altceva: daca fata de noi nu dovedesc nici cea mai mica bruma de bun-simt, de ce dracului cauta sa-si spele imaginea pe forumuri? Bai carnatilor- tractoristi deveniti sefi cu multe terminatii, analfabeti si nulitati ordinare ce sunteti - nu voi ati platit salarii pana acum si nu voi ati dat mese gratuite angajatilor, ci invers. De pupincuristi si incompetenti care sa duca produsele mai departe- cateva zile, asa cat sa vada investitorul ca sandramaua se invarte-nu veti duce lipsa. Partea buna ar fi: cu noi, "astelalti" va mai intalniti. Si ca sa lamurim problema cu "postacii"> sunt inca angajat si ar mai trecut ceva timp pana m-as fi incumetat sa plec, asa neplatit cum eram.. imi voi da demisia, nu din pricina salariilor neplatite, ci din scarba/ura/dezgust fata de voi.. nu pot semna concediul fara plata pe o perioada deja lucrata, nu am cum...dar o sa va achit luna aia, inainte sa plec, porcilor !! de salariile palmacilor retinute cu japca depinde bunastarea trustului? oare burci ce ma-sa-n cur a cumpara, daca a cumparat> rezultatele muncii unor oamani sau doar cifre justificative pe undeva, stim noi pe unde ?afaceristii planetei: unu isi face magazin sa nu vanda nimic (punct ro), iar altu cumpara un faliment doar ca sa se laude ca e al lui.
  • aidan aidan
    sfarsitul inteligentei s-ar putea numi cel/cea care semneaza AE si AF. dumnezeule, vad tabloul: un parlit cu gaurile din chilotii cusute de nevasta se duce la nenea imre ai carui chiloti de matase costa cat salariul aluia cu izmenele carpite si ii cere sa munceasca mai mult de 10-14 ore ca sa-i mearga belferului si mai bine si sa-si mai ia "sireacu" de el un rollex de 50.000 euro! AE si AF, dar de ce sa mai doarma saracii angajati neplatiti? sa munceasca 24 din 24! pana mor! sa-si trimita si copiii cu noptea-n cap pe strazi sa-i vanda ziarele belferului care se scoala la 9.00 ca are capul greu de la spritul fin din seara precedenta!sa prospere imre pe cadavrele lor! in semn de recunostinta, pentru moartea celor care i-au umplut buzunarele, va deschide cu iubita lui o sampanie de 15.000 euro! facem o mica adunare? chiloti, ceas, sampanie? bani sunt, dar e atat de usor sa dai vina pe criza! si cand noaptea ratiunii naste monstri ca AE si AF cei ca imre isi pot freca multumiti portofelele doldora in timp ce angajati nu-si primesc drepturile cuvenite! AE si AF inteleg ce inseamna un drept cuvenit? sau e prea complicat? rar mi-a fost dat sa citesc asa aberatii...mi-e rusine ca de-alde AE si AF sunt romani.
  • oarecare oarecare
    "Ati vandut de 1 milion, luati 300 de lei, banii vostri. Inmultit cu 30 de zile, iata, inca 9 milioane castigati. Dar s-a dus vreunul la Domnul Imre? Nu cred…" - AF - in ce opere stiintifico-fantastice vinzi de 100 de lei si castigi 300 = 900 lei ?
    Ai fost vreodata pe strada langa un volant sa vezi exact cum decurg lucrurile ca sa poti face asemenea estimari ? Clar nu !!
    Mai mult de 0.27 bani nu castigi /ziar. Si asta daca iti gasesti o intersectie buna care sa nu fie ocupata de un altul care sa vrea sa faca ceva cu sudoarea fruntii pentru a manca o paine la ora pranzului...
    Ce vanzare in Centrul Vechi ? crezi ca la lumina felinarelor si imbatati cu vaporii de parfumuri scumpe sta cineva sa citeasca vreun Click ? Ma indoiesc...
    Porti cu mandrie insemnele Adevarul Holding dar parca iti este rusine cand toti rad de tine ca n-ai bani sa-ti iei nici un amarat de covrig...
  • Bogdan D Bogdan D
    Cine s-a plans ma aici?? Spune ce lucruri marete faci tu in holding ca sa meriti 2000 ron????

    La cifrele de audienta/tiraj vandute ale lui adevarul ...trebuia inchis demult. L-a finantat Patriciu din diferite motive ..dar asta nu inseamna ca a avut vreodata profit cu brandul adevarul.

    Lasand la o parte lucrurile hilare, nu as fi crezut ca mai exista specimente ca AF ...eu credeam ca e vreunul de la Catavencu care face misto de noi .... amice esti idiot!!!
  • Bogdan D Bogdan D
    Pacat ca prostia nu doare.... si Imre rade de tine. ...cum sa ma duc sa vand ziarul in cartier ma, daca eu ma ocup cu altceva? Intr-o economie de piata orice lucru se plateste ...nimeni nu a spus ca nu trebuie concediat ....asta e ...daca nu mai e nimic de facut trebuie facute disponibilizari, restructurari ...dar asta nu inseamna ca acest lucru trebuie facut cu incalcarea legii!!! ..dupa ce debitezi pe aici ..e clar ca nu esti nici ziarist. .. daca esti asa viteaz/a spune mah "&uie" cine esti?
  • Giovanni Giovanni
    AF iti dau eu 300 de lei daca iti bagi ziarul in dos, 30 de zile, cate 4 ore pe zi, contorsionistule

Trimite un comentariu

sus