Skip to main content

MUTARE SURPRIZĂ. Licenţa Forbes va fi preluată de fostul şef al revistelor Adevărul Holding

 

Publicitate

EXCLUSIV. Adevărul a renunţat la licenţa Forbes, dar revista va rămâne totuşi pe tarabele din România. Oficiali internaţionali ai Forbes au declarat în exclusivitate pentru paginademedia.ro că licenţa a fost preluată de Raluca Badea, fost director al diviziei reviste în trustul Adevărul Holding, prin compania BP Publishing. Ea a părăsit grupul de presă săptămâna trecută.

BP Publising este firma care va edita Forbes România din această lună, potrivit unui răspuns trimis, în exclusivitate, pentru paginademedia.ro de către Charlotte Cornwell de la agenţia de comunicare Brown Lloyd James, care reprezintă Forbes în Europa.

CHARLOTTE CORNWELL, pentru Paginademedia.ro: „BP Publishing este noul publisher al Forbes România. BP Publishing este o companie românească care va edita, pe lângă Forbes România, mai multe publicaţii glossy şi de lifestyle, dar va organiza şi evenimente. Revista Forbes îşi va păstra apariţia bilunară, iar BP Publishing va continua să editeze Forbes Life şi Forbes Top 50 de miliardari.”

În răspuns se mai precizează că revista va fi condusă de aceeaşi echipă ca şi până acum, fiind condusă de Ionuţ Bonoiu. BP Publishing, firmă fondată în 2012, este deţinută de Raluca Badea.

BP Publishing este deţinută de Raluca Badea (50%) şi Magdalena Popescu (50%).

În continuare, integral, răspunsul trimis în exclusivitate pentru Paginademedia.ro:

"BP Publishing is the new publisher of Forbes Romania. BP Publishing is a Romanian media company which will publish, alongside Forbes Romania, several high quality glossy and lifestyle magazines, also launching luxury and lifestyle events. Forbes Romania will retain its bimonthly frequency, whereas BP Publishing will also continue the publication of Forbes Life, Forbes Top 500 Billionaires and will add special editions, unique products and high profile events to the name of Forbes Romania.

Forbes Romania will be managed by the same team that has contributed to the title’s rise and consolidation over the past two years. BP Publishing is owned by Raluca Badea, former executive director of the magazine division of Forbes Romania’s previous publisher, whereas the editorial team is intact - led by editor-in-chief Ionut Bonoiu.

Editorial will consist of local business stories combined with content gleaned from Forbes magazine in the U.S, joined by a strong lifestyle and luxury component, a combination that has made Forbes Romania stand out in the market.

BP Publishing was founded in 2012 by Raluca Badea, a journalist (with a career spanning 15 years) as well as a media manager and publisher. Raluca Badea was among the co-founders of Romania’s biggest media success stories - Ziarul Financiar (the country’s leading business daily) and she launched Dupa Afaceri (lifestyle weekly), Premium (currently Romania’s leading lifestyle publication), Pretul Luxului (luxury&business magazine) and Chronos (watch magazine). She went on to manage a portfolio comprised of Forbes Romania, OK! Romania, Historia (historical monthly), Tango (women’s glossy), mass-market publications, Stiinta si Tehnica (science publication), and Foreign Policy."

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ioana Ioana
    @ sclav pe plantatie

    ROI - return ON investment, daca tot ne propunem sa facem corectura pe text

    Toate bune,

    I
  • unu care chiar nu stie, dar il doare in preputz ca nu stie unu care chiar nu stie, dar il doare in preputz ca nu stie
    amindoi (sau amintrei, cu ala care stie f bine) sinteti din aceeasi categorie: capuse. v/ati hranit cu singele furnizat de redactii, saprofitilor...
  • Unul care chiar stie Unul care chiar stie
    Cifrele se opresc in iunie pentru ca ele se publica la trei luni si septembrie de-abia s-a încheiat. Iulie, august, septembrie este perioada despre care vorbesti tu - trimestrul al treilea.. Intotdeauna apar mai tarziu datele.

    ”Publicaţiile pentru care au fost eliberate Certificate de Audit efectuază trimestrial Declaraţii de difuzare pe proprie răspundere, sub autoritatea BRAT” - de pe site-ul BRAT.

    Nu stiu ce a platit si ce n-a platit Imre, care nu este idolul meu. Si ciocu mic sa le spui alora de pe plantatia ta, nu mie, ok?
  • unul care stie unul care stie
    @unul care chiar stie - Revista A FOST auditata, amice. Cifrele se opresc in iunie, tocmai pt ca de atunci idolul tau, Peter Imre, n-a mai platit taxa acolo. Asa ca ciocu' mic!
  • Unul care chiar stie Unul care chiar stie
    Ok, bravo tie ca tiparesti o revista. Ai spus ca nu e auditata BRAT, nu cum e cu ”oficialul BRAT”. Dar, in cazul tau, de ce nu corespund cifrele reale cu cele ”oficiale”?
  • unul care chiar stie foarte bine unul care chiar stie foarte bine
    Pentru ala care chiar stie: eu tiparesc o revista, nume cunoscut, auditata BRAT, tiraj real 40% din "oficialul BRAT". Ghici care
  • Unul care chiar stie Unul care chiar stie
    Pentru ala care stie de mai sus.

    Revista e ”auditata” BRAT.

    http://brat.ro/index.php?page=publications&id=961&index=0
  • reporter reporter
    HI-HI :)
    iar site-ul adevarul încă mai trimite la cataventii si forbes - deh, seful site-ului e ocupat cu televiziunile
    sau asteapta integrarea cu ionescu razvan?
  • unul care stie unul care stie
    E clar ca posesorul de Ferrari cu vila la Snagov e in spatele BP Publishing. Raluca n-are bani nici sa treaca strada, sa fim seriosi... Forbes o e vaca inca buna de muls, iar schema, fratilor, e scrisa in randurile de mai jos.
    Licenta costa 50.000 euro anual prin 2009, acum ca e criza poti s-o iei la juma de pret. Mai tii o redactie micuta, pe drepturi de autor, ai si niste layouteri pe colaborare, astfel incat costurile sa fie mici: lefurile sclavilor te duc cam la 5-6.000 euro/ luna, hai 8.000 cu tot cu taxe. Apoi tineti cont ca revista nu e auditata BRAT. Tradus in afacereza marca Imre, asta inseamna ca poti prosti agentiile de publicitate sau pe cei carora le ceri cascaval pentru articole la comanda cum ca tirajul e stelar, ca tot mediul de afaceri citeste Forbes etc. In realitate, Forbes tipareste acum 1.000 exemplare, niciodata nu a vandut mai mult de 9.000 intr-o tara unde Top 500 e populat cu tepari, capusari si asfaltangii penali. Deci, ai costuri mici de tipar, salarii mici, licenta e cam 30.000 euro, distributia aproape inexistenta pt un tiraj care incape intr-un portbagaj - asta inseamna ca patronatul, format chipurile din fetele alea la care nu se uita niciun barbat treaz in afara de Imre, scoate din conturi cam 140.000 euro, hai 150.000 pe an pt aparitie. Asta inseamna ca, in medie, fiecare numar te costa maximum 6500 euro. Fara mare efort, poti scoate cel putin triplu numai din ciubucuri, ca sa nu mai vorbim de cadouri gen ceasuri scumpe, despre care Andrei Stefan stie mai multe...
  • domniţa ralu domniţa ralu
    o căpuşă! obişnuită pe lângă marile întreprinderi de stat, iată că poate trăi şi pe lângă alte afaceri ale omului. e negreşit că firava raluca îl are în spate pe maestrul afacerilor oneroase peter. chiar credeaţi că banii de salarii n-au existat? i-o mai fi fraierit şi pe alţi investitori care vor să-şi vadă feţele în revistă şi probabil că mai urmează să ia şi alte reviste din trust. mi-e milă de oamenii pe care a reuşit să-i păcălească.
  • sclav pe plantatie sclav pe plantatie
    coane dinule, vezi c-ai facut o mica greseala, nu e Ebibda, ci EBITDA = Earnings before interest, taxes, depreciation, and amortization
    ROI - return of investment. In rest, ai dreptate! Asteptam cu interes ce mare brnza o sa faca raluca si buna ei prietena, magda. Depinde de cine se afla in spatele lor... si citi bani e dispus sa bage.
  • conu dinu conu dinu
    Mai fetelor,
    acuma sincer sunt alaturi de voi.Sa va spun de ce...
    Pana saptamana trecuta cand ati scapat de povara ADH ati fost si voi ca toata lumea..Ati bagat mana cat mai adanc , ati savurat si voi escursii, ceasuri ,ce pomana va mai dadeau aia sa scrieti de ei...asta pe banii mei...cu calculele de ROI-Ebibda facute pe banii mei ,cuvinte noi pt voi, nu e asa?
    Acuma o sa intelegi cu adevarat ce inseaman faliment...da pe banu vostru...
    Totul e cat o sa va tina astia licenta, tipografia pe banu meu pe care cu greu la-ti agatat, bine, asta dupa ce o sa va mai primeasca vreo unul....ca la cate tipografi ati dat teapa o sa fie greu...
    Deci, estimat la cat ati bagat mana eu va dau max 6 luni...voi cat credeti ca va ia?
    Asa ca parerea mea, renuntati si fiti sclave iar ca macar acolo poti sa pui ban pe ban
    PS -Ti-a cam dat-o Razvan, nu mai Raluco?
  • amuzat amuzat
    Asta este una din primele lovituri date pe la spate de catre Peter cel mincinos. Ce mai urmeaza? Au macelarit toate titlurile de sub umbrela Holdingului Adevarul, iar in continuare se procedeaza la fel si cu celelalte publicatii! Ce dracu' mai cumpara Burci? Pe cine jefuiesc astia cu atata sarg? Angajatii Adevarul trebuie sa finanteze compania prin retinerea drepturilor salariale pe septembrie, urmand ca acestea sa fie achitate in 2014. Escroci mai mari decat astia nu cred sa fie in Romania! Ciudat este cum "pun botul" toate companiile ce furnizeaza materii prime si servicii. Cum se mai lucreaza cu oamenii astia, indiferent de firmele la care se muta. Nu se intelege ca au aceleasi metehne! Cred ca traim intr-o lume de borfasi ordinari!
  • sclav pe plantatie sclav pe plantatie
    HAHAHAHAHAHAHAHA! Raluca Badea was among the co-founders of Romania’s biggest media success stories – Ziarul Financiar! Pffffffffffuuuiiiiii, sa ma sufoc de ris, nu alta! raluca badea era un simplu redactor, traducea articolele in engleza, si mai tirziu a tinut rubrica aia culinara, de mergea cu imre prin crisme, mincau gratis, raluca scria si imre semna articolele. Cristian Hostiuc e creierul si sufletul ziarului financiar! EEEEeiii, acum inteleg de ce au plecat DTP si art directoru' de la forbesc cu Mac-urile dupa ei. Le-or fi platit ca marfa second hand sau le-au primit cadou?!
  • je je
    haha, deci tot dinu patriciu. Cum altfel dadea Forbes licenta unei firme oarecare fara experienta in media.

Trimite un comentariu

sus